Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Οι καθυστερήσεις στην Δικαιοσύνη στον "Ορίζοντα" του Σωτήρη Δανέζη

Κυριακή 17 Μαϊου 2015, στις 23.50 στο MEGA.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ – ΣΕΝΑΡΙΟ: Σωτήρης Δανέζης

ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΞΙΑ – ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Ιωάννα Λουλούδη
ΡΕΠΟΡΤΑΖ : Κώστας Ονισένκο, Τάνια Γεωργουπλή, Ηλιάνα Δανέζη
ΜΟΝΤΑΖ / ΜΙΞΑΖ: Κώστας Χριστακόπουλος, Παύλος Κοντογιώργης
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Φάνης Καραγιώργος, Ξενοφών Βαρδάρος
ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΜΟΥΣΙΚΗ: Γιώργος Μαγουλάς
ΓΡΑΦΙΚΑ: Κωνσταντίνος Καποτάς
ΓΡΑΦΙΚΑ ΣΗΜΑΤΟΣ: Άγγελος Έλληνας
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Λίτσα Δελή
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ανδρέας Λουκάκος

7 σχόλια:

  1. Είδα την εκπομπή και πραγματικά ήταν τρομαχτικό να βλέπεις στιβαγμένες τόσες δικογραφίες ακόμα και μέσα στις τουαλέτες(;;;)!!! Έχει μεγάλη ευθύνη το υπουργείο Δικαιοσύνης που α)δεν μερίμνησε ώστε να εφοδιαστούν τα Δικαστήρια της Ευελεπίδων (και κατ'επέκταση της χώρας)με ειδικά συστήματα αρχειοθέτησης-τόσο στους Η/Υ όσο και σε αναλογική μορφή και β)που δεν φρόντισε να δικτυωθούν ηλεκτρονικά τα ΟΛΑ οι δικαστικές υπηρεσίες της χώρας-από τα Ειρηνοδικεία μέχρι και τον Άρειο Πάγο. Επίσης πάρα πολύ μεγάλη η ευθύνη της πολιτείας για την πολυνομία,τη μεγάλη καθυστέρηση στον διορισμό νέων Δικαστικών και Εισαγγελικών λειτουργών και τον μη διορισμό δικαστικών γραμματέων και βιβλιοθηκονόμων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΛΕΣ οι δικαστικές υπηρεσίες της χώρας όχι ΟΛΑ-συγγνώμη

      Διαγραφή
  2. Η ΕΔΕ γιατί δεν ρωτήθηκε για τα διαμειβόμενα στο ντοκυμαντέρ; Οι ευθύνες των δικηγόρων για τις αναβολές γιατί δεν αναδείχθηκαν; Για όλα φταίνε οι Δικαστές; Γιατί η Πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών μίλησε τόσο επιφυλακτικά για το θεσμό των μονομελών συνθέσεων των Δικαστών και καταδίκασε ως "πρόχειρες" τις αποφάσεις των "άπειρων", νέων Δικαστών; Δεν ξέρει ότι η μονομελής σύνθεση με νέους Δικαστές της Πολιτικής-Ποινικής Δικαιοσύνης (Πρωτοδίκες, Ειρηνοδίκες) λειτουργεί καλά εδώ και δεκαετίες και σηκώνει το κύριος βάρος της καθ' ύλην αρμοδιότητας του πρώτου βαθμού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπερβολές ειπώθηκαν πολλές και από όλες τις πλευρές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι τοποθετήσεις της κ. Γιανναδάκη για τους νέους δικαστές και του κ. Γεωργακόπουλου για τον "παλιό καλό καιρό" που γράφανε στο δίμηνο, δημιούργησαν αλγεινή εντύπωση στους περισσότερους νομίζω. Καλό θα είναι αυτοί που εμφανίζονται στις τηλεοπτικές οθόνες, να έχουν κατα νου ότι εκπροσωπούν το συνολο των δικαστών και όχι το βαθμό τους και τους συνομηλίκους τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με όλο τον σεβασμό στο πρόσωπο του Γεωργακόπουλου, δεν είναι δυνατόν να λέει να πως παλιά γράφανε στις διακοπές, ενώ "τώρα δεν βλέπω να γίνεται". Εγώ πάλι γιατί γράφω ασθμαίνοντας το καλοκαίρι, χωρίς να καταλάβω τι σημαίνει πραγματικά "διακοπές", κάτι που ισχύει για τους περισσότερους συναδέλφους που προσπαθούν να βγάλουν τις εκκρεμότητες μιας χρονιάς ; Γιατί βγήκε ο πρόεδρος του ΔΣΑ (νομίζω) και είπε να καταργηθούν οι δικαστικές διακοπές ; Που απευθύνονται ; Και για ποιες διακοπές μιλάμε ; Που ήταν οι εκπρόσωποι των δικαστών-και δεν μιλάω για τον κο Γεωργακόπουλο, που από την θέση του Επίτιμου Προέδρου του ΑΠ έχει άλλη θεώρηση χωρίς γνώση της πραγματικής τριβής του πρώτου βαθμού εδώ και πολλά χρόνια ;
      Όσο για την κα Γιανναδάκη, ας μιλήσει για τους Διοικητικούς Δικαστές. Οι μονομελείς συνθέσεις λειτουργούν μια χαρά (βλ. κυνήγα τον απόντα-ωσεί παρόντα Πρόεδρο να κάνεις διάσκεψη-με επιφύλαξη τις εφέσεις κατά αποφάσεων Ειρηνοδικείων που πρέπει επιτακτικά να γυρίσουν στο Πολυμελές-ή γιατί όχι στα Εφετεία που έχουν την ανάλογη εμπειρία-οι εφέσεις στα Εφετεία).

      Διαγραφή
    2. Διόρθωση...του κυρίου Γεωργακόπουλου

      Διαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ