Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020

ΕνΔΕ: ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΩΡΙΜΑΝΣΕΙΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΕΠΙΔΟΜΑΤΑ 2017-2018 - ΝΕΕΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ
                


    ΕΝΩΣΗ  ΔΙΚΑΣΤΩΝ   &   ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ                                            
             ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
       (ΠΡΩΗΝ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ)
            ΚΤΙΡΙΟ 6 –ΓΡΑΦΕΙΟ 210
ΤΗΛ: 210 88 27 380-  FAX 210 88 41 529
                      Τ.Κ. 101. 71
         e- mail: endikeis@otenet.gr

Αθήνα, 10/02/2020
Αρ. Πρωτ. 97

            Μετά την προχθεσινή δημόσια τοποθέτηση του Υπουργού της Δικαιοσύνης στην Γενική Συνέλευση της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών για το νομοσχέδιο του Υπουργείου, που θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες σε διαβούλευση, φαίνεται ότι ικανοποιούνται δύο βασικά αιτήματά μας μετά
από πολύμηνες συζητήσεις και διαπραγματεύσεις των Δικαστικών Ενώσεων. Μέσα σε μια ταραχώδη περίοδο για την Ένωσή μας οι εξελίξεις αυτές δικαιώνουν τους αγώνες και την προσπάθεια που κάναμε τον τελευταίο χρόνο με επιμονή και προσήλωση στους στόχους μας. Αποδεικνύεται έτσι ότι ακόμα και σ’ αυτήν την αρνητική συγκυρία των εσωτερικών αντιπαραθέσεων, η Ένωση δεν ομφαλοσκοπεί, δεν αδρανεί αλλά αντίθετα εργάζεται μεθοδικά και πετυχαίνει σε όλα τα επίπεδα.
            Ειδικότερα το νομοσχέδιο θα προβλέπει την καταβολή των μισθολογικών ωριμάνσεων και των χρονοεπιδομάτων των ετών 2017-2018, όπως δηλαδή είχαν ενημερώσει οι Δικαστικές Ενώσεις από τον περασμένο Νοέμβριο, μετά την συνάντησή μας με τον Αν. Υπουργό Οικονομικών κ. Θ. Σκυλακάκη. Για την καταβολή των αντίστοιχων οφειλομένων επιδομάτων μετά την 1-1-2019 γίνονται προσπάθειες για την ταχύτερη διεκπεραίωσή τους από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των συναδέλφων που ικανοποιούνται.
            Η Ένωσή μας διεκδίκησε και πέτυχε τον περασμένο Ιούνιο την έκδοση της ΠΝΠ που προέβλεπε 85 νέες οργανικές θέσεις Δικαστών και Εισαγγελέων. Επαναφέραμε το αίτημά μας δύο φορές στο νέο Υπουργό Δικαιοσύνης, μετά την άκαρπη πάροδο της προθεσμίας κατά την οποία θα εισάγονταν η συγκεκριμένη ΠΝΠ στην Βουλή προς ψήφιση. Με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης αναμένουμε ικανοποίηση του αιτήματός μας και πρόβλεψη 65 νέων οργανικών θέσεων. Η κατανομή των θέσεων αυτών γίνεται από τον Άρειο Πάγο (ανά βαθμό και ανά κλάδο) και ευελπιστούμε ότι άμεσα θα ενσωματωθεί η σχετική πρόβλεψη στο νομοσχέδιο. Θέλουμε επιπρόσθετα να επισημάνουμε την ανάγκη νομοθετικής πρόβλεψης για αύξηση του αριθμού των σπουδαστών της Ε.Σ.ΔΙ. από τον πίνακα επιτυχόντων, κατά την τρέχουσα σειρά, ώστε να καλυφθούν τα κενά που θα δημιουργηθούν στα Πρωτοδικεία και στις Εισαγγελίες Πρωτοδικών από την προαγωγή Προέδρων/Εισαγγελέων Πρωτοδικών σε Εφέτες/Αντεισαγγελείς Εφετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ