Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Εξορθολογισµός και βελτίωση στην απονοµή της πολιτικής δικαιοσύνης και άλλες διατάξεις

το ψηφισθέν ν/δ
https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment?ui=2&ik=b18e739485&view=att&th=131286511a489c8e&attid=0.1&disp=inline&realattid=f_gq3mtvxd0&safe=1&zw&saduie=AG9B_P87B9Zpyofw0V3nwDKGzqir&sadet=1310642899014&sads=U9rFMh9W-MKNFvD-D6dJdFJpb1M&sadssc=1

======

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

11 σχόλια:

  1. ΆΝΤΕ ΞΑΝΑ ΜΑΝΑ ΝΕΟ ΚΩΔΙΚΑ.

    Εύχομαι το μέτρο των μονομελών εφετείων να πετύχει.

    Δυστυχώς ΄διατηρώ επιφυλάξεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προσοχή: από τη δημοσίευση στο ΦΕΚ (περί τα τέλη Ιουλίου) οι εφέσεις κατά αποφάσεων Ειρηνοδικείων θα απευθύνονται στο Μονομελές Πρωτοδικείο ως κατ' έφεσιν δικαστήριο (άρθρο 72 παρ. 13 ψηφισθέντος νομοσχεδίου). Άντε να ανοίγεις πινάκια μέσα στον Αύγουστο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το θεμα δεν ειναι να ανοιξεις πινακια. Το θεμα ειναι οτι πρεπει να κανεις ολομελεια να μειωσεις απο αλλου και να δημιουργησεις πινακια εφεσεω. γιατι αν στα ηδη υπαρχοντα, προσθεσειθς μπονους πινακιο εφεσεων, όπου θα χρεωνεσαι ενα σωρο οταν ανεβαινεις, του χρονου θα εχουμε καταβουλιαξει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    Το θεμα δεν ειναι να ανοιξεις πινακια. Το θεμα ειναι

    ==========

    Έχεις απόλυτο δίκαιο.
    Για το λόγο αυτό θα πρέπει το Σεπτέμβριο να συγκληθούν ολομέλειες σε όλα τα Πρωτοδικεία για να αναδιαρθρώσουν τα πινάκια.
    Στην ΑΘήνα π.χ. η σύνθεση του Πολυμελούς Εφέσεων θα πάψει να υπάρχει.
    ΔΙαφορετικά όντως υπάρχει κίνδυνος βουλιάγματος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτο σημαινει οτι θα ανοιχθουν προχειρα καποια εξτρα πινακια ωστε να προσδιοριζόνται οι εφεσεις κατα αποφασεων Μονομελους που θα ασκουνται μετα τη δημοσιευση του νομου. Βεβαιως, γιατι τωρα δεν λειτουργουν ολομελειες των δικαστηριων, αυτα τα πινακια θα τα ανοιξουν οι προισταμενοι (αγνωστο ποσα, με ποσες υποθεσεις, κτλ.).
    Θα πρεπει το Σεπτεμβριο να γινουν επειγοντως ολομελειες για μειωση αλλων πινακιων μονομελους.αλλιως θα βρεθουμε μπροστα σε ενα νεο πινακιο, το οποιο θα το χρεωνομαστε εξτρα. περιττο να πω, οτι αν οι ολομελειες δεν αντιδρασουν εγκαιρα, να επελθει τρομερο βουλιαγμα όλων των πρωτοδικων, δεδομενου οτι τα πινακια των εφεσεων διπλασιαζονται πανευκολα (με συνεκδικαζομενες και αντιθετες εφεσεις) και θα τα χρεωνομαστε ως επιπλεον εργασια.
    επισης σε ολα τα πρωτοδικεια όπου δεν λειτουργει τμημα εφεσεων πολυμελους, αλλα αυτες προσδιοριζονταν στο κανονικο τακτικο πινακιο πολυμελους, θα πρεπει να επελθει μειωση του αριθμου των υποθεσεων που μπορουν να προσδιορισθούν, αλλιως, με το αδειασμα του πινακιου απ' τις εφεσεις, θα προσδιοριζονται ακομα περισσότερες στη θεση τους τακτικες (αρα και πιο δυσκολες) αγωγές πολυμελους.

    ΥΓ Εχουμε και τη δυσαρεστη εμπειρια του νεου ΚΠΔ, οπου παρα το οτι στο Μονομελες πηγαν ολες οι βαριες του Τριμελους, οι ολομελειες αδιαφορησαν για τη μειωση των υποθεσεων του Μονομελους, με αποτελεσμα να εχουν φθασει Μονομελη να κανουν 5 απ' τις 70 υποθεσεις που εχουν προσδιορισμενες (ολες ψευδορκιες, συκοφαντικες, κτλ.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα προσέξατε, βέβαια, ότι, ενώ προβλέπεται αύξηση των θέσεων των πολιτικών Δικαστών δεύτερου βαθμού με ισάριθμη μείωση των νεοεισερχομένων (άρθρο 75), προβλέπεται αύξηση του αριθμού και των διοικητικών Δικαστών χωρίς ανάλογη μείωση των νεοεισερχομένων, όπως στους πολιτικούς Δικαστές, αλά με ταυτόχρονη αύξηση των θέσεων και αυτού του βαθμού!!!
    +

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Θα προσέξατε, βέβαια, ότι, ενώ προβλέπεται αύξηση των θέσεων των πολιτικών Δικαστών δεύτερου βαθμού με ισάριθμη μείωση των νεοεισερχομένων (άρθρο 75), προβλέπεται αύξηση του αριθμού και των διοικητικών Δικαστών χωρίς ανάλογη μείωση των νεοεισερχομένων, όπως στους πολιτικούς Δικαστές, αλά με ταυτόχρονη αύξηση των θέσεων και αυτού του βαθμού!!!
    +"

    Lobbying και πάλι lobbying!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. δεν νομίζω ότι πρόκειται για lobbying.

    Η πολιτική ηγεσία είχε τις εξής επιλογές

    1) αύξηση θέσεων ΠολΠΟιν και Διοικ - απορρίπτεται διότι είναι δαπανηρό.
    2) αύξηση θέσεων Μόνον στα ΠολΠοιν Πρωτοδικεία. Απορρίπτεται διότι επέλεξε να αυξήσει τις θέσεις στα Εφετεία, πιθανόν λόγω δημιουργίας νέων Εφετείων
    3) αύξηση θέσεων των ΔΙοικ. προκρίθηκε διότι προέχει η περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων, μπας και εισπράξει τίποτα και το δημόσιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ Ο/Η qwerty είπε...
    ===============
    Όχι ακόμα
    Μόλις πάρει θα ενημερωθείτε από το blog

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ