Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

ΥπΔικ: προς δικαστές: «Μην επαναπαύεστε, να εκδίδετε αποφάσεις»

Κορωνοϊός - Τσιάρας προς δικαστές: «Μην επαναπαύεστε, να εκδίδετε αποφάσεις»

Κορωνοϊός: Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Αθ. Ράντος καθιέρωσε ήδη τηλεδιασκέψεις


Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε από τους προέδρους των τριών Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας να προχωρούν οι δικαστές στην έκδοση αποφάσεων κατά την διάρκεια της μερικής αναστολής των δικαστηρίων, η οποία αναμένεται να παραταθεί, ενώ ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Αθανάσιος Ράντος ήδη έχει ξεκινήσει τις τηλεδιασκέψεις επί υποθέσεων που έχουν ήδη συζητηθεί στο ακροατήριο πριν την εμφάνιση του κορωνοιού.


ΣΥΝΕΧΕΙΑ


ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΓΙΑ  ΣΧΟΛΙΑ

3 σχόλια:

  1. Υποθέτω ότι ο κύριος Υπουργός είχε ζητήσει στατιστικά για τον αριθμό των δημοσιεύσεων κατά τη διάρκεια της αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων, όταν έδινε τη συνέντευξη. Υποθέτω ότι είχε στα χέρια του πίνακες που δείχνουν ότι οι δικαστές κατά το διάστημα της αναστολής βρίσκονται σε αδράνεια – αεργία. Υποθέτω ότι έχει επισκεφθεί τα δικαστήρια ανά την Ελλάδα, προκειμένου να διαπιστώσει τι δικογραφίες παραδίδουν οι δικαστές και αν αυτά που παραδίδουν δημοσιεύονται αμέσως, καθώς οι γραμματείες λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας (λογικό). Διότι τα όσα λέει ο κ. Υπουργός, εμφανίζουν το δικαστικό σώμα ως μια ομάδα η οποία χρησιμοποιεί την καραντίνα για να μην εργάζεται, καλυπτόμενη υπό τον μανδύα της ΚΥΑ. Πως αλλιώς να ερμηνεύσει κανείς τη φράση του ρεπορτάζ «Μάλιστα, κύκλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης, υπενθύμιζαν με νόημα ότι δεν πρόκειται για περίοδο διακοπών των δικαστών». Το μόνο που μένει είναι μια ΠΝΠ για την επιτάχυνση της δικαιοσύνης. Άλλωστε κατά το παρελθόν τα προβλήματα της δικαιοσύνης έτσι επιλύονταν.
    Ένας εφέτης που γράφει για να ξεστοκάρει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κε συνάδελφε με βρίσκετε απόλυτα σύμφωνο. Ποιος από όλους αυτούς διανοήθηκε να εργαστεί Παρασκευή βράδυ και ολόκληρα σαββατοκύριακα.....όπως η συντριπτική πλειοψηφία - αν όχι το σύνολο - των Δικαστών.....

      Διαγραφή
  2. Η έκδοση δικαστικής απόφασης δεν είναι μια διεκπεραιωτική διαδικασία. Προϋποθέτει, άλλων μεταξύ άλλων, καλή ψυχολογική κατάσταση του δικαστή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ