Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Επιστολή Δημήτρη Προκοπίου

Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας, 
υποψηφίου για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΔΕ

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Ήταν και εξακολουθεί να είναι πεποίθησή μου, ότι η Δικαιοσύνη αποτελεί τον μεγαλύτερο και ισχυρότερο πυλώνα της Δημοκρατίας μας.
Δικαιοσύνη πειθαρχημένη σε αξίες και ιδανικά, γνήσιος εκφραστής και υπερασπιστής, συνάμα, της σύγχρονης δημοκρατικής νομιμότητος.
Είναι αλήθεια, ότι τον τελευταίο καιρό στο όνομα μιας ισοπεδωτικής, εισπρακτικής αλλά και αντισυνταγματικής – όπως κρίθηκε – λογικής επιχειρήθηκε η υποβάθμιση της Δικαιοσύνης και των Λειτουργών της, Δικαστών και Εισαγγελέων. Δεχθήκαμε ποικίλες και από διάφορες πλευρές επικρίσεις, αμφισβητήθηκε η αποστολή μας, επλήγη ο θεσμικός μας ρόλος, ακούσαμε, δυστυχώς, μέχρι και προτροπές αντίστασης σε δικαστικές αποφάσεις, λησμονώντας, οι προτρέψαντες, το γεγονός ότι οι δικαστικές αποφάσεις εκδίδονται και εκτελούνται στο όνομα του Ελληνικού Λαού.
Τότε χρειάσθηκε να φανεί η αρραγής ενότητα του Δικαστικού Σώματος. Άλλωστε, οι περίοδοι κρίσεων προσφέρουν ενίοτε την ευκαιρία ενισχύσεως των Θεσμών. Θεωρώ, ότι Δικαστές και Εισαγγελείς δράξαμε της ευκαιρίας αυτής και δείξαμε στους ευρισκόμενους απέναντί μας, ότι είμαστε ενωμένοι αλλά και προσηλωμένοι στην άσκηση του Λειτουργήματός μας.
Ως Εισαγγελέας υποστηρίζω τόσο την ενότητα αυτή του Σώματος, όσο και την συνύπαρξη και συνεργασία των δύο Ενώσεων (Δικαστών & Εισαγγελέων και Εισαγγελέων Ελλάδος), καθότι όπως στη Δίκη - στην οποία συνυπάρχουμε με διακεκριμένους ο καθένας ρόλους, χωρίς να υποκαθιστά ο Εισαγγελέας το Δικαστή κι ο Δικαστής τον Εισαγγελέα - φθάνουμε στην ανθρωπίνως δυνατή δίκαιη κρίση, έτσι και στην πορεία μας εκτός των δικαστικών αιθουσών η συμπόρευση και συνεργασία των ως άνω Ενώσεων θα είναι μια ανεξάντλητη πηγή δυνάμεων απαραίτητη για τον «Γολγοθά», που έχουμε μπροστά μας.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,
Δημήτριος  Κ. Προκοπίου
Εισαγγελέας Πρωτοδικών
 Χαλκίδος  

1 σχόλιο:

  1. Αγαπητέ Δημήτρη,

    Από καρδιάς, εύχομαι καλή επιτυχία.

    Δημήτρης Ζιγκόλης
    Αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Ροδόπης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ