Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Απάντηση Υπουργείου Δικαιοσύνης, σε ανακοίνωση του ΔΣΑ

Κατηγορία: Δελτία Τύπου, Αρχική Σελίδα | Ημ/νία Δημοσίευσης : 19/5/2015
Απάντηση σε ανακοίνωση του ΔΣΑ
Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων σε απάντηση των προτάσεων  που διατύπωσε και του Δελτίου Τύπου (LINK) που εξέδωσε ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδoς, κ. Βασίλειος Αλεξανδρής, σχετικά με το νομοσχέδιο για την «Έκδοση διαταγής πληρωμής σε αξιώσεις από διοικητική σύμβαση στο πλαίσιο εμπορικής συναλλαγής», επισημαίνει τα ακόλουθα:

Το ν/σ αποτελεί ενσωμάτωση Οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η προθεσμία ενσωμάτωσης έχει λήξει προ πολλού, και είναι σε εξέλιξη η διαδικασία καταγγελίας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την απειλή προστίμου.
Η συζήτηση του ν/σ στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής ήδη ολοκληρώθηκε με ευρεία συναίνεση από τα κόμματα της Βουλής, στη δε ακρόαση φορέων τοποθετήθηκαν επαγγελματικές, Δικαστικές Ενώσεις και άλλοι φορείς. Πολλές εποικοδομητικές απόψεις ελήφθησαν υπόψη στο τελικό κείμενο.
Οι Δικηγόροι για δεύτερη συνεχόμενη φορά σε συζήτηση ν/σ για τη Δικαιοσύνη απουσίασαν από τις συζητήσεις στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής αν και προσκλήθηκαν. Προτίμησαν να εκθέσουν την άποψή τους μέσω του  Τύπου. Αν είχαν λάβει μέρος στη δημοκρατική διαδικασία ενώπιον της Βουλής, θα είχαν ακούσει τις απαντήσεις που δόθηκαν στα ερωτήματα που εγείρουν.
Επαναλαμβάνουμε ότι η γνώμη των Δικηγόρων στη νομοπαρασκευαστική διαδικασία, είναι πολύτιμη και ελπίζουμε να μην συνεχίσουν να απέχουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ