Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΠΑΝΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗΣ


ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ

ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΠΑΝΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗΣ
 
            Στη χώρα μας παγιώνεται πια μια κατάσταση αμφισβήτησης της Δικαιοσύνης ως θεσμού – εγγυητή των κοινωνικών και ατομικών συνταγματικών δικαιωμάτων των πολιτών, στο βαθμό που η παρεχόμενη προστασία έρχεται σε αντίθεση με τις κάθε φορά προτεραιότητες της εκτελεστικής εξουσίας.
Η ανάγκη αλλαγής της κατάστασης αυτής επιβάλλει την διαμόρφωση κοινών θέσεων από όλους τους δικαστές και εισαγγελείς της χώρας. Είναι κοινός τόπος πλέον ότι τα σωρευμένα προβλήματα στον τομέα της Δικαιοσύνης αφορούν όλους μας, ανεξάρτητα από τον βαθμό που έχουμε και το Δικαστήριο στο οποίο υπηρετούμε. Τα προβλήματα αυτά δεν λύνονται ούτε με ευχολόγια, ούτε με αποσπασματικές δηλώσεις διαμαρτυρίας προς τα αρμόδια Υπουργεία. Η έλλειψη συντονισμού της δραστηριότητας όλων των Δικαστικών Ενώσεων και η πολυδιάσπαση σε επίπεδο συνδικαλιστικής εκπροσώπησης πρέπει να αντικατασταθούν από διαδικασίες διαμόρφωσης κοινών θέσεων, κοινών επεξεργασιών για όλα τα θέματα που αφορούν τον τρόπο άσκησης του λειτουργήματος μας, καθώς και μορφές από κοινού δραστηριοποίησης όλων των συναδέλφων.
Θεωρούμε ότι πλέον είναι ώριμες οι συνθήκες για την προετοιμασία μιας Κοινής Πανδικαστικής Συνδιάσκεψης που θα θέσει τα θεμέλια αυτής της συνεργασίας, περιγράφοντας τους στρατηγικούς στόχους και τις άμεσες προτεραιότητες. Η σύγκληση μίας Κοινής Πανδικαστικής Συνδιάσκεψης – για πρώτη φορά στην ιστορία του Δικαστικού Σώματος – θα αποτελέσει ουσιαστική αλλαγή στην πορεία του Δικαστικού Σώματος, παρακαταθήκη για το μέλλον και θα δώσει απάντηση στα αδιέξοδα στα οποία οδηγηθήκαμε, καθώς θα προσφέρει νέο υλικό σκέψης και προβληματισμού. Οι εισηγήσεις, οι παρατηρήσεις και τοποθετήσεις όλων μας θα σηματοδοτήσουν τη νέα αντίληψη της από κοινού ευθύνης και συνδιαμόρφωσης θέσεων. Τα συμπεράσματα και πορίσματα που θα εξαχθούν θα γίνουν η βάση διαλόγου και διαπραγμάτευσης των ΔΣ των Δικαστικών Ενώσεων με τις λοιπές συνταγματικές εξουσίες.
Θέματα που, κατά τη γνώμη μας, θα μπορούσαν να αποτελέσουν το πλαίσιο συζήτησης αυτής της Συνδιάσκεψης είναι ενδεικτικά:
1) Ο τρόπος επιλογής της ηγεσίας των Ανωτάτων Δικαστηρίων: Στο άνοιγμα του διαλόγου για την επερχόμενη συνταγματική αναθεώρηση οφείλουμε να λάβουμε κοινή θέση για τα κριτήρια και τον τρόπο επιλογής της ηγεσίας των Ανωτάτων Δικαστηρίων. Θα πρέπει να αποτελεί αποκλειστικό προνόμιο της εκτελεστικής εξουσίας ή επιβάλλεται να έχουν λόγο και οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί μέσω των Δικαστικών τους Ενώσεων;
2) Τρόπος συνταγματικής προστασίας του δικαστικού μισθολογίου .
3) Συμμετοχή δικαστικών λειτουργών σε Πειθαρχικά Συμβούλια δημοσίων υπαλλήλων: Να ασχοληθούμε με το κατά πόσο εμπίπτει στα δικαστικά μας καθήκοντα η απασχόλησή μας σε διοικητικές επιτροπές ή εάν αποκλειστική μας αρμοδιότητα είναι το να κρίνουμε με τα εχέγγυα της δικαστικής αμεροληψίας τη νομιμότητα των αποφάσεων τέτοιων επιτροπών.
4) Κατάργηση αναχρονιστικών διατάξεων του ΚΟΔΚΔΛ και άλλων νομοθετημάτων που αφορούν τον τρόπο άσκησης του λειτουργήματός μας και διαμόρφωση σύγχρονου πλαισίου λειτουργίας της Δικαιοσύνης. Ενδεικτικά να εξετάσουμε την ανάγκη ή μη κατάργησης    του άρθρου 40 παρ. 3 του Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών και τη συνακόλουθη υποχρέωση του Δημοσίου σε καταβολή οδοιπορικών εξόδων και εξόδων διαμονής στους δικαστικούς λειτουργούς που υπηρετούν εκτός του τόπου κατοικίας τους.
5) Αποτροπή της όποιας απόπειρας συρρίκνωσης των αρμοδιοτήτων και της δικαιοδοσίας της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Η προσπάθεια κατάργησης της ισχύος των δικαστικών προσωρινών διαταγών και η πρώτη απόπειρα εμβολισμού του πυρήνα της προσωρινής δικαστικής προστασίας του πολίτη, όταν αυτή αντιστρατεύεται στα συμφέροντα της κρατικής εξουσίας, επιχειρήθηκε ήδη. 
Στα πλαίσια του διαλόγου που επιβάλλεται να γίνει και της κατάθεσης προτάσεων από όλους τους συναδέλφους για την ατζέντα των θεμάτων που πρέπει να απασχολήσουν την Συνδιάσκεψη, προτείνουμε να λειτουργήσει η ηλεκτρονική σελίδα της Ε.Δ.Ε. ως χώρος καταγραφής των απόψεων, καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.  Πριν την έναρξη του δικαστικού έτους θα μπορούν πλέον τα ΔΣ όλων των Δικαστικών Ενώσεων να ιεραρχήσουν τις προτεραιότητες και να καθορίσουν το πλαίσιο της Συνδιάσκεψης, αξιολογώντας τις απαιτήσεις όλων των Δικαστών και Εισαγγελέων της Χώρας. 
Καλούμε όλα τα μέλη του ΔΣ της ΕΔΕ να ανταποκριθούν θετικά στην πρότασή μας και να αναληφθούν όλες οι σχετικές πρωτοβουλίες ορισμού συγκεκριμένης ημερομηνίας διεξαγωγής της Κοινής Πανδικαστικής Συνδιάσκεψης.

Αθήνα 19 Μαϊου 2013


Χριστόφορος Σεβαστίδης, ΔΝ – Πρόεδρος Πρωτ/κων           Κων/νος Σαργιώτης, Πρόεδρος Πρωτ/κων
Χαράλαμπος Σεβαστίδης- Πρωτοδίκης                                    Μαρία Κουβαρά, Ειρηνοδίκης

Μέλη του ΔΣ της ΕΔΕ                                                               Μέλη της ΕΔΕ
===================
σ.σ.: βλ και 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΚΟΙΝΗ ΠΑΝΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ (ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ)



26 σχόλια:

  1. Καλή σκέψη. Δεν μπορώ όμως να φανταστώ πολλούς πρόθυμους να βοηθήσουν σε μια τέτοια ιδέα. Εδώ με το ζόρι γίνεται η γενική συνέλευση και συγκεντρώνονται μετά βίας 200 άτομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οπωσδήποτε πρέπει να τεθεί ως θέμα η κατάργηση της αιτιολογίας των δικαστικών αποφάσεων (εν όψει της αναθεωρήσης του Συντ.) να ορίζουν δηλαδή οι διάφοροι νόμοι αναφορικά με το ζήτημα αυτό και όχι το Σύνταγμα και να καταργηθούν ορισμένες αναχρονιστικές διατάξεις στον ΚωδΟργΔικΔικΛειτ(κωλύματα εντοπιότητας κλπ). Αυτό που πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο επεξεργασίας είναι η κατάργηση της αιτιολογίας (απολογίας) του δικαστή.
    Πρόσφατα αναγνώρισα την εκτελεστότητα μιας δικαστ. απόφασης αγγλικού πρωτοδικείου. Σε μια παράγραφο ανέφερε τα θέματα που καλείτο να αποφανθεί ο δικαστής και στη συνέχεια ("αφού σκέφτηκε κατά το νόμο") ήταν το διατακτικό της απόφαση.
    Σε αυτά τα θέματα πρέπει να δώσει μείζονα σημασία και να πάρει σαφή θέση η ένωση ενόψει της θέσπισης και νέου ΚΠολΔ. Πρέπει να ασκηθούν πιέσεις από το συνδικαλιστικό μας όργανο και όχι να υποβληθούν αδιάφορες προτάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαρία Κουβαρά - Ειρηνοδίκης21 Μαΐου 2013 στις 7:49 π.μ.

    Eπιτέλους πρέπει οι δικαστικοί λειτουργοί να διατυπώσουν προτάσεις για θέματα που αφορούν τη λειτουργία της Δικαιοσύνης. Τέτοια διαδικασία πρέπει να καθιερωθεί με επιμέλεια των ΔΣ των Δικαστικών Ενώσεων, στα πλαίσια της λειτουργίας τους με ορισμό επιτροπών με μέλη των ενώσεων και εκτός ΔΣ. ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΕΓΚΥΡΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΕ ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΚΟΙΝΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΩΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΟΤΑΝ Η ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΔΕΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΟΜΟΦΩΝΑ ΩΣ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ; ΣΑΣ ΣΥΓΧΑΙΡΩ ΠΑΝΤΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΑΣ ΝΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ανεπιφύλακτα ΝΑΙ !!!
    Δεν εχω καταλαβει ποτε γιατι δεν γινεται προσπαθεια να ενοποιηθουν οι δικαστικες ενώσεις. Ειναι δυνατον 4.000 συναδελφοι να εχουν 5 διαφορετικες ενωσεις;; Δεν εξυπηρετει κανεναν εκτος απο οσους θελουν να λεγονται προεδροι στο δικο τους χωριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μία συνδιάσκεψη πράγματι είναι ότι χρειάζεται το Σώμα. Σίγουρα θα επιλύσει και όλα τα θέματα μας!!
    Μα να μην το σκεφτεί κανείς άλλος όλα αυτά τα χρόνια;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δηλαδή κάτι σαν τη γενική συνέλευση, χωρίς τις αρχικές βαρετές χαιρετούρες.
    Δεν είν' κακό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κίνηση εντυπωσιασμού και μόνο. Και η οποία επιβεβαιώνει όσα υποστηρίζω ότι δηλαδή, οι αγωγές στο μισθοδικείο πρόκειται να απορριφθούν με 7-2 ή και 9-0 ακόμη, και το καλύτερο σενάριο που ακούγεται είναι ένας "εντιμος" ή "αξιοπρεπής" συμβιβασμός. Όσο γιά τα άλλα που λένε οι Αφοι Σεβαστίδη, αποτελούν χίμαιρες και όνειρα θερινής νυκτός.

    Φον Δημητράκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μετά την κατάργηση της αιτιολογίας, προφανώς θα καταργήσουμε και το άρθρο 559 παρ. 1 ΚΠΟλΔ; Προφανώς, αφού ο Δικαστής δεν θα αιτιολογεί πώς ερμήνευσε το νόμο, δεν θα τίθεται ζήτημα εσφαλμένης ερμηνείας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τι λέτε κύριε των 12.04; Και στη Γερμανία οι αιτιολογίες των αποφάσεων είναι σχεδόν τηλεγραφικές. Δεν παραβιάζουν όμως την αντίστοιχη διάταξη της ΖΡΟ (γερμ. Πολιτικής Δικονομίας). Δεν θα μας πείτε κιόλας ότι οι αποφάσεις των γερμανικών δικαστηρίων είναι χειρότερες απο τις ελληνικές! Πάει πολύ...

    Φον Δημητράκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολύ αισιόδοξους σας βλέπω! Εγώ πάντως πιστεύω ότι ακόμη και αν αποφασιστεί να γίνει μια τέτοια συνδιάσκεψη θα κολλήσει, εξαιτίας του ότι δεν θα συμφωνούν οι διάφορες ενώσεις για το ποιός θα προεδρεύσει αυτής.....!!
    Ζάλευκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν είναι το πιο λογικό να εισηγηθούν οι Δικαστές τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο Σύνταγμα, αφού οι Δικαστές είναι αυτοί που περισσότερο από οποινδήποτε άλλο γνωρίζουν τα τρωτά της απονομής Δικαιοσύνης ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χρήσιμο να γίνει τέτοια συνέλευση αλλά με πραγματική δυνατότητα λόγου και συμμετοχής. Αν είναι πάλι να μιλούν όσο θέλουν μόνο τα μέλη των Δ.Σ. των ενώσεων και οι προσκεκλημένοι πολιτικοί και ανώτατοι δικαστές και οι υπόλοιποι να περιοριστούν στο τρίλεπτο "για να μη νυχτώσουμε" και να καλούνται να επικυρώσουν δια βοής ψηφίσματα γραμμένα από την προηγουμένη (και όχι κατόπιν της Συνελεύσεως), ας λείπουν τα πανηγύρια. Από αυτά χορτάσαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αξιότιμε Φον Δημητράκη!
    Είσαι αξιολύπητος. Να προσπαθείς να γίνεις Φον, αλλά να είσαι και να παραμένεις Δημητράκης. Παίξε λοιπόν με το ποδοσφαιράκι σου (9-0, 7-2) και μην νομίζεις ότι κυνηγάς καμιά χίμαιρα. Με αυτόν τον τρόπο, σιγά-σιγά, θα σε κάνει κι εσένα ο Ψαθάς υπουργό. Πάντως, αποτελείς ευχάριστη διάψευση των άθλιων συνθηκών εργασίας των Δικαστικών Λειτουργών. Ψαθάς, Καραγάτσης, Σέξπιρ. Δεν είναι όνειρο θερινής νυκτός, αλλά να που έχουν χρόνο οι δικαστές και για εξωσχολικές δραστηριότητες! Διότι δικαιοσύνη δεν νομίζω ότι αποδίδεις. Όχι ότι μπορείς, κιόλας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μαριάνθη Παγουτέλη25 Μαΐου 2013 στις 3:55 μ.μ.

    Ελπιδοφόρο αυτό...
    Το κυριότερο που πρέπει να τονίσουμε είναι όχι η κατάργηση της αιτιολογίας των αποφάσεών μας (που είναι το τελευταίο προπύργιο νομίζω της ανάσχεσης της τυχόν αυθαιρεσίας όσων το επιχειρούν - δεν είναι όλοι άγγελοι, μη το ξεχνάμε) αλλά η άρνηση εφαρμογής νόμων που θεσπίζονται φωτογραφικά και για εξυπηρέτηση συγκεκριμένων εν εξελίξει υποθέσεων, όπως και η σθεναρή αντίστασή μας στην ολοένα μεταβαλλομένη νομοθεσία που μας κάνει να νοιώθουμε σαν σε κινούμενη άμμο όταν δικάζουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η συνδιάσκεψη μπορεί να εξελιχθεί σε μία Ομοσπονδία Δικαστικών Ενώσεων, ένα όργανο δηλαδή συντονιστικό της δράσης όλων των υπαρχουσών Ενώσεων, όπου καθεμιά, χωρίς να χάνει την αυτονομία της, θα συμμετέχει και στο κοινό όργανο για καλύτερο και αποτελεσματικότερο συντονισμό της δράσης όλων των δικαστικών λειτουργών στα κοινά ζητήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γιατί θεωρείτε ορισμένοι καθήκον σας μόλις πέσει στο τραπέζι μια πρόταση σοβαρή, να γελοιοποιείτε τη συζήτηση και να δείχνετε το πόσο ρηχοί είστε; Από πότε μια πρόταση διαλόγου και συζήτησης μεταξύ συναδέλφων είναι κατακριτέα; Τί να πω... απογοήτευση μεγάλη για το επίπεδο ορισμένων "συναδέλφων"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πολύ σωστή η θέση του ανώνυμου από 21 Μαΐου 2013 - 12:02 π.μ.
    Όσο για την "ειρωνία" του ανώνυμου από 22 Μαΐου 2013 - 12:04 π.μ. δυστυχώς κάποιοι στο σώμα αδυνατούν να δουν τα πραγματικά προβλήματα τις δικαιοσύνης και αναλώνονται σε τέτοιου είδους "εξυπνάδες". Είναι ευκαιρία να καταργηθεί αυτή η αναχρονιστική διάταξη του συντάγματος και κάθε σχετική διάταξη (ακόμα και αυτή που ιδρύει λόγο αναίρεσης) που έχει οδηγήσει τόσα χρόνια στην καθυστέρηση έκδοσης αποφάσεων (αποφάσεις ασφ. μέτρων εκδίδονται μετά από 2 χρόνια!!), στα πειθαρχικά συναδέλφων και στην καθυστέρηση της συζήτησης των υποθέσεων (διότι αν δεν χρειάζεται αν "απολογείται" ο δικαστής για την απόφασή του, όπως πολύ σωστά αναφέρει ο συνάδελφος τότε μπορεί να χρεώνεται περισσοτερες υποθέσεις και να αυξηθεί ο αριθμός των υποθέσεων που προσδιορίζονται σε μια δικάσιμο). Αν διαβάζει κάποιος από την ένωση τα σχόλια στο blog αυτό παρακαλώ να μεριμνήσει μαζί με τα άλλα θέματα που πρέπει να τεθούν στη συνδιάσκεψη να αποτελέσει το κυριότερο αυτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Οι Λειτουργοί του ΣτΕ θα συμμετάσχουν στην κίνηση αυτή;;;; Διότι μέχρι τώρα μόνοι μας παλεύαμε οι υπόλοιποι με την Εκτελεστική εξουσία. Η θέση που θα κρατήσουν τα μέλη του ΣτΕ στο Μισθοδικείο, θα επιβεβαιώσει ή θα διαψεύσει τις "Κασσάνδρες"! ! Όσο για τον Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων, θέλει αρκετή δουλειά, για να συμπορευθεί με τη σημερινή πραγματικότητα. Πρώτα - πρώτα απαιτείται κατάργηση των κωλυμάτων εντοπιότητας. Οι Δικαστές και Εισαγγελείς πρέπει να πάψουν να θεωρούνται εξαρχής οιονεί ύποπτοι(....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανταπόκριση από άλλες ενώσεις φαίνεται ότι υπάρχει, αν κρίνω από ανάλογο αίτημα των διοικητικών δικαστών. Αν η ένωσή μας δεν πάρει επίσημα θέση, μήπως θα πρέπει να προχωρήσετε σε συλλογή υπογραφών από τα μέλη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πανδικαστικη συνδιάσκεψη με ποια διαδικασία ποιο στόχο και ποια νομιμοποίηση. Οι μειοψηφίες θέλουν να διοικήσουν ξανά . Βοήθεια μας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @προς Ανώνυμο 1.39 μμ:

    1ον) όσο γιά το ποδοσφαιράκι που λές, θα τα πούμε όταν βγούν οι αποφάσεις του Μισθοδικείου και του ΣΤΕ και θα απορρίψουν ΟΛΕΣ τις αγωγές και τα ένδικα βοηθήματα. Και όταν θα δείς να σου μειώνουν ΚΑΙ ΠΑΛΙ το μισθό. Τότε θα τα πούμε. Μέχρι τότε κάνε υπομονή.
    2ον) Αν απονέμω δίκαιο; Εισαγγελικός είμαι, άρα κάνω προτάσεις προς τα συμβούλια και τα δικαστήρια. Και αυτό απονομή δικαίου είναι.
    3ον) Αμφιβάλλω αν εσύ απονέμεις ή μπορείς να απονέμεις δίκαιο. Αμφιβάλλω αν είσαι δικαστικός λειτουργός. Μάλλον εσύ περιμένεις κανέναν Ψαθά να σε κάνει Υπουργό.
    4ον) Όσο γιά το "Φον Δημητράκης", το διάλεξα λόγω αστεϊσμού, επειδή είμαι γερμανοτραφής.
    Αυτά γιά την ώρα. Τα υπόλοιπα, όταν θα τρίβεις τα μάτια σου όταν θα διαβάζεις την απόφαση του Μισθοδικείου.
    Hochachtungsvoll (= με εκτίμηση).

    Φον Δημητράκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Η ιδέα της Πανδικαστικής Συνδιάσκεψης θα έπρεπε πράγματι να έχει υλοποιηθεί εδώ και χρόνια. Το "πως δεν το σκέφθηκε κανείς μέχρι τώρα" είναι ερώτημα που πρέπει να το απευθύνετε σ' αυτούς που στηρίζατε τόσα χρόνια και με την ψήφο σας έφτιαχναν το μέλλον τους. Εξάλλου δεν ήταν θέμα "σκέψης" αλλά "βούλησης". Ποιός θα ήθελε να συγκροτήσει μια τέτοια Συνδιάσκεψη η οποία ενδεχομένως να κατέληγε σε συμπεράσματα σε κατεύθυνση εντελώς διαφορετική από αυτήν που θέλουν οι "φίλοι μας" στα Υπουργεία; Τί αντίκτυπο στα ΜΜΕ θα είχε μια τέτοια Συνδιάσκεψη και πόσο κακό θα έκανε στην εκάστοτε κυβέρνηση; Βάλτε καλύτερα μερικοί το μυαλό σας να δουλέψει και αφήστε τα χαριτωμένα αστεία σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Η Δικαιοσύνη έχει φυσική, αιρετή και πολιτική ηγεσία. Επίσης, υπάρχει και η Γ.Σ. των μελών του Δικαστικού Σώματος.
    Πανδικαστική συνδιάσκεψη, (όπως π.χ. συντονιστικό αγώνα μαθητών ή αγροτών, σοβιέτ κλπ) δεν έχει θεσμική νομιμοποίηση και ως εκ τούτου δεν μπορεί να έχει κάποια αποφασιστική αρμοδιότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. θα μου επιτρέψουν όλοι οι συνάδελφοι να πω το εξής. η πρόταση που διατυπώθηκε για σύγκληση συνδιάσκεψης είναι πρόταση ενωτική και συνεπώς απαιτεί συναινέσεις. με τη λογική των αντιπαραθέσεων και των συγκρούσεων πριν καν αποφασιστεί η συνδιάσκεψη, δεν πάμε πουθενά. τί νόημα θα είχε μια συζήτηση για τα κοινά μας ζητήματα , εάν κάποιοι από πριν έχουν αποφασίσει ότι ο διάλογος και η συζήτηση δεν οδηγούν πουθενά. τα άτομα αυτά που αρνούνται πεισματικά και εκ των προτέρων τον διάλογο και ψάχνουν χιλιάδες προφάσεις και σκοτεινά σχέδια για να δικαιολογήσουν την άρνησή τους, θα πρέπει να απομονωθούν από την πλειοψηφία των συναδέλφων άμεσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Συνδιάσκεψη για να αποφασίσουμε ομόφωνα ότι η μείωση του μισθού μας είναι αντισυνταγματική, ότι η τρόϊκα είναι κακή και ότι η κυβέρνηση είναι ακόμη πιο κακιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ