Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΦΟΥΚΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ


ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΦΟΥΚΑ
ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ

                                                                    Αθήνα, 8-7-2020

Η επιστολή αυτή προωθήθηκε προς δημοσίευση στην ιστοσελίδα της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και δεν δημοσιεύθηκε λόγω «παρεμβάσεως» του πρώην προέδρου προς τις υπαλλήλους της Γραμματείας. Αυτή η θλιβερά αντιδημοκρατική συμπεριφορά του προσώπου αυτού και η τραγική εμμονή του στην ρητορική του μίσους και της τοξικότητας προκαλούν θλίψη και βλάπτουν τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης και την Δικαιοσύνη την ίδια. Στην προσπάθειά του να επιβιώσει συνδικαλιστικά διαστρεβλώνει το περιεχόμενο της με αριθμό 1541/2020 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, ώστε να υποστηρίξει το αφήγημα που έχει ήδη προετοιμάσει. Δεν είναι η πρώτη φορά που καταφεύγει στην μέθοδο των παραμορφωτικών φακών, ωστόσο είναι από τις πλέον χαρακτηριστικές περιπτώσεις.

Πώς μπορεί να μιλά για δημοκρατία στην Ένωση αυτός που πραξικοπηματικά διέκοψε την λειτουργία του διοικητικού συμβουλίου τον Μάρτιο του 2020; Πως μπορεί να μιλά για δημοκρατία αυτός που αγνόησε και παραβίασε κάθε δημοκρατική αρχή δημιουργώντας μειοψηφικά και ελλειμματικά όργανα στην Ένωση με ψήφους 4/15; Πώς μπορεί να μιλά για δημοκρατία αυτός που ερήμην του διοικητικού συμβουλίου ζήτησε τρεις φορές την παράταση της θητείας του από την νομοθετική και την εκτελεστική εξουσία; Πώς μπορεί να μιλά για δημοκρατία αυτός που χωρίς απόφαση και εν αγνοία του ΔΣ όριζε κατά το δοκούν μέλη σε ομάδες εργασίας και νομοπαρασκευαστικές επιτροπές;
Η πραγματικότητα όμως έχει και αντικειμενική διάσταση, η οποία συχνά είναι αμείλικτη και τελικά αναπόδραστη. Ίσως δεν αντελήφθη ότι το αίτημά του για πραξικοπηματική παράταση της θητείας του, που διακαώς επιθυμούσε και επεδίωκε, απορρίφθηκε από την εκτελεστική, την νομοθετική και τελικά και από την δικαστική εξουσία. Ίσως δεν έχει αντιληφθεί ότι ο αριθμός των μελών της ενώσεως είναι 2.500 και όχι 1.800 που έλαβαν πρόσκληση συμμετοχής στην δημοσκόπηση, ούτε 600 που τελικά συμμετείχαν. Ίσως δεν έχει αντιληφθεί ότι αυτοί που κάποτε τον στήριζαν με όλες τους τις δυνάμεις δεν θα στηρίξουν την ύβρι και την κακότητα. Ίσως δεν έχει αντιληφθεί ότι η μόνη «προσφορά» του στην Δικαιοσύνη την τελευταία διετία ήταν η αφωνία της Ένωσης κατά την διαδικασία ψήφισης των ποινικών κωδίκων και η αρθρογραφία σχετικά με το αν ο σωφρονισμός καταδικασμένων για τρομοκρατικές πράξεις είναι θεμιτός ή όχι.
Η προσπάθεια που εκδηλώθηκε για την διοργάνωση παρωδίας εκλογών, σε περίοδο αναστολής της λειτουργίας των Δικαστηρίων είτε ολικής είτε μερικής είτε κατά περιοχή, σε κλίμα εμπρηστικό και διχαστικό, χωρίς επαρκή χρόνο για την εκδήλωση υποψηφιοτήτων, ιδίως νέων, και με προφανή σκοπό τη συμμετοχή όσο το δυνατόν λιγότερων συναδέλφων, έπεσε στο κενό γιατί οι εμπνευστές της δεν υπολόγισαν τα αντανακλαστικά του δικαστικού σώματος σε ότι αφορά τον σεβασμό προς τις δημοκρατικές διαδικασίες και το δικαίωμα κάθε συναδέλφου να συμμετάσχει σε αυτές.
Η διενέργεια των εκλογών σε χρόνο που θα εξασφαλίζει τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή των συναδέλφων είναι απαραίτητη προκειμένου η Ένωσή μας να ανακτήσει το κύρος και τη θέση που απώλεσε εξ αιτίας των επιλογών του απελθόντος μειοψηφικού προεδρείου και σε αυτό ο ρόλος της ορισθείσας προσωρινής διοικήσεως είναι ιδιαίτερα σημαντικός.  
     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ