Τρίτη, 3 Απριλίου 2012

Συντάντηση των μελών του Δ.Σ. της Ε.Ε.Ε. με τον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης


   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ            Κυρίες και κύριοι Συνάδελφοι,        Σας ενημερώνουμε ότι την 29-3-2012 πραγματοποιήθηκε συνάντηση σε πολύ καλό κλίμα των μελών του νέου Δ.Σ. της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος με τον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης, στον οποίο τέθηκαν υπόψη τα προβλήματα του κλάδου και ιδιαίτερα τα εξής ζητήματα :


      Α) Αύξηση του αριθμού των εισακτέων στο τμήμα κατεύθυνσης Εισαγγελέων της Ενικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών, ώστε να καλυφθούν όλα τα υφιστάμενα κενά των οργανικών θέσεων.

      B) Αύξηση των οργανικών θέσεων των Αντεισαγγελέων Εφετών, ενόψει της δημιουργίας των Μονομελών Εφετείων και της μεγάλης -εξ’ αυτού του λόγου- αύξησης του συνολικού αριθμού των ακροατηρίων στα Εφετεία όλης της χώρας και της αντίστοιχης επιβάρυνσης στις υπηρεσίες των εισαγγελέων αυτού του βαθμού. 

      Γ) Διασφάλιση των Εισαγγελικών Λειτουργών από τους πιθανούς κινδύνους που απορρέουν από την ήδη ψηφισθείσα πρόταση νόμου, με την οποία τροποποιήθηκε η διάταξη του άρθρου 2 παρ.3 του Ν.3213/2003 για τις Δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης (Πόθεν Έσχες), με αποτέλεσμα να επιτρέπεται πλέον η ανάρτηση στον διαδικτυακό τόπο της Βουλής και η δημοσιοποίηση στα ΜΜΕ των Δηλώσεων και των δικαστικών λειτουργών.      Ο κ. Υπουργός Δικαιοσύνης, έδειξε κατανόηση, συμφώνησε με τις προτάσεις μας και μας διαβεβαίωσε ότι θα καταβάλει προσπάθειες για την επίλυση των ως άνω θεμάτων και συγκεκριμένα μας διαβεβαίωσε ότι :- Θα καλυφθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις των Εισαγγελικών Λειτουργών, στην προκήρυξη για την 19η σειρά της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών, που πρόκειται να υπογραφεί τις αμέσως προσεχείς ημέρες, τροποποιώντας τον αρχικά προβλεφθέντα αριθμό εισαγγελικών λειτουργών, εάν με αυτόν δεν καλύπτονται πλήρως τα οργανικά κενά.

-   Θα εξετασθεί το θέμα της αύξησης των οργανικών θέσεων των Αντεισαγγελέων Εφετών, κατόπιν επικείμενης συνεννοήσεως με τον συναρμόδιο Υπουργό Οικονομικών.

- Θα λάβει υπόψη του τις παρατηρήσεις μας για την δημοσιοποίηση των Δηλώσεων του Πόθεν Έσχες,  διαμορφώνοντας το περιεχόμενο και την μορφή του εντύπου των Δηλώσεων στην απαιτούμενη από την διάταξη του άρθρου 2παρ.2β’ του Ν.3213/2003, ΚΥΑ των Υπ.Οικονομικών, Διοκητικής Μεταρρύθμισης και Δικαιοσύνης, κατά τέτοιο τρόπο – μη αναγραφή διευθύνσεων ακινήτων, αριθμών κυκλοφορίας αυτ/των κλπ. – ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος στοχοποίησης των Δικαστικών και Εισαγγελικών Λειτουργών.Σας ενημερώνουμε ότι η Ένωσή μας θα επιδιώξει αμέσως μετά τις προσεχείς εκλογές, την πλήρη κατάργηση της ως άνω απαράδεκτης διατάξεως, η οποία βάλει ευθέως και εντελώς αναιτιολόγητα κατά της ασφάλειας των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών και των οικογενειών τους. Για το διοικητικό συμβούλιο της Ε.Ε.Ε.Ο Πρόεδρος

Ρούσσος - Εμμανουήλ Παπαδάκης

Αντεισαγγελέας Αρείου ΠάγουΗ Γεν. Γραμματέας

Ελένη Σκεπαρνιά

Εισαγγελέας Πρωτοδικών 

3 σχόλια:

  1. Ωραία η συνάντηση και ενδεχομένως χρήσιμη.Όμως, σε λάθος άνθρωπο!Αφού σε λίγες ημέρες - περίπου 40? - θα αποτελεί έναν πρώην πολιτευτή. Για τους απαράδεκτους νόμους που εισηγήθηκε και πρόσφατα ψηφίσθηκαν (4055/2012 κλπ,) που αποπνέουν από την αρχή έως το τέλος αντιδικαστικό και τιμωρητικό - εκδικητικό κατά των δικαστών πνεύμα, πότε θα μιλήσει κάποια Ένωσή μας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το κράτος, ως γνωστόν, έχει συνέχεια. Αλίμονο αν οι συναντήσεις θεσμικών παραγόντων καθορίζονταν από την προσωπική εμπάθεια καθενός. Άλλωστε ο πρώην πολιτευτής, πριν καταστεί τέτοιος, έχει εκλεγεί κάποιες φορές από το λαό. Εκτός, αν κάποιοι στα υπουργεία θέλουν αντί για πολιτικούς, στρατηγούς, αγιατολάχ ή κάτι παρόμοιο. Αλλά για αυτούς υπάρχει το άρθρο 91 παρ.2 περ. α΄ του Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι Εισαγγελείς πάντα τα καταφέρνουν καλύτερα με την εκτελεστική εξουσία από ότι οι Δικαστές. Γιατί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"