Τρίτη 5 Μαΐου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

Πειραιάς, 5 Μαΐου 2015
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Νικόλαος Παρασκευόπουλος και ο Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου, κ. Κωνσταντίνος Κοσμάτος, επισκέφθηκαν σήμερα Τρίτη, 5 Μαΐου 2015 και ώρα 10:00 π.μ. το Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά, ύστερα και από πρόσκληση που απηύθυνε ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά.

Κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά με τους Προϊσταμένους των Δικαστηρίων και της Εισαγγελίας Πειραιά, στην οποία συμμετείχαν η Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κ. Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου, και ο κ. Ευάγγελος Κασαλιάς, καθώς και ο Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστικών Υπαλλήλων, το φλέγον ζήτημα που τέθηκε από τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, κ. Γιώργο Σταματογιάννη ήταν φυσικά η μεταφορά των Δικαστηρίων στο κτίριο της πρώην Ραλλείου Σχολής, στο κέντρο της πόλης, δεδομένης και της σύμφωνης γνώμης και αρωγής του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη. Παράλληλα, τέθηκαν ζητήματα που αφορούν την ορθή απονομή της Δικαιοσύνης και τους Δικηγόρους Πειραιά.
Στη συνέχεια, ο κ. Υπουργός και ο κ. Γενικός Γραμματέας, παρουσία και του Προέδρου της ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ, έλεγξαν τις εναλλακτικές επιλογές για την δημιουργία εξόδου κινδύνου στο κτίριο της Σκουζέ.
Μετά από την επίσκεψη στο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά, ο κ. Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, συνοδευόμενος από την κ. Πρόεδρο και τον κ. Αντιπρόεδρο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, επισκέφθηκαν τον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά όπου συναντήθηκαν με το Διοικητικό Συμβούλιο και συζήτησαν τα ευρύτερα προβλήματα του Κλάδου.
Ακολούθησε επίσκεψη στο κτίριο της πρώην Ραλλείου Σχολής Πειραιά, όπου και πραγματοποιήθηκε αυτοψία, παρουσία του Δημάρχου Πειραιά, κ. Γιάννη Μώραλη και του Γενικού Γραμματέα του Δήμου, κ. Βασιλείου Ταταρόπουλου. Η συνάντηση έγινε σε άριστο κλίμα, διαπιστώθηκε ομοφωνία όλων των συμμετεχόντων για την δημιουργία Δικαστικού Μεγάρου στη Ράλλειο και συζητήθηκαν οι βάσεις για την πραγματοποίηση του έργου, το οποίο θα σημάνει την οριστική επίλυση των κτιριακών προβλημάτων απονομής της Δικαιοσύνης και θα δώσει πνοή σε ολόκληρη την πόλη του Πειραιά.           

           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ