Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Δελτίο Τύπου για την αποσυμφόρηση καταστημάτων κράτησης


Ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Γιώργος Πεταλωτής, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με τον υπερπληθυσμό σε καταστήματα κράτησης της χώρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Tο Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ήδη έτοιμη νομοθετική ρύθμιση, που θα κατατεθεί τις επόμενες μέρες με τροπολογία στη Βουλή και θα έχει ως αποτέλεσμα την άμεση αποσυμφόρηση των Καταστημάτων Κράτησης, ώστε να αντιμετωπιστεί, εν μέρει, το ζήτημα του υπερπληθυσμού των καταστημάτων. Επακόλουθη συνέπεια βέβαια αυτού, θα είναι και η άμεση και σημαντική βελτίωση των συνθηκών κράτησης.
Υπενθυμίζω, εξάλλου, ότι με τις ήδη προγραμματισμένες αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, θα υπάρξουν άμεσες και μόνιμες συνέπειες αποσυμφόρησης και στο Σωφρονιστικό σύστημα της χώρας. 

5 σχόλια:

  1. "...και θα έχει ως αποτέλεσμα την άμεση αποσυμφόρηση των Καταστημάτων Κράτησης...",
    "...με τις ήδη προγραμματισμένες αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, θα υπάρξουν άμεσες και μόνιμες συνέπειες αποσυμφόρησης και στο Σωφρονιστικό σύστημα της χώρας.".

    Κύριοι μια θερμή παράκληση. Βγείτε δημόσια στην τηλεόραση, πείτε ότι το κράτος δεν μπορεί να συντηρεί τόσους κρατουμένους και ότι με δική σας βούληση δε θα φυλακίζεται ούτε θα προφυλακίζεται κανένας. Να ξέρει ο κόσμος ποιος φταίει για την ατιμωρησία και την απαξία των ποινικών νόμων και να είμαστε και εμείς ήσυχοι ότι και να μας παραγραφεί καμία υπόθεση δεν τρέχει τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ, εκτός από την κατάληξη του ανωτέρω σχολίου. Πάντα θα τρέχει κάτι. Είστε πιο αναλώσιμοι από ποτέ. Ένας/μία λιγότερη για να..."ακριβο"πληρώνουν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για όποιον δεν κατάλαβε το στοίχημα είναι αν θα καταρεύσει πρώτο το σωφρωνιστικό σύστημα ή το σύστημα απονομής δικαιοσύνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι είχες Γιάννη τι είχα πάντα!
    Ανοίγουμε τις φυλακές και αμολάμε έξω κάθε εγκληματία απαξιώνοντας δίκες, δικαστές και δικαιοσύνη!
    Η ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ πλέον καθεστώς και με το νόμο!!
    Κατά τα άλλα φταίνε οι δικαστές που το κράτος αυτό έχει τα μαύρα του τα χάλια.
    Αυτό δεν είναι νομοθετικό έργο κύριοι αυτό είναι ασυδοσία και αδικία για όλους μας.
    Και θα έπρεπε να ντρέπεστε γι' αυτό κι όχι να επαίρεστε ότι κάνετε νομοθετικό έργο με το πρόσχημα "της αποσυμφόρησης των φυλακών"!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. οι ανακοινώσεις του υφυπουργού δεν κάνουν άλλο από το να προστίθενται στη χορεία άλλων δηλώσεων και νομοθετικών παρεμβάσεων. Ειδικά στο χώρο του σωφρονιστικού δικαίου και της εκτέλεσης των ποινών, είναι απόλυτα απογοητευτική η εικόνα αυτή. Η Πολιτεία με τις αδυναμίες και την ολιγωρία της παραδίδεται στη ανομία και καταργεί απολύτως οποιοδήποτε προληπτικό αποτέλεσμα που οι ποινές υποτίθεται ότι έχουν. Ο πολίτης ασφαλώς αγνοεί ότι για το γεγονός ότι ουσιαστικά κανείς δεν προφυλακίζεται και, πολλώ μάλλον, δε φυλακίζεται, δεν ευθύνεται άλλος από τη νομοθετική γαλαντομία των πολιτικών ιθυνόντων, που -εν τούτοις- ασφαλώς αναπαύονται στα διάφορα προάστια και αγνοούν την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η πόλη και την καταστροφή της ασφάλειας του βίου των πολιτών. Οι πολίτες θεωρούν ότι οι δικαστές ευθύνονται που οι εγκληματίες ανακυκλώνονται στην "αγορά", χωρίς κανείς να κρατείται, να εκτίει την ποινή του ή να απελαύνεται, αγνοώντας τους καιροσκοπισμούς και την αδιαφορία του νομοθέτη. Ο ευτελισμός αυτός της νομιμότητας προστίθεται στη γενική απαξίωση της Πολιτείας και των θεσμών της. Στη σημερινή -με τα τόσα νέα προβλήματα- εποχή μόνο ντροπή προκαλεί. Ντροπή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ