Τρίτη 29 Απριλίου 2014

ΕΠΙΣΤΟΛΗ Ελευθερίας Κώνστα

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Στις επερχόμενες κηρυχθείσες για την 4η και 11η Μαΐου 2014 εκλογές προς ανακήρυξη διοικητικού συμβουλίου για την Ένωσής μας, θέτω υποψηφιότητα και διεκδικώ την ψήφο σας για την συμμετοχή μου στο Διοικητικό Συμβούλιο, αποδεχόμενη την πρόταση του εκλεκτού συναδέρφου Τάκη Λυμπερόπουλου.

Επειδή η ανεξαρτησία και η αμεροληψία των Δικαστών αποτελούν αδιαπραγμάτευτες και απαράγραπτες βασικές προϋποθέσεις του τρόπου λειτουργίας της Δικαιοσύνης,  η προαγωγή της Δικαστικής Ανεξαρτησίας,  αποτελεί βασική ευθύνη όχι μόνο του Κράτους αλλά και κάθε Δικαστή ξεχωριστά.    Πίστη όλων μας είναι ότι για να εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία της Δικαιοσύνης, πρέπει να τίθενται στη διάθεσή της το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό, τα υλικά και τα οικονομικά μέσα. Δυστυχώς όμως, τα τελευταία χρόνια ο προσδιορισμός μεγάλου αριθμού υποθέσεων για εκδίκαση και συνακόλουθα η υποχρεωτικά επιβαλλόμενη στο δικαστή εξαντλητική εργασία για την έκδοση μεγάλου αριθμού αποφάσεων αποδυναμώνει το ανθρώπινο δυναμικό των δικαστηρίων και δεν συντελεί στην εύρυθμη, ασφαλή και ταχεία απονομή της δικαιοσύνης. Κατ΄αυτό τον τρόπο αποστερείται από τον δικαστή το αναγνωριζόμενο σε κάθε πνευματικά και σωματικά εργαζόμενο άνθρωπο δικαίωμα της αναγκαίας ανάπαυσης για την ανανέωση των πνευματικών του δυνάμεων, της ευχέρειας επιστημονικής ενημέρωσης του πάνω στην ποικίλη νομική φιλολογία και τη νομολογία των δικαστηρίων, της δυνατότητας στοιχειώδους έστω ενασχόλησης τους με τα αναπόφευκτα σε κάθε άνθρωπο ατομικά και οικογενειακά προβλήματα, της απαραίτητης για την ψυχική και σωματική του ισορροπία ψυχαγωγίας, όπως επίσης και της δυνατότητας ενημέρωσής του και σε άλλα ζητήματα και θέματα, πέρα από τη νομική επιστήμη, η οποία είναι απόλυτα απαραίτητη για την επιτυχή άσκηση του λειτουργήματος του και την αποφυγή της αποκοινωνικοποίησής του.
Εν κατακλείδι, πιστεύω ότι μέσα από την συνεργασία και την υγιή αντιπαράθεση απόψεων με τους λοιπούς συνάδερφους, μπορώ να συνεισφέρω, προσφέροντας τις υπηρεσίες μου στην Ένωσή μας, με στόχο την βελτίωση των συνθηκών εργασίας, την αναβάθμιση του κύρους της ελληνικής δικαιοσύνης και  την περιφρούρηση της εργασιακής και προσωπικής ειρήνης των ελλήνων δικαστών. Επειδή πάντα πίστευα στον άρρηκτο δεσμό λόγων και έργων, θεωρώ ότι πλέον δεν μπορούμε να είμαστε πάντα κριτές αλλά ήρθε η ώρα να κριθούμε. Με τις σκέψεις αυτές ευελπιστώ στην στήριξή σας για μια αλλαγή στις τάξεις της Ένωσης.
                                                                Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
                                                                     Ελευθερία Κώνστα
                                                                  Πρόεδρος Πρωτοδικών
                                                                  Υποψήφια για το ΔΣ της ΕΔΕ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ