Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ


   ΕΝΩΣΗ                                
    ΔΙΚΑΣΤΩΝ   &   ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ                          
           ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
            (ΠΡΩΗΝ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ)
                   ΚΤΙΡΙΟ 6 –ΓΡΑΦΕΙΟ 210
      ΤΗΛ: 210 88 27 380-  FAX 210 88 41 529
                               Τ.Κ. 101. 71
                e- mail: endikeis@otenet.gr
                                                                         
                                                                                    Αθήνα 4-3-2011
                                                                                    Αριθμ. Πρωτ.:24
                                                                                     Προς τον Υπουργό Οικονομικών
                                                                                    κ. Γεώργιο Παπακωνσταντίνου


Κύριε Υπουργέ
            
Το Δ.Σ. της Ένωσής μας, κατά τη χθεσινή (3-3-2011) συνεδρίαση του, ομόφωνα, εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια των Δικαστικών Λειτουργών της Χώρας, διότι αρνείσθε επίμονα, εδώ και δύο (2) περίπου μήνες να δεχθείτε αντιπροσωπεία των Δικαστικών Ενώσεων, για να συζητήσουμε τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν τη Δικαιοσύνη και τους Λειτουργούς της, παρά τη ρητή δέσμευσή σας, κατά τη συνάντησή μας την 1-11-2010, α) ότι μέχρι τέλους του έτους θα επανεξετάζατε την αντισυνταγματική ρύθμιση στην οποία έχετε προβεί για την ένταξη των νεοεισερχομένων δικαστικών λειτουργών στο ΙΚΑ και β) ότι μέχρι τέλους του 2011 δεν θα υπάρξει καμιά περικοπή των αποδοχών μας και ότι πριν από οποιαδήποτε απόφασή σας για το (ειδικό) μισθολόγιό μας θα καλούμεθα να συμμετάσχουμε στην προς τούτο συσταθησομένη Επιτροπή.
            Αντί να υλοποιήσετε τη δέσμευσή σας αυτή, αναθέσατε με την υπ. Αριθμόν Δ5/1015067/ΕΞ2011/27-1-2011 Απόφασή σας σε ιδιωτικές (λογιστικές) εταιρείες να εκπονήσουν την  «Μελέτη του νέου μισθολογίου και της δυναμικής απασχόλησης στο δημόσιο τομέα που προβλέπεται από το πρόγραμμα στήριξης της Ελληνικής Οικονομίας (Μνημόνιο)» χαρακτηρίζοντας τους δικαστικούς λειτουργούς ως υπαλλήλους, όπερ και έγινε, εξαιρώντας μάλιστα τους φορείς των άλλων δύο λειτουργιών του Κράτους (Νομοθετικής και Εκτελεστικής), παραβιάζοντας έτσι το Σύνταγμα που επιτάσσει το ισότιμο και ισόκυρο των τριών Λειτουργιών του Κράτους και τις με αυτό (Σύνταγμα) κατοχυρωμένες αποδοχές μας και παραγνωρίζοντας ότι οι μέχρι τώρα ρυθμίσεις σας είχαν ως αποτέλεσμα τη μείωση των αποδοχών μας υπέρμετρα και δυσανάλογα σε σχέση με όλους τους εργαζόμενους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ενώ τέτοια δυσμενή αντιμετώπιση δεν είχαν οι λειτουργοί των άλλων δύο Λειτουργιών (Εκτελεστικής και Νομοθετικής).
            Αφού σας υπενθυμίσουμε ότι:  
    1) ο θεσμικός ρόλος των τριών Λειτουργιών του Κράτους πρέπει να αντιμετωπίζεται ισότιμα και ισόρροπα
    2) η συνταγματικά κατοχυρωμένη προσωπική και λειτουργική ανεξαρτησία των Δικαστικών Λειτουργών πρέπει να εξασφαλίζεται από την Ελληνική Πολιτεία με τις αποφάσεις της σε όλα τα επίπεδα
   3) το πλαίσιο λειτουργίας των άμεσων οργάνων του Κράτους δεν μπορεί να είναι αντικείμενο περιστασιακών και εξωθεσμικών διαδικασιών ή διαβουλεύσεων
            Σας γνωρίζουμε ότι:
Δεν προτιθέμεθα να απεμπολήσουμε τη Συνταγματική μας θέση και την κοινωνική μας αποστολή, και θα αντισταθούμε σε οποιαδήποτε ενέργεια που θα οδηγεί σε υπαλληλοποίησή μας.
            Προς τούτο:
Ως πρώτη αντίδρασή μας στην επιχειρούμενη υποβάθμιση της Δικαιοσύνης, οργανώνουμε στις 10 Μαρτίου, ημέρα Πέμπτη και ώρα 12.00 Πανελλήνια Πανδικαστική Διαμαρτυρία και ενημέρωση της Κοινής Γνώμης σε όλα τα Δικαστήρια της Χώρας (Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί στα Προπύλαια του Αρείου Πάγου) με αιτήματα:
Α) Την άμεση κατάργηση της αντισυνταγματικής διάταξης, με την οποία οι νεοεισερχόμενοι Δικαστικοί Λειτουργοί στον κλάδο, εντάσσονται στο ΙΚΑ.
Β) Το σεβασμό της Συνταγματικής Επιταγής για 1) ειδικό μισθολόγιο 2) κατοχύρωση των συντάξεων 3) ισοτιμία και ισοκυρία των τριών Λειτουργών του Κράτους και
Γ) Την άμεση πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων Δικαστικών Λειτουργών και Δικαστικών Υπαλλήλων, με τη επισήμανση ότι δεν είναι δυνατόν να ισχύσει η αναλογία αποχωρήσεων / προσλήψεων 5:1 στους Δικαστικούς Λειτουργούς και Δικαστικούς Υπαλλήλους.
                                                              ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

8 σχόλια:

  1. Να σημειωθεί μόνο ότι φέτος δεν έχει προκηρυχθεί ακόμα (ελπίζω) εισαγωγικός διαγωνισμός για την ΕΣΔι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σίγουρα θα τρομοκρατηθεί ο υπουργός από τη διαμαρτυρία αυτή...
    αλήθεια με τα ομόλογα τι έγινε; (αυτά που υποτίθεται ότι "τακτοποιήθηκαν" ήδη από τον Σεπτεμβρή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για τα ομόλογα, από όσο γνωρίζω, το πρόβλημα έγκειται στα λογιστήρια των δικαστηρίων τα οποία δεν έχουν στείλει τις καταστάσεις.

    Ως προς το θέμα αυτό μην ανησυχείς. Το πλέον εύκολο είναι η έκδοση ομολόγων.

    Τώρα με τι κόστος θα τα προεξοφλήσεις ή αν θα τα πληρωθείς στο τέλος της λήξης τους (αν τα διακρατήσεις) δεν μπορώ να σου απαντήσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σύμφωνα με τις δικές μου πληροφορίες η διαδικασία των ομολόγων έχει ολοκληρωθεί στο σκέλος πουαφορούσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης , αφού επιτέλους ανταποκρίθηκαν όλα τα λογιστήρια των Δικαστηρίων. Τώρα είμαστε στο στάδιο του Υπουργείου Οικονομικών καιτου Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Συμφωνώ με το αγωνιώδες σχόλιο του dikastis.gr και ελπίζω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πιστεύω ότι θα πρέπει να ακολουθήσουμε πιο μαχητική τακτική,ακόμα και να βγούμε στους δρόμους με τους υπόλοιπους εργαζόμενους.Στον Αρειο Πάγο ποιός θα μας ακούσει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στο Ι.Κ.Α. οι δικαστές; Ούτε καν στο Ταμείο Επιστημόνων; Φανταστείτε.. ούτε επιστήμονες δεν είμαστε για την κυβέρνηση του Π.Α.Σ.Ο.Κ.! Τέτοια υπαλληλοποίησή μας δεν έγινε ούτε από την χούντα. Ντροπή και αίσχος!
    (Υ.Γ. Αλήθεια, οι δημοσιογράφοι γιατί ξεχωριστό ταμείο;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στο Ι.Κ.Α. πλέον οι δικαστές; Ούτε καν στο Ταμείο Επιστημόνων; Φανταστείτε ... οι δικαστές δεν θεωρούνται ούτε καν επιστήμονες! Πλήρης απαξίωση! Η επιχειρούμενη υπαλληλοποίηση των δικαστών (μισθολογική και ασφαλιστική) από τη σημερινή κυβέρνηση δεν έχει προηγούμενο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ποιος είπε ότι οι δικαστές δεν μπορούν να απέχουν από τα καθήκοντά τους; Αφού η κυβέρνηση μας θεωρεί πλέον υπαλλήλους, συνακόλουθα μπορούμε και να απέχουμε. Πώς γίνεται να έχουμε τις υποχρεώσεις ενός δικαστή και τα δικαιώματα ενός υπαλλήλου. δηαλαδή, όπου τους συμφέρει να είμαστε δικαστές και όπου δεν τους βολεύει να είμαστε υπάλληλοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ