Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020

Απάντηση σε ανάρτηση για σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης




Ένα ακόμα απογοητευτικό γεγονός συνέβη σήμερα και είμαστε αναγκασμένοι,στο μέτρο που μας αφορά, να το δημοσιοποιήσουμε για να ξεκαθαρίσουμε τη θέση μας.
Ο κ. Π.Μποροδήμος , Πρωτοδίκης , μέλος της ομάδας του κ. Σεβαστίδη με αναρτήσεις του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρθηκε στην ομάδα μας ως εξής : «Δεν μπορώ όμως να μη σχολιάσω την στάση των κ. …. Λυμπερόπουλου και των ομάδων τους, που αφού εμπόδισαν να γίνουν οι εκλογές της Ένωσης τον Ιούνιο με πρόσχημα την πανδημία και την πιθανότητα μικρής συμμετοχής, σήμερα ζητάνε τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης (!) στα μέσα του καλοκαιριού για να τοποθετηθούμε για το νομοσχέδιο που αφορά τα ειρηνοδικεία και τίθεται προς διαβούλευση».

Ο κ. Μποροδήμος, ως εντολοδόχος του κ. Σεβαστίδη και της ομάδας του χρησιμοποιεί απροκάλυπτα και ενυπόγραφα πια τη μέθοδο της παραπληροφόρησης, μια μέθοδο στην οποία εν τέλει στηρίζεται η προσπάθεια τους να καταλάβουν την Ένωση. Χωρίς να έχουν διασταυρώσει την πληροφορία τους ,πετούν στον ανεμιστήρα μια ανακρίβεια για να καλύψουν τις παραλείψεις και τις ευθύνες, που βαρύνουν τους ίδιους και τους όψιμους συνεργάτες τους. Όφειλαν να μας είχαν ρωτήσει, διότι τότε θα λάμβαναν την απάντηση ότι:
Η ομάδα μας ουδέποτε έθεσε θέμα σύγκλησης έκτακτης γενικής συνέλευσης για το ζήτημα των τροποποιήσεων του ν.3689/2010, που η εκπρόσωπος της Ένωσης κ. Ερμίδου  και οι εκπρόσωποι του Ειρηνοδικείου Αθηνών κ.κ. Δελής και Φούρκας εν κρυπτώυιοθέτησαν.
Στον κ. Μποροδήμο αμέσως απάντησε, εκ μέρους της ομάδας μας, ο κ. Φούκας, σε ένα εκ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, διαψεύδοντας την «είδηση» μόλις έλαβε γνώση της ανάρτησης. Ο κ. Μποροδήμος, τότε ανταπάντησε, ότι εφόσον είναι έτσι, αποσύρει την ανάρτηση, επιβεβαιώνοντας τη βασιμότητα του συλλογισμού, ότι η ανάρτησή του, επειδή δεν ήταν επιβεβαιωμένηαπό εμάς και χωρίς αναφορά σε άλλη πηγή πληροφόρησης, ήταν προϊόν δικής του έμπνευσης και μόνο και αφού υπηρέτησε τον σκοπό της παραπληροφόρησης μπορούσε να αποσυρθεί.
Η δική μας θέση στο θέμα ήταν ξεκάθαρη από την πρώτη στιγμή:  θεωρούμε ότι η μόνη ρεαλιστική τακτική που μπορεί να εφαρμοσθεί με αποτελεσματικότητα ,τώρα σε άμεσο και πιθανότατα κρίσιμο χρόνο, είναι  η αναστολή της νομοθετικής πρωτοβουλίας, προκειμένου να δοθεί χρόνος στην Προσωρινή Διοίκηση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και στο Ειρηνοδικείο Αθηνών για την  υποβολή παρατηρήσεων και την πρόταση ρεαλιστικών λύσεων. Συνεπώς, αν ήταν με πρωτοβουλία μας κίνηση για σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης, πολύ απλά θα την ανακοινώναμε με την υπογραφή μας.
Πέραν των ανωτέρω, δεν θα μπορούσαμε από ιδεολογία να υποκινήσουμε μυστικά κάτι τέτοιο, όπως η ανάρτηση του κ. Μποροδήμου και της ομάδας του κ. Σεβαστίδη αφήνει να εννοηθεί, διότι δεν είναι της ιδιοσυγκρασίας μας οι παρασκηνιακές μεθοδεύσεις. Επιπλέον, τέτοιες αντιλήψεις δημιουργούν την αίσθηση «καπελώματος» των εχόντων την πρωτοβουλία Συναδέλφων, γεγονός απαράδεκτο ως νοοτροπία. Αλήθεια, να συμπεράνουμε, ότι τέτοιου είδους δράσεις η ομάδα του κ.Σεβαστίδη,τις αναγνωρίζει μόνον, ως στρατευμένη τεχνική οργανωμένων ομάδων; Γιατί, αντίθετα, εμείς πιστεύουμε στην αυτόνομη σκέψη των Συναδέλφων και την ανεξάρτητη ατομική δράση των Δικαστών και Εισαγγελέων και όχι σε «καπελώματα».
Επί της ουσίας του θέματος του νομοσχεδίου εξακολουθεί να μας προκαλεί εντύπωση,το ότι η ομάδα του κ. Σεβαστίδη αποφεύγει να λάβει θέση. Επιμένει να σιωπά. Προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από την κ.Ερμίδου, η οποία τύγχανε της εμπιστοσύνης μόνον του ιδίου, του αδελφού του και του κ. Μποροδήμουκαι τον κ. Δελή, τον εκ των προσθέτως παρεμβαινόντων υπέρ της αιτήσεως τους για ορισμό προσωρινής διοίκησης στην Ένωση. 
Γιατί , όμως να συμβαίνει αυτό;
Ποιόν επιθυμεί να προστατεύσει από την (εσφαλμένη) νομοθετική πρωτοβουλία;
Ποιόν επιθυμεί να προστατέψει από το γεγονός ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνοςέξι μηνώνπραγματικού και ουσιαστικού διαλόγου για την Ένωση και τα Ειρηνοδικεία, που θα οδηγούσαν σε άλλες νομοθετικές επιλογές;
Ποιον επιθυμεί να προστατέψει επειδή διαπραγματεύθηκε χωρίς εντολή από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης;
Είναι τυχαίο, ότι το νομοσχέδιο αυτό καταρτίζεται, εν κρυπτώ, την ίδια περίοδο που ο κ. Σεβαστίδης ζητάει παράταση της θητείας του ως πρόεδρος της Ένωσης με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και (για τον ίδιο λόγο)αντιδρά με χλιαρές ανακοινώσεις «εσωτερικής κατανάλωσης» στο ζήτημα της παράτασης του δικαστικού έτους, ενώ όφειλε αφού δεν συμφωνούσε (όπως ο ίδιος ισχυρίζεται) να επιδιώξει τουλάχιστον συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης;
Αυτά τα ερωτήματα ας απαντηθούν από τους Δικαστές και Εισαγγελείς, μέλη της Ένωσης.
Από την πλευρά μας καθιστούμε σαφές, ότι θα εξακολουθούμε να λειτουργούμε θεσμικά απέναντι σε μειοψηφίες που επιχειρούν να παρασύρουν το Δικαστικό Σώμα σε περιπέτειες εξακολουθηματικά.
Ζητούμε από τους Συναδέλφους να μην υιοθετούν ,ως απόψεις μας ,φήμες οι οποίες διοχετεύονται σε άτυπα fora από τρίτους. 
Η καθαρότητα στις θέσεις και η διαφάνεια στις σχέσεις είναι μία ακόμα βασική αρχή στη λειτουργία της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων. Καλούμε την  ομάδα του κ. Σεβαστίδη να ενστερνιστεί τουλάχιστον την αρχή αυτή, έστω και τώρα.

Δημήτρης Φούκας                               Ελευθερία Κώνστα
                              Πρόεδρος Πρωτοδικών                                     Εφέτης

Παναγιώτης Λυμπερόπουλος
Εφέτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ