Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ

το κάτωθι Mail μου το απέστειλε συνάδελφος και έκρινα ότι πρέπει να το δημοσιεύσω.
Συμπυκνώνει τη θλίψη, την απόγνωση και το θυμό που νιώθουμε όλοι μας ενόψει των νέων (και όχι τελευταίων, απ' ό,τι φαίνεται) περικοπών



"Συνάδελφοι,

υπολογίστε τις περαιτέρω μειώσεις της μισθοδοσίας σας (μετά το 15% του επιδόματος ταχείας διεκπεραίωσης και την αύξηση του φόρου μισθωτών υπηρεσιών λόγω μείωσης του ορίου του αφορολογήτου) λόγω του 2% της εισφοράς αλληλεγγύης λόγω ανεργίας και μάλιστα αναδρομικά από 1-1-2011, που θα επιμερισθεί στη μισθοδοσία Οκτωβρίου, Νοεμβρίου, Δεκεμβρίου 2011!!!
Και έπεται συνέχεια με φόρο ακίνητης περιουσίας, τέλη κυκλοφορίας οχημάτων αυξημένα κατά 10%, δαπάνη θέρμανσης (από 65 λεπτά το λίτρο θα φθάσει από τον ερχόμενο μήνα στα 95!!! με το νέο σύστημα).
ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΣΥΓΚΛΗΘΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ;;;!!!;;;"




18 σχόλια:

  1. Μηπως ειναι καιρος να ασκησουμε καμμια προσφυγη στο ειδικο μισθοδικειο?
    Μηπως ειναι καιρος να μειωσουμε τα υπερφορτωμενα πινακια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡΟΣΟΧΗ: Με βάση προχθεσινή εγκύλκιο του ... Σαχινίδη, η περικοπή 15% από 1.7.2011 αφορά και τα δύο επιδόματα (ταχείας διεκπεραίωσης και βιβλιοθήκης)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νομίζω ότι τα 2 επιδόματα (ταχ. διεκπεραίωσης και βιβλιοθήκης) είναι ένα και αντιδιαστέλλονται προς την πάγια αποζημίωση, η οποία (ακόμη τουλάχιστον) δεν έχει θιγεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νιώθω θλίψη και ντροπή. Όχι όμως για τις μειώσεις στο μισθό, οι οποίες είχαν προαναγγελθεί και ήταν λίγο-πολύ γνωστές σε όλους. Θλίβομαι βαθιά για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν ορισμένοι συνάδελφοι το όλο ζήτημα. Ντρέπομαι ειλικρινά που σε ένα blog δικαστών με τόση μεγάλη αναγνωσιμότητα διατυπώνονται οι απόψεις του τύπου: Αφού μειώθηκε ο μισθός, τότε να μειώσουμε και τα πινάκια…Αφού μειώθηκε ο μισθός τότε να καταργηθεί το οκτάμηνο και να δημοσιεύουμε μετά από ένα χρόνο…
    Αδυνατώ να καταλάβω τη μπακαλίστικη και επικίνδυνη λογική ορισμένων. Δηλαδή αν παίρναμε 5.000 ευρώ το μήνα και είχαμε 500 δικογραφίες το χρόνο θα ήταν ευχαριστημένοι; Τότε μήπως θα ήταν καλύτερα να είχαμε 30 δικογραφίες το χρόνο και να παίρναμε 300 ευρώ το μήνα ; Πόσο κοστολογούν τελικά μια δικογραφία; Αν βγάζουμε αποφάσεις σε ένα μήνα πόσα λεφτά πρέπει να παίρνουμε; Πρέπει να αυξηθεί το επίδομα ταχύτερης διεκπεραίωσης τότε;
    Ας ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΟΥΜΕ επιτέλους το μέγεθος του μισθού με τον όγκο της δουλειάς. Το λειτούργημά μας δε μπορεί να αποτιμηθεί σε χρήματα. Όσα χρήματα και αν παίρνουμε θα είναι λίγα για αυτό που κάνουμε. Όχι τόσο για το καθημερινό διάβασμα των δικογραφιών. Ούτε για το καθημερινό γράψιμο των αποφάσεων. Όχι για την καθημερινή ενημέρωση που πρέπει να έχουμε, για τους νόμους που αλλάζουν συνεχώς. Ούτε για το ωράριο που δεν έχουμε. Ούτε για τις άδειες που δεν παίρνουμε. Αλλά γα το άγχος και την πίεση που νιώθουμε. Είμαστε οι μόνοι επαγγελματίες που συνειδητά κάνουμε κακό σε ανθρώπους. Τους κλείνουμε φυλακή, τους αφαιρούμε την περιουσία, τα σπίτια τους, τους στερούμε τα παιδιά τους, αποφασίζουμε για τις ζωές τους. Θέλουμε να τους βλάψουμε, γιατί έτσι πρέπει, γιατί έτσι επιβάλλουν οι νόμοι. Ποιος άλλος παίρνει συνειδητά και νόμιμα τέτοιες βλαπτικές αποφάσεις για τις ζωές των ανθρώπων; Δε μιλάω για κρίσιμες αποφάσεις, αλλά για αποφάσεις που βλάπτουν, τιμωρούν, στερούν, αφαιρούν…Ποιός θα αποτιμήσει το κόστος για όλα αυτά;
    Ας ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ πρώτα λοιπόν, το ρόλο μας και την αποστολή που έχουμε και έπειτα να διεκδικήσουμε ενωμένοι όλοι και χωρίς μικροπολιτικά συμφέροντα ή προσωπικές επιδιώξεις τα αυτονόητα. Δηλαδή να διεκδικήσουμε ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
    Ας ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ το επίδομα βιβλιοθήκης. Δε θα χρειαζόταν να παίρνουμε επίδομα βιβλιοθήκης αν το κράτος αναλάμβανε να μας καλύπτει τα σχετικά έξοδα. Συνδέσεις με το ίντερνετ (και όχι μόνο με τη Νόμος, αφού -καλή ώρα - υπάρχουν κι άλλες σελίδες χρήσιμες για τη δουλειά μας), προμήθεια νομικών βιβλίων και περιοδικών, εκτυπωτές, μελάνια και γενικά οργάνωση γραφείου. Έχει σκεφτεί κανείς από τους ειδήμονες του υπουργείου ότι τελικά θα κόστιζε λιγότερο στο κράτος;
    Ας ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ το επίδομα ταχύτερης διεκπεραίωσης. Συνάμα όμως, να μην είμαστε υποχρεωμένοι να απαντάμε ειδικά και εμπεριστατωμένα σε κάθε ισχυρισμό. Συνοπτικές αιτιολογίες, σύντομη και περιεκτική απόφαση. Για αυτό το ζήτημα έχει εκφράσει αναλυτικά τη θέση της, μεταξύ των άλλων, και η κυρία Μαρία Τσάμη (Δημοσιευμένες σε προηγούμενο τεύχος στα Δικαστικά Νέα).
    Ας ΜΕΙΩΘΕΙ και ο μισθός. Αλλά να μας απαλλάσσει το κράτος από την καταβολή ενοικίου, κοινοχρήστων, τηλεφωνικών συνδέσεων και άλλων πολλών ατελειών που (από)λαμβάνουν εδώ και 50 χρόνια οι άλλοι λειτουργοί του κράτους (βουλευτές και υπουργοί).
    Δε γίναμε δικαστές για να πλουτίσουμε. Το μόνο που θέλουμε είναι να υπάρχει ηρεμία στην προσωπική και οικογενειακή μας ζωή, ώστε να αφοσιωθούμε πλήρως στο λειτούργημά μας. Αυτή την ηρεμία οφείλει το κράτος να μας εξασφαλίσει και μπορεί πολύ εύκολα να το κάνει. Αν πραγματικά θέλουμε η δικαιοσύνη να αποτελεί το τελευταίο καταφύγιο του πολίτη και όχι το πρώτο άλλοθι των πολιτικών….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνουμε, κ. συναδελφε, με τις προτασεις..
    αλλα ολες ειναι τοσο μακροπροσθεσμες, που καταντουν σχεδον ανεφαρμοστες.
    πως να καταργθουν οι αιτιολογιες, οταν στην ελλαδα των 95% των αποφασεων εφεσιβαλλονται? ακομα και αν θεσπιστει τετοια διαταξη, θα ειναι πρακτικα αχρηστη, αφου θα εχει την αυτονοητη εξαιρεση, οτι οταν ασκειται εφεση θα γραφεται και η αιτιολογια..ετσι θα επεξεργαζομαστε τις δικογραφιες δυο φορες, 1 οταν θα βγαζουμε το διατακτικο, και μια, οταν μετα ασκειται εφεση, που θα πρεπει να γραφουμε τις αιτιολογιες..
    αυτες οι διαταξεις εχουν σημασια σε χωρες σαν τη γερμανια ή της ηπα που εφεσιβαλλονται το 5% των αποφασεων.
    Και πως θα πιεσουμε για επιπλεον ατελιες (ενοικιων, κτλ) και επιπλεον παροχες (διαδικτυο) οταν μας κοβουν το μισθο? δηλαδη το κρατος μας μειωνει το μισθο, γιατι , κατα πως λεει, δεν εχει λεφτα να μας πληρωσει, και εμεις θα πουμε, ωραια μας κοβεις τους μισθους, δωσε μας ατελειες? θα αρνηθει, προφανως..

    Η μειωση των πινακιων ειναι μια ανθρωπινη ενεργεια ωστε να δουλεουμε ανθρωπινες ωρες εργασιας.Αν ουτε αυτο θελουμε να κανουμε, αλλα θελουμε να παραμεινουν τα πινακια ως εχουν, οποιος δικηγορος θελει να παιρνει προτιμηση ή συντομη αναβολη, και ταυτοχρονα να "πολεμησουμε για καταργηση των αιτιολογιων στις αποφασεις", νομιζω οτι δεν εχουμε καταλαβει το νοημα των καιρων και θα ισχυει το ρητο "καθε περσι και καλύτερα"..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απάντηση στην ανώνυμο 12.24 σήμερα. Το επίδομα ταχείας διεκπεραίωσης λέγεται και βιβλιοθήκης(υποτίθεται ότι με τα λεφτά αυτά συντηρούμε βιβλιοθήκη και έτσι βγαίνουν πιο γρήγορα οι αποφάσεις). Το άλλο δεν λέγεται επίδομα αλλά πάγια αποζημίωση λόγω ειδικών συνθηκών εργασίας(εργασία χωρίς ωράριο, μεταθέσεις σε παραμεθόριες και μακρινές περιοχές, εργασία σαββατοκύριακα κλπ.). Αν δεις την εγκύκλιο παραπέμπει στο άρθρο 30 Α3 και όχι Α5 που είναι η πάγια αποζημίωση. Επομένως μειώνεται μόνο το ένα επίδομα.
    Χρηστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. συμφωνώ πλήρως με τον συνάδελφο ανώνυμο της 3.24. Επίσης, εφόσον πέρυσι δεν αντέδρασε η ηγεσία της δικαιοσύνης ούτε οι δικαστές με άμεση προσφυγή στο μισθοδικείο υποστηρίζοντας ότι οποιαδήποτε μείωση είναι αντισυνταγματική, μόνο ένα μας σώζει. Μαζικές παραιτήσεις από όλους. Αλλά αυτό ακόμα και αν αποφασιστεί είναι σίγουρο ότι πολλοί δεν θα ακολουθήσουν για πολιτικούς και άλλους λόγους. Για την αντισυνταγματικότητα επιμένω(ετοιμάζω ο ίδιος προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια για τις νέες περικοπές ΚΑΙ αγωγή στο μισθοδικείο) διότι αν, όπως και ο αδαής αντιλαμβάνεται, οι μειώσεις είναι σύμφωνες με το σύνταγμα, δεν μας σώζει τίποτε. Διότι ΑΔΙΚΕΣ ήταν και είναι οι μειώσεις μισθών για όλους, υπαλλήλους και λειτουργούς. Γιατί να εξαιρεθούμε εμείς? Δυστυχώς, λόγω αδράνειας των δικαστών και της δικαιοσύνης κυρίως αλλά και επειδή ο κ.Αθανασίου εμμέσως πλην σαφώς έχει δεχθεί τη συνταγματικότητα των μειώσεων, το μέλλον προβλέπεται δυσοίωνο. εδώ θα είμαστε και κάθε 2-3 μήνες θα συζητάμε για τις μειώσεις που έγιναν και που θα γίνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Επιτελούμε λειτούργημα σε συνθήκες χαμαιτυπείου...αυτό από μόνο του είναι αντιφατικό και οξύμωρο.Σε ένα κράτος που αποδομεί τους θεσμούς του, επιδιώκει την χειραγώγηση και την υποτέλεια των φορέων των συντεταγμένων εξουσιών, οι θεωρίες και οι παραινέσεις καταντούν γραφικές....η κατάσταση απαιτεί μεθοδευμένη και οργανωμένη αντίδραση. Δεν είμαστε υπάλληλοι, ούτε συνδέουμε την άσκηση των καθηκόντων μας με το μισθό μας.ΑΛΛΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ , ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ,να ανταμοιφθούμε και να αποζημιωθούμε για την αφοσίωση μας στους θεσμούς, στους νόμους, στον πολίτη, στα κοινωνικά προβλήματα.....ειναι δυνατόν να ανεχόμαστε τον πλήρη εξευτελισμό μας, να βιώνουμε συνθήκες κατοχής και ανέχειας? ποιος φωστήρας επινόησε το πρότυπο του επαίτη δικαστή?και τι περιμένει η πολιτεία από τον επαίτη δικαστή?συνάδελφοι, θα αρχίσουμε να δικάζουμε αγωγές απόδοσης μισθίου κατά συναδέλφων οι οποίοι δεν θα μπορούν να καταβάλουν μισθώματα, θα δικάσουμε ποινικές δικογραφίες σε βάρος συναδέλφων που δεν θα ανταποκρίνονται σε υποχρεώσεις καταβολής διατροφής υπερ των τέκνων τους, θα δικάσουμε φορολογικές υποθέσεις σε βάρος συναδέλφων που δε θα είναι σε θέση να καταβάλουν οφειλές τους στο δημόσιο......τι κάνουμε??τι παριμένουμε?οι ενώσεις και οι εκπρόσωποι μας πρέπει τώρα, αφθορεί και παραχρήμα, να αναλάβουν δράση!!προμηνύονται ταραχές και αντιδράσεις από όλες τις κοινωνικές τάξεις...και στη μέση των εμπόλεμων συγκρούσεων είμαστε εμείς, που στο τέλος δεν θα μπορούμε να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις της καθημερινότητας μας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πρός το Γιάννη:

    Κατ' αρχήν θα συμφωνήσω μαζί σου ότι η δουλειά μας δεν αποτιμάται σε χρήμα. Ούτε όμως είναι λανθασμένη ή μπακαλίστική η λογική των συναδέλφων που αποτιμούν με κάποιο τρόπο τη δουλειά τους. Σωστό είναι βέβαια το ότι "όσα και να παίρνουμε λίγα είναι". Τότε και εγώ να αντιστρέψω το ερώτημα: να παίρνουμε λίγα ή πολύ λίγα; Με την λογική αυτή, θα πεί κάποιος, αφού όσα και να παίρνουμε είναι λίγα ας αρκεσθούμε σε έναν βασικό των 800 ή των 1000 ευρώ. Συνεχίζεις και λές να καταργηθει το ά' και το β' επίδομα: Και τί θα γίνουν συνάδελφοι που έχουν αναλάβει υποοχρεώσεις (στεγαστικά δάνεια κλπ, παιδιά που σπουδάζουν κλπ); Με τη λογική αυτή, θα εμφανισθούν και θα αυξηθούν κρούσματα διαφθοράς και στη δικαιοσύνη. Διαφωνεί κανείς; Ζούμε χαλεπούς καιρούς. Αλήθεια γιατί δε μιλά κανείς γιά τα κωλύμματα εντοπιότητας; Γιατί π.χ. να υπάρχει κώλυμμα στις Σέρρες, στην Καβάλα, στην Κοζάνη και να μην υπάρχει στη Ρόδο και τα Χανιά; Γιατί να εξαρτάται απο τον τόπο γεννήσεως, δηλ. Γεννιέμαι στην πόλη Χ αλλά ζω γιά 30 χρόνια στην πόλη Υ κάνω φίλους κολλητούς κλπ και δεν έχω κώλυμμα. Το ξέρεις ότι στη Γερμανία ΔΕΝ υπάρχουν κωλύματα εντοπιότητας; Βλέπουμε λοιπόν ότι πρέπει να αλλάξουν πολλά στην δικαιοσύνη και ειδικότερα στην κατάσταση των δικαστικών λειτουργών. Εδώ η το κράτος δεν μπορεί να εξασφαλίσει στα Πρωτοδικεία χαρτί Α4 και τόνερ και μιλάμε γιά απαλλαγή απο ενοίκια, κοινόχρηστα και άλλες δαπάνες. Μέρα με τη μέρα μας υπαλληλοποιούν, ώστε τα άρθρα 87 και επ. του Συντάγματος να έχουν καταντήσει κενό γράμμα. Εξάλλου μην ξεχνάμε κάτι: η χωρα είναι ήδη ενάμιση χρόνο στο ΔΝΤ και αποφασίζουν άλλοι για μάς.

    Δημήτρης
    Αντί Πρωτοδικών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. κ. συναδελφε των 2:05, αμα θεσουμε αυτα τα ζητηματα, θα μας απαντησει το υπουργειο :
    α) για το θεμα των αιτιολογιων των αποφασεων, απαιτειται συνταγματικη αναθεωρηση, και θα συζητηθει το θεμα στην αναθεωρητικη επιτροπη.
    β) για τις συνθηκες εργασιας, ειναι παγια θεση του υπουργειου η βελτιωση των συνθηκων, και εκει αποβλεπει και το νομοσχεδιο για την ηλεκτρονικη καταθεση δικογραφων.
    γ) για τις οικονομικες ατελειες, παραπεμπει το θεμα στο υπουργειο οικονομικων, το οποιο θεμα θα ειδωθει στα πλαισια της γενικοτερης μισθολογικης πολιτικης της κυβερνησης.

    Σε μια τετοια απαντηση εμεις τι θα αντιταξουμε? Θα πουμε οτι μας αρκει??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Προκαλεί εντύπωση το πως αρκετοί συνάδελφοι δικαστές (κατά τεκμήριο μορφωμένοι άνθρωποι με ανεξάρτητη προσωπικότητα, ισχυρή και ελεύθερη γνώμη) προτιμούν να εκφράζονται υπό την ονομασία "ανώνυμος". Είναι θλιβερό σε μία δύσκολη συγκυρία για την πατρίδα το μοναδικό θέμα που απασχολεί δημόσιους λειτουργούς να είναι όχι το πως θα αποτελούν παράδειγμα για τους υπόλοιπους (πραγματικά χαμηλόμισθους και χειμαζόμενους πολίτες) αλλά οι ήδη υψηλες για τα δεδομένα του μέσου Έλληνα αποδοχές τους. Κανείς όμως δεν διαμαρτύρεται για το όλο και αυξανόμενο φαινόμενο δικαστικής ραθυμίας, που επιβαρύνει τους υπόλοιπους πραγματικά σκληρά εργαζόμενους συναδέλφους (λ.χ. πρόεδροι πρωτοδικών που εμφανίζονται ελάχιστες φορές το μήνα στα Πρωτοδικεία, τα οποία υποτίθεται ότι διευθύνουν αναθέτοντας τα δικαστικά τους καθήκοντα στους πρωτοδίκες και τα διοικητικά στους προισταμένους των γραμματειών, σωρηδόν αναβολές για ανύπαρκτους στην πραγματικότητα λόγους, συνοπτικές διαδικασίες με επίδειξη αγένειας σε νέους δικηγόρους ή ανώνυμους έλληνες πολίτες διαδίκους ή μάρυρες και ταυτόχρονα "πολυτελείς" διαδικασίες σε υποθέσεις επώνυμων πολιτών ή όταν παρίστανται γνωστοί "τηλεοπτικοί" δικηγόροι, αποφάσεις που δεν αντιμετωπίζουν την ουσία της υπόθεσης αλλά με το πρόσχημα δικονομικών απαραδέκτων ή ανάγκης διεξαγωγής πραγματογνωμοσύνης κλπ. οδηγούν σε παρέλκυσης των δικών και σε άσκοπη ταλαιπωρία και οικονομική αιμορραγία τους διαδίκους,καταχρηστικές αναρρωτικές άδειες - μία σύγκριση της σχετικής πρακτικής με το ότι κανένα γυναικείο μέλος του κατά τα άλλα υβριζόμενου από τους πάντες, ακόμη και από μερίδα των συνδικαλιστών μας Κοινοβουλίου, δεν απέχει από τα καθήκοντά του λόγω κύησης ή γέννησης τέκνου αρκεί για να καταδείξει το πόσο εμείς οι ίδιοι αντιλαμβανόμαστε το ρόλο μας ως δημοσίου λειτουργού, που διακρίνεται από αγάπη και ζήλο για το καθήκον του, και όχι ως απλού δημόσιου υπαλλήλου. Τα όσα δε υπονοούνται από κάποιους συνδικαλιστές μας για περιστολή της εργασίας μας λόγω της μείωσης των μισθών κλπ. δυστυχώς επιβεβαιώνουν το ότι κάποιοι από μας μόνο δημόσιοι λειτουργοί δεν νιώθουν. Εξάλλου, δημιουργούν αντιπάθεια στην κοινή γνώμη για το σύνολο του κλάδου αντίστοιχη με αυτή που εκφράζεται για κλάδους, όπως οι ταξιτζήδες ή οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, μολονότι αυτό είναι άδικο για τους περισσότερους από μας (που πράγματι εργάζονται ευσυνείδητα)και υπονομεύει στην πραγματικότητα ακόμη και τα δίκαια αιτήματά μας. Ελπίζω η όποια κριτική στο σχόλιο μου να είναι επώνυμη, όπως και η έκφραση της άποψης μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αν κάτι έγινε αντιληπτό από το σχόλιο του συναδέλφου(6.38) είναι ότι αποκλείεται να παραιτηθεί,εφόσον όλοι οι υπόλοιποι το αποφάσιζαν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Συνάδελφε Μ.Ντόστα. Δεν διαφωνώ πως υπάρχουν και οι δικαστές που αναφέρεις. Αλλά διαφωνώ στον εντοπισμό της "δικαστικής ραθυμίας" ως αυξανόμενο σύμπτωμα του Σώματος. Αυτό είναι τουλάχιστον άδικο. Οι περισσότεροι από μας για να ανταποκριθούμε επαρκώς στη συνεχώς αυξανόμενη, όχι ραθυμία αλλά εργασία στερούμαστε γυναίκες, παιδιά, ενώ υπάρχουν ήδη αρκετοί συνάδελφοι που σε σχετικά νεαρή ηλικία αντιμετπωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας (από την υπερβολική ραθυμία μάλλον..). Παρόλα αυτά κάποιοι από εμάς "φιλοδοξούμε'' να προσφέρουμε πλέον εθελοντική εργασία. Εκεί οδεύουμε ολοταχώς... Καμία αντίρρηση αλλά όταν δηλώναμε συμμετοχή στις εξετάσεις της ΕΣΔΙ ας μας έβαζαν σαν επιπλέον τυπική προϋπόθεση ότι οι υποψήφιοι δικαστές πρέπει να είναι εισοδηματίες και να εισπράττουν τουλάχιστον 4 ενοίκια το μήνα. Άλλωστε και σημαντικό τμήμα του υβριζόμενου κοινοβουλίου πληροί τα ανωτέρω τυπικά προσόντα και μάλιστα τα διευρύνει κατά έναν παράδοξο?? τρόπο κατά τη διάρκεια της θητείας του. Νομίζω ότι είναι ατυχής οποιοσδήποτε παραλληλισμός του επιπέδου και του χρόνου ημερήσιας απασχόλησής μας με αυτήν της πλειονότητας των βουλευτών και ιδιαίτερα αρκετών υπεύθυνων υπουργών μας που ξημεροβραδιάζονται σ τα ΜΜΕ και στις κοινωνικές υποχρεώσεις και απορώ πότε πραγματικά εργάζονται γι αυτόν τον έρημο τόπο. Αλλά τι λέω αφού εδών και 1,5 χρόνο άλλοι φροντίζουν πριν από εμάς για εμάς. Με τις υγείες μας.. Αντώνης-Πρωτοδίκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Θα ήμουν παράλογη να έλεγα ότι όποιος δεν είναι ευχαριστημένος με τα 2.500€ του μισθού του (και άνω) να παραιτηθεί και να γραφτεί στον ΟΑΕΔ? Και σας παρακαλώ, μην γράφετε για συνθήκες εργασίας χαμαιτυπίου, προσβάλλετε όσους δουλεύουν σε συνθήκες ...πραγματικά απαράδεκτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αγαπητέ Αντώνη, έχω ζήσει τις καταστάσεις που περιγράφεις ιδίως όταν υπηρετούσα στο Πρωτοδικείο Ιωαννίνων. Για αυτό άλλωστε έχω αγανακτήσει με τους ράθυμους συναδέλφους (που είναι μεν μειοψηφία στο σώμα αλλά πάντως η παρουσία τους γίνεται αισθητή), οι οποίοι αποτελούν σημαντικό παράγοντα επιβάρυνσης των φιλότιμων συναδέλφων τους κυρίως στα δικαστήρια, όπου υπηρετεί μικρός αριθμός δικαστών (καθότι οι τελευταίοι "βγάζουν" στην ουσία και τη δουλεία, που αποφεύγουν οι πρώτοι). Το να λέμε όμως ότι ένας δικαστής με μισθό τουλάχιστον 2.000 ευρώ το μήνα (ο πρωτοδιόριστος) εργάζεται εθελοντικά ή πρέπει να είναι εισοδηματίας, για να μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά του είναι υπερβολικό να λέγεται σε μια ελληνική κοινωνία με μισθούς μεταξύ των 700 και 1.200 ευρώ. Ας μην προκαλούμε τους πράγματι φτωχούς συμπολίτες, πολλοί εκ των οποίων ζουν επιπλέον και με το φόβο της απόλυσης. Όσο για το Κοινοβούλιο και την ενόχληση, που φαίνεται ότι υποθάλπεται εσχάτως για το θεσμό και τους λειτουργούς του (φαινόμενο αντίστοιχο με ό,τι συνέβαινε στη Γερμανία προ του 1933 ή στην Ελλάδα προ του 1967), ας μην ξεχνάμε ότι αποτελεί την εκλεγμένη λαική αντιπροσωπεία και ως εκ τούτου τον κύριο θεσμό της πολιτείας. Αυτό το ξέραμε, όταν εισήλθαμε στο δικαστικό σώμα, οπότε και ορκιστήκαμε υπακοή στο Σύνταγμα και άρα στην κρατούσα πολιτειακή τάξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. επειδή το θέμα προκαλεί ποικίλα και πολλά σχόλια θεωρώ πλέον η συζήτηση θα πρέπει να μεταφερθεί στο forum (http://dikastis.forumgreek.com/)όπου και υπάρχει ΜΟΝΙΜΟ σχετικό θέμα.
    Πλέον δε θα δημοσιεύω άλλα σχόλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. στο forum έχουν μεταφερθεί και όλα τα ανωτέρω σχόλια καθώς και η ανάρτηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. το Link για το post στο forum είναι

    http://dikastis.forumgreek.com/t28-topic


    το θέμα ειναι ανοιχτό ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ και ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ

    Για να αφήσετε σχόλιο επιλέξτε το ανωτέρω Link, μετά πατήστε reply και γράψτε αυτό που θέλετε.
    Ως ψευδώνυμο (απαραίτητο) γράψτε ό,τι θέλετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ