Κυριακή 24 Απριλίου 2011

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ


Εύχομαι σε όλους Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά.

Το  μήνυμα της Αναστάσεως αποτελούσε πάντα μήνυμα ελπίδας ότι με το θάνατο δεν τελειώνουν όλα και  ότι στο χέρι μας είναι, με τη ζωή μας επί της  γης,  να γίνουμε και εμείς κατά χάρη θεοί, να μη μείνουμε μόνον στο "κατ΄ εικόνα" αλλά να επιτύχουμε και το "καθ' ομοίωση".

Όλα αυτά έχουν ιδιαίτερη σημασία σήμερα, στις δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα μας.
Το φετινό Πάσχα  συμπίπτει με την επέτειο της συμπλήρωσης  ενός έτους από την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της Ελλάδος από ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ (23-4-2010).
Πράγματι είναι ειρωνεία να ευχόμαστε Χριστός Ανέστη και  ταυτόχρονα να νιώθουμε σταυρωμένοι  ως Έλληνες χωρίς καν ελπίδα αναστάσεως.
Είναι βέβαιο  ότι ο  δρόμος που βαδίζουμε ως χώρα  είναι δύσκολος και ανηφορικός. Επίσης είναι αμφίβολο αν   ο οδηγός ή οι οδηγοί μας  ξέρουν το δρόμο προς την Ιθάκη.

Σε αυτές τις δύσκολες ώρες  ας γίνει φάρος μας  το Ανέσπερο Φως της Αναστάσεως και το μήνυμά της ότι  υπάρχει ελπίδα και ότι μπορούμε, αρχίζοντας από την προσωπική μας σταύρωση και ανάσταση,  να βοηθήσουμε και στην ανάσταση της πατρίδας μας.

Υπομονή, λοιπόν, και δύναμη χρειάζεται, διότι αργεί να ξημερώσει και η νύχτα προβλέπεται μακρά και σκοτεινή.

και πάλι σας εύχομαι Χρόνια Πολλά, υγεία και υπομονή

2 σχόλια:

  1. Χριστός Ανέστη. Όμορφο και περιεκτικό το μήνυμά σου συνάδελφε. Πράγματι η νύκτα θα ειναι μακρά όπως φαίνεται. Νομίζω ότι αν ο καθένας από εμάς αρχίζει κάθε μέρα να γκρεμίζει λίγο από το ΕΓΩ του αυτόματα θα αρχίσει και το γκρέμισμα της σαπίλας που μας περιβάλλει. Ας θυμόμαστε επίσης τουλάχιστον εμείς (οι δικαστές) ότι λειτούργημα=διακονία. Οι καιροί είναι όντως δύσκολοι αλλά προσφέρουν μοναδικές ευκαιρίες στον καθένα από εμάς να βγάλει ότι καλύτερο έχει στην ψυχή του Χριστός Ανέστη. αντώνης Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν γνωρίζω αν έχουμε δει όλα τα χειρότερα ακόμα και με βεβαιότητα κανείς δεν ξέρει πότε θα δούμε τα καλύτερα. Χρειάζεται υπομονή και καρτερικοτητα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ