Τρίτη 3 Μαΐου 2011

In Memorandum

Θα μου επιτρέψετε μια κατ' εξαίρεση παρέκκλιση από τη θεματολογία του blog, όμως δεν μπορούσα να κάνω διαφορετικά (άλλωστε "Ουκ επ’ άρτω μόνω ζήσεται άνθρωπος").

 Ίσως φταίει  το γεγονός ότι μεγάλωσα με τις ταινίες του Θανάση Βέγγου και ότι γέλασα με αυτές  και εξακολουθώ να  γελάω όταν τις βλέπω (ξανά και ξανά).
 Ίσως φταίει το ότι τον θεωρώ από τους πλέον ταλαντούχους ηθοποιούς.
Ίσως φταίει το ότι τα ευρήματα που χρησιμοποιούσε στις ταινίες του, τα επανέλαβαν χρόνια αργότερα ξενόγλωσσες ταινίες που τιτλοφορούνταν ως "κωμωδίες".
Ίσως (το κυριότερο) επειδή υπήρξε ένας σεμνός και ταπεινός άνθρωπος, προσηλωμένος στο να ποιεί ήθος.


Ώρα σου καλή Καλέ μας Άνθρωπε 

3 σχόλια:

  1. ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΒΕΓΓΟΥ ΑΣ ΤΟ ΜΙΜΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τιμή και δόξα στον εκλιποντα γελωτοποιο που δίδαξε ήθος και αξιοπρέπεια μέχρι το τέλος. Δυστυχώς ανεγκέφαλοι τον θεωρούσαν εναντιο στο σύστημα και τον εξορισαν στην πατρίδα του....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ηθοποιός, κι αυτό ας το έχουν πάντοτε υπόψη τους οι νέοι ηθοποιοί, επιτελεί υψηλό κοινωνικό έργο. Μέσα σε μία εποχή όλο προβλήματα, ο κόσμος αναζητά μια νότα ευτυχίας, μια νότα φυγής από την πραγματικότητα μέσα από τις ταινίες και τον κινηματογράφο. Για να επιτύχει όμως αυτό το σκοπό ο κάθε ηθοποιός ( ας το έχουν αυτό υπόψη τους οι νέοι ηθοποιοί, που τους αρέσουν περισσότερο τα περιοδικά και οι κάμερες δημοσιότητας και είναι σοβαρό αυτό που λέω ) πρέπει να εμφανίζει μία εικόνα ενός ανθρώπου, που έρχεται ξαφνικά στη ζωή μας, εξ ουρανού θα έλεγα, και μας μεταφέρει σε μία άλλη εποχή, σε μία άλλη πραγματικότητα. Όταν λοιπόν, οι περισσότεροι νέοι ηθοποιοί, εκθέτετε την προσωπική σας ζωή στις κάμερες και τη δημοσιότητα, αρέσκεστε στις δημόσιες εμφανίσεις στα κλάμπ και στα μπουζούκια, και μας αποκαλύπτετε τον εαυτό σας και με τα προτερήματα αλλά και με τα μειονεκτήματα σας να ξέρετε οτι απομυθοποιείστε στα μάτια όλων μας και υπάρχει ο κίνδυνος να μην μας πείθετε στους ρόλους, που αναλαμβάνετε στις ταινίες, όποιοι και να είναι αυτοί οι ρόλοι σας. Μπορεί λ.χ. να μην πείθει κάποια για τις ανάγκες μιας ταινίας στο ρόλο μιας γυναίκας που πρέπει να νοιώθει πραγματική αγάπη όταν στην προσωπική της ζωή μας δείχνει άστατο χαρακτήρα και πολλά άλλα ή να μην πείθει κάποιος στο ρόλο ενός στοργικού πατέρα που την προγηούμενη ημέρα τον κηνυγούσαν οι κάμερες στα κλάμπ και αυτός χαιρόταν και έδινε συνεντεύξεις. Ηθοποιός, που απομυθοποιείται από την κοινωνία χάνει την αξία του. Αυτό βέβαια, ουδέποτε συνέβαινε με τους παλιούς ηθοποιούς, όπως βέβαια και με τον μέγιστο και παγκόσμιας κλάσης ηθοποιό Θανάση Βέγγο, που όλοι τον γνωρίζαμε σαν πραγματικό ηθοποιό, σαν έναν άνθρωπο αφιερωμένο στον κινηματογράφο, που ερχόταν εξ ουρανού για να γεμίσει τις μέρες μας και να μας βγάλει από τη ρουτίνα. Θυμάστε φαντάζομαι με τι λαχτάρα περιμέναμε όλοι την ώρα, που θα άρχιζαν οι ταινίες του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ