Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Ενημέρωση συναδέλφων για την συγκρότηση Προεδρείου στην ΕΔΕ


            Στα πλαίσια της αυτονόητης δέσμευσης που αναλαμβάνει κάθε εκλεγμένο μέλος συνδικαλιστικής Ένωσης έναντι των συναδέλφων του για διαρκή ενημέρωση σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα και αφού έχει ήδη παρέλθει ικανό χρονικό διάστημα για νηφάλια προσέγγιση και αποτίμηση της μέχρι τώρα κατάστασης, θέτουμε στην κρίση των συναδέλφων τις ενέργειες στις οποίες προβήκαμε σχετικά με την εκλογή μελών του ΔΣ της Ένωσης:

            Λαμβάνοντας υπόψη την βούληση του Δικαστικού Σώματος για συγκρότηση Ενωτικού Προεδρείου, δεδομένου ότι δεν δόθηκε απόλυτη πλειοψηφία σε καμία ομάδα αλλά και το γεγονός ότι ο κ. Μανωλίδης είχε συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους ατομικά, ενώ η κ. Θάνου είχε την σχετική πλειοψηφία των μελών στο Δ.Σ., καταθέσαμε αρχικά την πρότασή μας για εκ περιτροπής ετήσια Προεδρία από την κ. Θάνου και τον κ. Μανωλίδη. Η πρόταση αυτή θα μπορούσε φυσικά να έχει προοπτική επιτυχίας μόνο εάν γινόταν κοινά αποδεκτή από τους δύο υποψήφιους Προέδρους, που ωστόσο δε συνέβη. Σε συζητήσεις που ακολούθησαν προέκυψε η εκπεφρασμένη βούληση και των δύο ομάδων να στηρίξουν ως Πρόεδρο της ΕΔΕ τον επικεφαλής της δικής τους ομάδας, θέση απόλυτα θεμιτή και κατανοητή. Κατόπιν τούτου και προκειμένου να μην αλλοιωθεί η σχετική πλειοψηφία που έδωσαν οι συνάδελφοι σε μία ομάδα, απείχαμε από την θετική στήριξη στο πρόσωπο του ενός υποψηφίου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θεωρούσαμε αμφότερους ικανούς να ηγηθούν της Ένωσης. Στη συνέχεια κρίναμε ότι ήταν επιβεβλημένο να ψηφιστεί ο κ. Μανωλίδης στη νευραλγική θέση του ΓΓ της Ένωσης και ο πρώτος από εμάς στην θέση του Α’ Αντιπροέδρου. Τα ίδια προτείναμε και για τις θέσεις εκπροσώπου τύπου, συντακτικής ομάδας στα Δικαστικά Νέα, εκπροσώπου σε Διεθνείς Οργανισμούς, όπου υπάρχει πλέον εκπροσώπηση από όλες τις εκλεγμένες ομάδες. Σ’ αυτήν την κατεύθυνση κινηθήκαμε κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας και δικαιωθήκαμε από τις εξελίξεις. Η συγκρότηση «Ενωτικού Προεδρείου» που είναι πλέον γεγονός δε σημαίνει μοίρασμα αξιωμάτων και θέσεων, αλλά είναι υπεύθυνη στάση που συνεπάγεται από κοινού χειρισμό όλων των υποθέσεων που μας αφορούν, αμοιβαίο έλεγχο και σύνθεση όλων των τάσεων που υπάρχουν στο Δικαστικό Σώμα. Γνωρίζουμε ότι στο εγχείρημα αυτό θα υπάρχουν αρχικά δυσκολίες, όπως σε κάθε τι καινούριο, όμως είμαστε πεπεισμένοι ότι με τον καιρό θα εμπεδωθεί στη συνείδηση όλων η ανάγκη για συστράτευση στον κοινό σκοπό. Δηλώσαμε ήδη σε όλους τους συναδέλφους ότι η στάση μας σε κάθε θέμα ημερήσιας διάταξης του ΔΣ δεν θα ετεροκαθορίζεται από τη στάση των άλλων ομάδων, αλλά θα είναι προϊόν διαλόγου, με μοναδικό κριτήριο την προάσπιση των συμφερόντων του Κλάδου, όπως εμείς την αντιλαμβανόμαστε.
            Εκφράζουμε την απόλυτη στήριξη και εμπιστοσύνη μας στην Πρόεδρο και τον Γ.Γ. της Ένωσης καθώς και στα λοιπά μέλη του Δ.Σ με τα οποία θα συμπορευτούμε την ερχόμενη διετία. Προσβλέπουμε στη διαρκή ανταλλαγή απόψεων με όλους τους συναδέλφους και επιδιώκουμε την εποικοδομητική κριτική για τις θέσεις μας που σε καμία περίπτωση δεν διεκδικούν το τεκμήριο της ορθότητας.

Θεσσαλονίκη, 20-6-2012

Χριστόφορος Σεβαστίδης, ΔΝ – Πρόεδρος Πρωτοδικών
Χαράλαμπος Σεβαστίδης, Πρωτοδίκης

4 σχόλια:

  1. Αγαπητοί συνάδελφοι.Σας εκτιμω και σαν δικαστές και σαν συνδικαλιστες,όμως από το κείμενο σας διαπιστώνω με λύπη ότι δεν θέλετε να "κακοκαρδισετε" κανέναν,αλλα δεν γίνεται ομελέτα αν δεν σπάσουν αυγά!Το ότι ο κ.Μανωλιδης πήρε τις πιο πολλές ψήφους,είναι αδιάφορο,σύμφωνα με το καταστατικό,όπως,εξάλλου,αποδείξατε εμπρακτα με το να γίνετε οι ρυθμιστές έχοντες δύο έδρες στο ΔΣ,αλλά όχι και πολλές ψήφους σε σχέση με άλλους υποψήφιους.Επειδή όμως και εγώ πιστεύω ότι το ενωτικό προεδρείο δεν είναι αυτοσκοπός αλλά εργαλειο,συγχαρητηρια που τα καταφέρατε έστω και μαυτο το τρόπο και σας εύχομαι καλή θητεία και να προσεχετε,γιατί οι αγώνες δεν γίνονται οδηγώντας τον κλάδο σε διμηνες στάσεις εργασίας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητοί συνάδελφοι καλά τα λέτε για να δικαιολογήσετε τη στάση σας , αλλά δεν λέτε κουβέντα για την ταμπακιέρα : με την ψήφο σας καθάρθηκε η κ. Θάνου για τη στάση της στην απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης; τη συγχωρήσατε; μήπως την πείσατε ότι έκανε λάθος ; Γιατί εγώ ακόμα ακούω τα ειρωνικά σχόλια των δικηγόρων του δικαστηρίου στο οποίο υπηρετώ (επαρχία) ότι "οι μικροί κάνουν τα δικά τους και ευτυχώς που ο Άρειος Πάγος τους μάζεψε". Μήπως θα έπρεπε να διαπραγματευτείτε κάτι περισσότερο από τη καρέκλα του αντιπροέδρου για σας και του ΓΓ για τον κ. Μανωλίδη; Γιατί σε λίγο τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα με το νέο υπουργό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν πείθουν κανένα οι αιτιάσεις περι δήθεν εκλογής Ενωτικού Προεδρείου ούτε βέβαια είναι συμβατή με το πνεύμα του Ενωτικού Προεδρείου ο τρόπος που έγινε η πλήρωση της θέσης του Αντιπροέδου και των λοιπών οργάνων....αλλα σε κάθε περίπτωση καλή επιτυχία χωρίς αυτό να σημαίνει οτι διαγράφουμε τίποτε...οι καιροί ου μενετοί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το λάθος σας ήταν ότι δεν ψηφίσατε τον κ.Μανωλίδη για ΓΓ. Μπορεί να οφείλεται και σε απειρία περί τα συνδικαλιστικά. Εύχομαι καλή θητεία στο νέο ΔΣ. Περιμένουμε τις θέσεις και προτάσεις σας. Αλήθεια, γιατί δεν συζητήθηκε τίποτε στο ΔΣ για αρχές λειτουργίας του, για κάποιον προγραμματισμό δράσης του?
    Ισως σας προλάβουν οι εξελίξεις μέσα στο καλοκαίρι. Οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ