Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ 33η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ, του Δημητριου Μητρουλια, Αντεισαγγελέα Εφετών - Αντιπροεδρου του Δ.Σ. της ΕΕΕ.



        
        Για πρωτη φορα στα χρονικα της Ενωσης Εισαγγελεων, την προηγουμενη Κυριακη δεν ειχε απαρτια η Γ.Σ. Το γεγονος αυτο επεφερε  πληγμα στο κυρος και την αξιοπιστια της Ενωσης.

              Μεγαλοι αποντες οι νεοι συναδελφοι. Οι νεοι συναδελφοι, οι οποιοι θα επρεπε να ειναι οι στυλοβατες της Ενωσης. Δεν ειναι τυχαιο οτι το καταστατικο μας, προβλεπει αυξημενη πλειοψηφια των νεων στο Δ.Σ.  Η Ενωση πρεπει να στηριζεται κυριως στους νεους συναδελφους, διοτι, λογω ηλικιας, διαθετουν σφριγος και αδολη επιθυμια για προσφορα, δεν γνωριζουν απο “ιντριγκες” και δεν διακατεχονται απο συνδρομα προβολης και καταληψης αξιωματων.
             Αγαπητοι συναδελφοι, οι παλιοι γνωριζουν και οι νεοι αγνοουν οτι πολλα κεκτημενα οφειλονται στην υπαρξη της Ενωσης Εισαγγελεων. Η πληρης ισοτιμια με τους δικαστες καποτε ηταν ζητουμενο και σημερα ειναι πραγματικοτητα, χαριν της υπαρξης της ΕΕΕ. Η ικανοποιηση απο την Πολιτεια θεσμικων και οικονομικων ζητηματων οφειλεται σε αγωνες της Ενωσης. Η διοργανωση επιμορφωτικων συνεδριων -συντομα θα ακολουθησουν επιμορφωτικες επισκεψεις Ελληνων εισαγγελεων, κυριως νεων στην Κινα και πιθανοτατα το ετος 2020 θα μας ανατεθει η διοργανωση του παγκοσμιου συνεδριου της Διεθνους Ενωσης Εισαγγελεων, που θα ειναι πρωτοφανης εμπειρια για ολους μας- κ.α. πολλα εγιναν και θα γινουν χαριν της υπαρξης της ΕΕΕ.
           Για ολα τα παραπανω, πρεπει ολοι μας, να διαφυλαξουμε την υπαρξη, να περιφρουρησουμε την ενοτητα και κυριως να ενισχυσουμε το κυρος και την αξιοπιστια της ΕΕΕ.
                   Αγαπητοι συναδελφοι εμεις του Δ.Σ που χτυπαμε το καμπανακι, πρεπει να κανουμε και την αυτοκριτικη μας. Την διετια που περασε το Δ.Σ πικρανε και πολλες φορες απαγοητευσε τα μελη της Ενωσης. Ημασταν “αποντες” απο σημαντικα γεγονοτα. Σημαντικα θεσμικα ζητηματα απασχολησαν την επικαιροτητα,  χωρις να παρουμε θεση. Σιωπησαμε “ενοχα”.
                Ποιος ευθυνεται; Ολοι μας και κυριως οι παλαιοτεροι του Δ.Σ. Ουδεις εχει το δικαιωμα να φορτωσει την δυσλειτουργια σ ενα μονο προσωπο. Το Δ.Σ. ειναι συλλογικο οργανο και αποφασιζει κατα πλειοψηφια.  Αναγκαστηκαν νεοι συναδελφοι του Δ.Σ. να παραιτηθουν πριν την ληξη της θητειας τους,  πραγμα πρωτοφανες στα χρονικα της Ενωσης.
                Ομως αυτη την στιγμη δεν προεχει η αναζητηση ευθυνων, αλλα  η συσπειρωση για την διαφυλαξη της ενοτητας. Η Ενωση Εισαγγελεων δεν πρεπει να ταυτιζεται με προσωπα. Διαχρονικα εχουν θητευσει στο Δ.Σ πολλοι αξιολογοι συναδελφοι, με καλες και κακες στιγμες. Παρα τις διαφωνιες που ειχαν, ολοι διαφυλαξαν ως κορη οφθαλμου την ενοτητα της Ενωσης και το ιδιο θα πραξουμε και σημερα.
              Πρεπει να συνειδοτοποιησουμε ολοι οτι η Ενωση ειναι το “σπιτι” μας και μας χρειαζεται ολους, δεν περισσευει κανενας. Δεν χρειαζεται να μειωθει ο αριθμος των συναδελφων του πρωτου βαθμου στο Δ.Σ., διοτι η “καθαροτητα” τους αποκλειει ομαδοποιησεις και συμβαλλει στην ενοτητα του Δ.Σ. Στην πλειοψηφια αυτη (των νεων) οφειλεται το γεγονος οτι ποτε μεχρι σημερα  δεν ειχαμε ομαδες στο Δ.Σ της ΕΕΕ. Πρεπει ολοι οι παλαιοι συναδελφοι, που εχουν επιγνωση της αναγκαιοτητας της υπαρξης της Ενωσης Εισαγγελεων να “πεισουν” τους νεους συναδελφους να πλαισιωσουν την Ενωση σε ολες τις δραστηριοτητες τους για να μπορεσουμε να πετυχουμε την αναγεννηση της.
                                        Σας ευχαριστω
            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ