Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024

Ρυθμίζοντας την Ψηφιακή Καινοτομία: Τεχνητή Νοημοσύνη, Κυβερνοασφάλεια και Πλατφόρμες

 


Το Lawspot.gr και η Ευρωπαϊκή Ένωση Νέων Νομικών Ελλάδας (ELSA Greece), διοργανώνουν το συνέδριο InfoLaw 2024 με τίτλο «Ρυθμίζοντας την Ψηφιακή Καινοτομία: Τεχνητή Νοημοσύνη, Κυβερνοασφάλεια και Πλατφόρμες».

Η φετινή διοργάνωση υποστηρίζεται από την Athens Legal Tech και την Ελληνική Ένωση για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων και της Ιδιωτικότητας.

Σε συνέχεια δύο εξαιρετικά επιτυχημένων συνεδρίων, το τρίτο Infolaw θα πραγματοποιηθεί στις 28 Μαρτίου 2024 στο Αμφιθέατρο “Μιλτιάδης Έβερτ” της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων

 

 

 

Στόχος του Συνεδρίου είναι να παράσχει μια ολοκληρωμένη εικόνα των νομικών ζητημάτων που προκύπτουν από την άνοδο και την αλληλεπίδραση της Τεχνητής Νοημοσύνης, της Κυβερνοασφάλειας και των Online Πλατφορμών, καθώς και την επίδραση των ρυθμιστικών επιλογών σε νομικό και κοινωνικό επίπεδο.

Το Συνέδριο θα πλαισιωθεί από καταξιωμένους ομιλητές από τον ακαδημαϊκό κόσμο, ρυθμιστικές αρχές, δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς και το χώρο της τεχνολογίας.

Το συνέδριο αποτελείται από τρεις συνεδρίες (roundtables):

Η πρώτη θα επικεντρωθεί στην Τεχνητή Νοημοσύνη, όπου θα συζητηθούν ζητήματα που αφορούν την Πράξη για την Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ Act), όπως η χρήση ΤΝ από αρχές επιβολής νόμου, η εκτίμηση αντικτύπου στα θεμελιώδη δικαιώματα (FRIA), η ρύθμιση των συστημάτων ΤΝ γενικού σκοπού (General Purpose AI), ο ρόλος των αρμόδιων αρχών και η εποπτεία.

Η δεύτερη θα περιστραφεί γύρω από τις εξελίξεις στην Κυβερνοασφάλεια, όπως η Οδηγία σχετικά με μέτρα για υψηλό κοινό επίπεδο κυβερνοασφάλειας σε ολόκληρη την Ένωση (Οδηγία NIS2) και η εφαρμογή της στην Ελλάδα, η σχέση ΤΝ και κυβερνοασφάλειας, η ασφάλεια στο cloud, οι πιστοποιήσεις και οι εκπαιδεύσεις.

Η τρίτη θα ασχοληθεί με ζητήματα ρύθμισης online πλατφορμών, όπως η Πράξη για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες (DSA) και η εφαρμογή της στην Ελλάδα, η στοχευμένη διαφήμιση, η παροχή δεδομένων ως αντάλλαγμα για υπηρεσίες, τα dark patterns και η ευθύνη των ενδιάμεσων.

 

https://www.infolaw.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ