Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

Διοργάνωση τριήμερου εκπαιδευτικού σεμιναρίου από τον Οργανισμό Δημοκρατικών Θεσμών και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων



σε συνεργασία με το Γραφείο της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, για εισαγγελικούς λειτουργούς πάνω στα εγκλήματα μίσους



Μία ομάδα 24 εισαγγελικών λειτουργών, από όλη τη Χώρα και 4 εκπροσώπων της Ελληνικής Αστυνομίας,  ενδυνάμωσαν τις ικανότητες τους για την δίωξη των εγκλημάτων μίσους, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικού σεμιναρίου που διοργάνωσε ο Οργανισμός Δημοκρατικών Θεσμών και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων-ODIHR κατά το χρονικό διάστημα από 1-3 Δεκεμβρίου 2017 στην Αθήνα, σε συνεργασία με το Γραφείο της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου.
Η εκπαίδευση, ειδικά προσαρμοσμένη στις ελληνικές ανάγκες,  ανύψωσε τις ικανότητες των εισαγγελικών λειτουργών και των αστυνομικών, στην αναγνώριση των εγκλημάτων μίσους. « Οι Εισαγγελικοί Λειτουργοί αποτελούν το κλειδί του συστήματος ποινικής δίωξης», δήλωσε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κα Ξένη Δημητρίου-Βασιλοπούλου. «Είναι επίσης σημαντικό το γεγονός ότι οι συμμετέχοντες εκπαιδεύτηκαν προκειμένου να μπορέσουν στη συνέχεια να εκπαιδεύσουν συναδέλφους τους και έτσι  να μπορούμε να προσεγγίσουμε ακόμη μεγαλύτερο αριθμό εισαγγελικών λειτουργών με κοινό σκοπό την αναγνώριση της απειλής που αποτελούν τα  εγκλήματα μίσους για την κοινωνία».
«Για να αντιμετωπίσουμε το θέμα, πρέπει τα εγκλήματα μίσους να μπορούν να αναγνωριστούν και να διώκονται αναλόγως. Αυτό απαιτεί, από τη μία ειδικές δεξιότητες από τους εισαγγελικούς λειτουργούς και αξιόπιστα στοιχεία από την άλλη», δήλωσε ο Tome Shekerdjiev, υπεύθυνος διοίκησης και διαχείρισης έργων στον ODIHR, «Γι’ αυτό πρέπει να επικεντρωθούμε στην εκπαίδευση των Ελλήνων εισαγγελικών λειτουργών και στην ενδυνάμωση των συστημάτων συγκέντρωσης στοιχείων στην Ελλάδα».
Στους συμμετέχοντες δόθηκε η ευκαιρία μέσα από μία διαδραστική και άμεση εκπαιδευτική διαδικασία να κατανοήσουν την έννοια των εγκλημάτων μίσους έτσι ώστε να τα αναγνωρίζουν και να μπορούν να ασκούν την ανάλογη ποινική δίωξη.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια ενός προγράμματος συνεργασίας του  ODIHR  με τους συνεργάτες του στη Βουλγαρία, Ελλάδα, Ιταλία και Πολωνία  με σκοπό την αντιμετώπιση των ρατσιστικών εγκλημάτων, επιδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, με σκοπό την σωστή δίωξη των εγκλημάτων μίσους μέσα από το ποινικό σύστημα.
H εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του κτηρίου της Δ.Ε.Ε. χάρη στη συμβολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου κ.  Κωνσταντίνου Τσουβάλα και της Διευθύντριας της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, Υποστράτηγου κα Πηνελόπης Μηνιάτη οι οποίοι μας  το παραχώρησαν  για τη διεξαγωγή του τριήμερου εκπαιδευτικού σεμιναρίου.       
           
           


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ