Σάββατο 25 Ιουλίου 2020

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ, ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΗ - ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕνΔΕ


Αγαπητοι, Συνάδελφοι.

 Σας παραθέτω παρακάτω τις προτάσεις μου για τους Ειρηνοδίκες ενόψει της υποψηφιότητάς μου για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων με την ομάδα του Εφέτη κ. Χαράλαμπου Μαυρίδη, έπειτα από την πολύ τιμητική για ένα νέο Ειρηνοδίκη, πρόταση που μου έκανε. Οι περισσότερες έχουν διατυπωθεί και στο παρελθόν από πολύ αξιόλογους συναδέλφους, αλλά θα τις στηρίξω και εγώ με τη συνδρομή και όλων
των Ειρηνοδικών, γιατί μόνος μου δεν μπορώ να τις πραγματοποιήσω. Τις εν λόγω προτάσεις ασπάζεται και η συνυποψήφια συνάδελφος Ειρηνοδίκης κ. Δέσποινα Καραγιάννη.Παρακαλώ να γράψετε την κριτική και τις παρατηρήσεις σας ελεύθερα, αλλά όχι κακεντρεχή σχόλια, στα οποία δεν θα απαντήσω. Τέλος, να συγχαρώ για την υποψηφιότητά τους και τους λοιπούς συναδέλφους Ειρηνοδίκες και εύχομαι να εκλεγούν όσο το δυνατόν περισσότεροι, για να υπάρχει στιβαρή εκπροσώπηση του κλάδου μας στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και να προωθούμε τις θέσεις μας, με απώτερο στόχο την προαγωγή του εξαιρετικού επαγγέλματος-λειτουργήματος, που όλοι μας αγαπάμε και μας έχει προσφέρει τόσα πολλά.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
1.Μισθολογική μας αναβάθμιση ενόψει της εξομοίωσης του τρόπου εισαγωγής στο Σώμα με τους λοιπούς δικαστές, του όγκου χρέωσης των Ειρηνοδικών και της δυσκολίας-πολυπλοκότητας των υποθέσεων, που αντιμετωπίζουν οι Ειρηνοδίκες.

2. Άμεση κάλυψη κενών οργανικών θέσεων.

3.Μη περαιτέρω αύξηση της καθ'ύλην αρμοδιότητας.

4. Κατάργηση ανενεργών Ειρηνοδικείων.

5. Επαναπροσδιορισμός των υπερχρεωμένων σε βάθος χρόνου, ανάλογα με τον όγκο καθε Ειρηνοδικείου, θέσπιση ανώτατου αριθμού χρέωσης υποθέσεων υπερχρεωμένων για κάθε Ειρηνοδίκη, μη κατάργηση της προφορικής διαδικασίας στα υπερχρεωμένα.

6. Αποσυμφόρηση Ειρηνοδικείων: ένορκες βεβαιώσεις αποκλειστικά από δικηγόρους-συμβολαιογράφους, προσημειώσεις συναινετικές και εξάλειψη αυτών αποκλειστικά απο συμβολαιογράφους, σύσταση, τροποποίηση σωματείων, συνεταιρισμών, ενεργειακών κοινοτήτων απο συμβολαιογράφους, σφράγιση οικίας από συμβολαιογράφους χωρίς απόφαση Ειρηνοδίκη. Βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής για συναινετικά διαζύγια από ΚΕΠ και όχι απο γραμματεία Ειρηνοδικείου για την αποσυμφόρηση της γραμματείας. Δηλώσεις τρίτου ηλεκτρονικά και όχι με φυσική παρουσία στη Γραμματεία του Ειρηνοδικείου.
7. Σαφής οριοθέτηση της έννοιας της «οικίας», ώστε να μην απαιτείται η παρουσία Ειρηνοδίκη κατά την έρευνα σε αποθήκες, γραφεία κλπ, όπως γίνεται πολύ συχνά. Θέση στην επόμενη συνταγματική αναθεώρηση του ζητήματος της κατάργησης της παρουσίας Ειρηνοδίκη στην κατ’ οίκον έρευνα και διενέργεια αυτής μόνο με εισαγγελική διάταξη ή ένταλμα ανακριτή.
8. Δημιουργία ηλετρονικής νομικής βάσης με νομολογία, θεωρία και νομοθεσία, αντικειμένου αρμοδιότητας Ειρηνοδικών.
9. Διοργάνωση σεμιναρίων για θέματα Ειρηνοδικών και αποστολή των εισηγήσεων στο e-mail κάθε Ειρηνοδίκη.
10. Καθιέρωση συναντήσεων Ειρηνοδικών σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες πόλεις με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης, σε ετήσια βάση, στις οποίες θα τίθενται τα θέματα του κλάδου.
11. Δημιουργία ομάδας μπάσκετ-ποδοσφαίρου ή άλλων αθλημάτων Ειρηνοδικών.
12. Δημόσια τοποθέτηση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κάθε φορά που υπάρχει σχόλιο ή κριτική στον Τύπο για αποφάσεις Ειρηνοδικείων.
13. Οικονομική στήριξη συναδέλφων που αντιμετωπίζουν έκτακτα προβλήματα υγείας και δεν μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά σε αυτά, με αποστολή e-mail σε όλους τους Ειρηνοδίκες με τραπεζικό λογαριασμό του συναδέλφου που αντιμετωπίζει το πρόβλημα, στον οποίο ο κάθε Ειρηνοδίκης μπορεί, αν θέλει, να τοποθετήσει το ποσό που επιθυμεί.Υπογραφή σύμβασης με διαγνωστικά κέντρα για την επίτευξη καλύτερων τιμών για διαγνωστικές προληπτικές εξετάσεις για τα μέλη της Ένωσης.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ
ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΗΣ Γ' ΤΑΞΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ