Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019

ΕνΔΕ: ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ Δ.Σ. της 7ης Δεκεμβρίου 2019


              
 





 ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ   &   ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ                             
               ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
            (ΠΡΩΗΝ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ)
                   ΚΤΙΡΙΟ 6 –ΓΡΑΦΕΙΟ 210
      ΤΗΛ: 210 88 27 380-  FAX 210 88 41 529
                               Τ.Κ. 101. 71
             e- mail: endikeis@otenet.gr
                                                                                      Αθήνα, 9-12-2019
                                                                                      Αριθμ. Πρωτ.: 535

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ Δ.Σ.
της 7ης Δεκεμβρίου 2019

            Κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ένωσης στις 7 Δεκεμβρίου 2019, στην οποία συμμετείχαν 12 μέλη (απουσίαζαν οι συνάδελφοι Χρ. Νάστας, Δημ. Φούκας και Βαρ. Πάπαρη) αποφασίστηκαν μεταξύ άλλων τα εξής:

1)      Μετά την θέση της πλειοψηφίας των 8 μελών του ΔΣ περί της ανάγκης άμεσης απόσυρσης της τροπολογίας που αφορά στην ανακατανομή των θέσεων Προέδρων Εφετών και Εφετών (Χριστ. Σεβαστίδη, Χαρ. Σεβαστίδη, Παντ. Μποροδήμου, Μαρ. Στενιώτη, Κων. Βουλγαρίδη, Γρηγ. Κομπολίτη, Χαρ. Μαυρίδη και Στ. Γκαρά) και ύστερα από πρόταση του Προέδρου της Ένωσης, θεωρήθηκε αναγκαία η υποβολή αιτήματος προς τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου για σύγκληση της διοικητικής Ολομέλειας του Ανωτάτου Δικαστηρίου ώστε να αποφανθεί επί της συνταγματικότητας του άρθρου 38 ν. 4640/2019 καθώς και επί της ανάγκης αναστολής της διάταξης. Μειοψήφησε ο συνάδελφος Ευστ. Βεργώνης, ο οποίος έκρινε ότι δεν θα πρέπει να υποβληθεί το αίτημα. Τα μέλη του ΔΣ Ν. Σαλάτας και Π. Λυμπερόπουλος είχαν την άποψη ότι η ψηφισθείσα διάταξη δεν αντίκειται στο Σύνταγμα καθ’ οιονδήποτε τρόπο και ότι επαφίενται απολύτως στην κρίση του κ. Πρόεδρου του Αρείου Πάγου. Το μέλος του ΔΣ Α. Ερμίδου είχε την άποψη ότι επειδή η ψηφισθείσα διάταξη προκάλεσε αντιδράσεις θα πρέπει το ζήτημα να κριθεί από τον Άρειο Πάγο.
2)      Ομόφωνα το ΔΣ εξέφρασε την διαφωνία του στην επιβολή δικαστικού ενσήμου στις αναγνωριστικές αγωγές ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου, διότι συνιστά σαφή περιορισμό της πρόσβασης του πολίτη στον φυσικό του δικαστή. Θεωρούμε συνεπώς αναγκαία την κατάργηση της σχετικής διάταξης.
3)      Για το ζήτημα της επαναφοράς της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, μετά μάλιστα την τελευταία τροπολογία που μεταφέρει αποσπασματικά υπηρεσίες της στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, 6 μέλη του ΔΣ (Χριστ. Σεβαστίδης, Χαρ. Σεβαστίδης, Παντ. Μποροδήμος, Μαργ. Στενιώτη, Κων. Βουλγαρίδης, Ακρ. Ερμίδου) ψήφισαν υπέρ της επαναφοράς, ενώ 6 μέλη (Ν. Σαλάτας, Π. Λυμπερόπουλος, Ευστ. Βεργώνης, Χαρ. Μαυρίδης, Στ. Γκαρά, Γρ. Κομπολίτης) ψήφισαν υπέρ της εξακολούθησης υπαγωγής της στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Συνεπώς το θέμα θα τεθεί εκ νέου σε συζήτηση και ψηφοφορία σε επόμενο ΔΣ.
4)      Αποφασίστηκε η διοργάνωση πολιτιστικής εκδήλωσης «Δικαιοσύνη και Κινηματογράφος», καθώς και η διοργάνωση σκακιστικής Ημερίδας στην Αθήνα και εξουσιοδοτήθηκε το Προεδρείο για την υλοποίηση της απόφασης. Λεπτομέρειες για τις παραπάνω εκδηλώσεις θα γνωστοποιηθούν εντός των επόμενων εβδομάδων.
5)      Αποφασίστηκε η διοργάνωση εκδρομής για τα μέλη της Ένωσης, την εβδομάδα της Διακαινησίμου (από 21 έως 25 Απριλίου 2020) στην Βόρεια Ισπανία (Χώρα των Βάσκων). Τις επόμενες ημέρες θα υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες και θα κληθούν οι συνάδελφοι που ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή.
6)      Αποφασίστηκε η χορήγηση ποσού 2.500 ευρώ στο Εφετείο Αθηνών προκειμένου να καλυφθούν άμεσες και επιτακτικές ανάγκες υλικοτεχνικής υποδομής.
7)      Εγκρίθηκε δωρεά ύψους 2.000 ευρώ στην Εταιρία Προστασίας Ανηλίκων Σύρου
8)      Εγκρίθηκε η κάλυψη των δαπανών για τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στη Λάρισα και στο Ηράκλειο
9)      Εγκρίθηκε η διανομή ποσού 15.000 ευρώ από το Ταμείο Αλληλοβοήθειας για τα ανήλικα τέκνα εκλιπόντων συναδέλφων.

Στη συνεδρίαση του ΔΣ εμφανίστηκε και κατέθεσε τις θέσεις της Εφετειακής Επιτροπής Πάτρας, ο Πρωτοδίκης, Μιχάλης Τσέφας, διατυπώνοντας με έγγραφο υπόμνημα τις αντιρρήσεις του στην τροπολογία περί ανακατανομής των θέσεων Προέδρων Εφετών και Εφετών, καθώς και στην τροπολογία για την πρόβλεψη δικαστικού ενσήμου στις αναγνωριστικές αγωγές του Πολυμελούς Πρωτοδικείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ