Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Γιώργου Ευστρατιάδη κτλ

Λάβαμε και δημοσιεύουμε το ακόλουθο mail


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Μετά το αποτέλεσμα των τελευταίων εκλογών της ΕΔΕ και την συνεδρίαση του ΔΣ, κατά την οποία έγινε η συγκρότηση του Προεδρείου ,οι υπογράφοντες επιθυμούμε να πληροφορήσουμε τους συναδέλφους μας για την στάση μας κατά τη συγκεκριμένη διαδικασία. Ιδίως ,ενόψει των αποτελεσμάτων των ψηφοφοριών για την εκλογή των μελών του Προεδρείου, που θα πρέπει να αξιολογηθούν :
Πρόεδρος η κ. Βασιλική Θάνου –Χριστοφίλου με 7 ψήφους ,έναντι 6 του κ. Γεωργίου Μανωλίδη και 2 λευκών, 1ος Αντιπρόεδρος ο κ. Χριστόφορος Σεβαστίδης με 9 ψήφους, έναντι 6 λευκών, 2ος Αντιπρόεδρος ο κ. Δημοσθένης Βλάχος με 7 ψήφους, έναντι 8 λευκών, Γενικός Γραμματέας ο κ. Γεώργιος Μανωλίδης με μία ψήφο, έναντι 14 λευκών , Αν. Γενική Γραμματέας η κ. Μαργαρίτα Στενιώτη με 7 ψήφους, έναντι 8 λευκών και Ταμίας η κ. Σταματίνα Γκαρά με 8 ψήφους, έναντι 7 λευκών.
Πριν, αλλά ακόμα και κατά την διάρκεια της συνεδρίασης για τη συγκρότηση του ΔΣ έγιναν πολλές συζητήσεις, υπήρξε κινητικότητα και διάλογος μεταξύ των ομάδων και για την ακρίβεια μεταξύ των εκπροσώπων των τριών ομάδων. Δυστυχώς, όμως, σύντομα οι υπογράφοντες διαπιστώσαμε ότι ο διάλογος αυτός γινόταν υπό εσφαλμένη προϋπόθεση:
Η συζήτηση εξαντλήθηκε στο τρόπο διανομής των αξιωμάτων του Προεδρείου, με την αιτιολογία ότι η κατάληψη τους με συμμετοχή όλων θα επέλυε το πρόβλημα της ενότητας. Για μας, αντίθετα, κύρια και πρωταρχική ήταν η ανάγκη να υπάρξει συμφωνία επί των συγκεκριμένων αρχών, που θα πρέπει να κρατούν και των βασικών χειρισμών, που θα πρέπει να γίνουν από το νέο ΔΣ και θα αποτελούν τη βάση της συνεργασίας των μελών του (ανεξαρτήτως ποια άτομα θα καταλάμβαναν ποιες θέσεις), τα οποία θα καλούνται να υλοποιούν τις αποφάσεις ενός πολυφωνικού ΔΣ.
Εμείς εμμείναμε στις θέσεις, τις οποίες υποστηρίζαμε και στις δημόσιες επαφές μας με τους συναδέλφους πριν τις εκλογές , ιδίως απαντώντας στο προεκλογικό κάλεσμα της κ. Βασιλικής Θάνου –Χριστοφίλου για ενωτικό προεδρείο υπό τον απαραίτητο, κατ’ εκείνη, όρο της προεδρίας της : Δεν πρέπει να επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος , που τραυμάτισαν την ενότητα των Δικαστικών Λειτουργών και τους αγώνες τους, αλλά απαιτείται ο σεβασμό ς και η τήρηση των αποφάσεων των συλλογικών οργάνων της Ένωσης και η μη αμφισβήτηση δημόσια του κύρους των Δικαστικών Λειτουργών και των Θεσμικών Οργάνων της Δικαιοσύνης.
Επίσης, κρίναμε ότι ήταν συστημικό λάθος η αδιαπραγμάτευτη θέση της κ. Βασιλικής Θάνου –Χριστοφίλου και της Ομάδας της, η πρόταση του ενωτικού προεδρείου να αφορά μόνον στις λοιπές θέσεις εκτός από αυτήν του προέδρου , για την εκλογή του οποίου, για άγνωστο λόγο, έπρεπε να εφαρμοσθεί η λογική της (σχετικώς πλειοψηφούσας) ομάδας.
Συνεπώς, για τους υπογράφοντες μια συζήτηση η οποία δεν περιελάμβανε αυτές τις αρχές , αλλά μόνον τις «καρέκλες», μας οδήγησε να μη συμπράξουμε στην διαμόρφωση ενός κατ’ επίφαση ενωτικού προεδρείου, αν και ο κ. Γεώργιος Μανωλίδης είχε την άποψη ότι θα έπρεπε ο ίδιος να συμμετάσχει σε αυτό, για τους λόγους που εξέθεσε στο ΔΣ.
Τέλος, ευχαριστούμε τους συναδέλφους που μας τίμησαν με την ψήφο τους και διαβεβαιώνουμε και αυτούς και εκείνους που δεν μας επέλεξαν, ότι θα βρισκόμαστε στη πρώτη γραμμή της μάχης στηρίζοντας το Προεδρείο στις θεσμικές επιλογές του, θα επαγρυπνούμε, θα παρακολουθούμε την πορεία του και δεν θα επιτρέψουμε αποκλίσεις από τους στόχους και τις αρχές του Δικαστικού Σώματος.
Αθήνα 19 Ιουνίου 2012
Γιώργος Ευστρατιάδης , Εφέτης Θράκης
Παναγιώτης Λυμπερόπουλος , Εφέτης Αθηνών
Γιάννης Παπαιωάννου , Πρόεδρος Πρωτοδικών Αθηνών
Μαρία Σιμιτσή –Βετούλα , Εφέτης Αθηνών
Παντελής Στραγάλης , Εισαγγελέας Εφετών Β. Αιγαίου

20 σχόλια:

  1. Γιώργο Ευστρατιάδη, αν και άξιος εκπρόσωπος το μόνο που μου έρχεται να σου πω αυτήν τη στιγμή είναι : και εσύ τέκνον Βρούτε......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εάν εννοείτε πραγματικά όσα λέτε στην επιστολή σας, ότι δηλαδή ο συνδικαλισμός των δικαστών πρέπει να διεξάγεται με βάση προγράμματα και αρχές, και το προεδρείο πρέπει να είναι αποτέλεσμα συγκλήσεων και ευρύτερων συναινέσεων, πρέπει να πρωτοστατήσετε στην καθιέρωση της απλής αναλογικής και στην Ενωση Δικαστών. Διαφορετικά η σύνθεση του ΔΣ θα διαμορφώνεται ανάλογα με ποιά ομάδα έχει πιό πειθαρχημένους ψηφοφόρους και τους κατευθύνει σε 8άδα και όχι από την επιλογή των καταλληλότερων υποψηφίων. Γι αυτό και παρατηρείται το παράδοξο η ομάδα που έχει υποψηφίους με μεγαλύτερο αριθμο ψήφων, η ομάδα του κ.Μανωλίδη δηλαδή, να έχει μικρότερο αριθμο συμβούλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άρχισαν τα όργανα (καινούρια αντιπολίτευση). Ο καθένας στον μικρόκοσμό του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. O αριθμός που έλαβε κάθε μέλος του προεδρείου δυστυχώς δείχνει ότι η μιά ομάδα δεν θέλει παρτίδες με την άλλη. Μετά την εκλογή του Προέδρου, στην εκλογή του κ.Μανωλίδη ως γραμματέα δεν συναίνεσε η ομάδα της κας Θάνου.Ας σταματήσει λοιπόν η παραφιλολογία για ενωτικό Προεδρείο. Η διάθεση εξακολουθεί δυστυχώς να μην είναι ενωτική. Νομίζω οτι οι συνάδελφοι δικαστές αξίζουν περισσότερη ειλικρίνεια. Η νοοτροπία και των δύο ομάδων δεν έχει αλλάξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ Δ.Σ. ΕΔΩ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΟ ΡΗΘΕΝ ΥΠΟ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ: ΤΩΝ ΟΙΚΙΩΝ ΥΜΩΝ ΕΜΠΙΠΡΑΜΕΝΩΝ (ΟΙ ΣΑΡΩΤΙΚΕΣ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ) ΥΜΕΙΣ ΑΔΕΤΕ. ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Η ΑΠΟΧΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΟΓΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συμφωνώ με την απλή αναλογική. Ετσι,όταν θα υπάρχουν χωριστές ομάδες, θα φροντίζουν να έχουν τους καλύτερους υποψήφιους και όχι οποιονδήποτε υπό τη σκιά ένός υποψήψιου προέδρου. Ετσι θα υπάρχουν χωριστά ψηφοδέλτια με περισσότερους από 8 υποψήφιους για ΔΣ, και όχι μονο για Ελ.Ε -άλλη γελοιότητα κι αυτή-έτσι θα ενθαρυνθούν περισσότεροι να συμμετάσχουν, έτσι μόνο ο κάθε υποψήφιος θα δραστηριοποιείται περισσότερο για να επιλεγεί με σταυρό μέσα στην ίδια ομάδα,έτσι μόνο θ'ανανεωθεί πραγματικά η Ενωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ α) ΓΙΑΤΙ ΕΣΕΙΣ ΨΗΦΙΖΑΤΕ ΛΕΥΚΟ, ΑΠ' ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ, ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ, ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΙΚΑΝΟ ΠΛΗΝ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΑΞΙΩΜΑ ΣΤΟ ΔΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Η ΘΕΛΕΤΕ ΑΙΩΝΙΩΣ ΝΑ ΚΑΤΕΧΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΑ β) ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΙΚΑΝΗ ΤΗΝ Κ. ΘΑΝΟΥ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ Γ) ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΙΚΑΝΟ ΤΟΝ Κ. ΜΑΝΩΛΙΔΗ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΨΗΦΙΖΕΤΕ (ΕΞ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΨΗΦΟ) ΠΩΣ ΤΟΝ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΙΚΑΝΟ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ. ΑΥΤΗ Η ΜΙΑ ΨΗΦΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΘΕΙ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΛΕΥΚΟ, ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΙΚΑΝΟ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΑΞΙΩΜΑ ΚΑΙ ΜΗΔΕΝΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ Δ.Σ. ΣΥΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΑΡΘΕΙΤΕ ΣΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι σ'ενόχλησε συνάδελφε και μιλάς γι αποχή από τις εκλογές στην Ένωση? Η κριτική έχει πολλές παραμέτρους και πρέπει να γίνεται εποικοδομητικά. Πρέπει να πάψουμε να σκεφτόμαστε και να εκφράζουμε τη γνώμη μας, για να πεισθείς ότι το ΔΣ θ'ασχοληθεί όσο πρέπει με την αποτροπή της μείωσης των αποδοχών μας? Το ΔΣ έχει δύσκολο έργο να επιτελέσει και πρέπει να ένδιαφέρει όλους μας το περιβάλλον στο οποίο θ'αναπτύξει τη δράση του. Εάν μπορείς να στείλεις μιά σκέψη που να είναι εποικοδομητική σ'αυτή την κατεύθυνση κάνε το. Είμαστε μέλη ενός φορέα καί όλοι πρέπει να συμμετέχουμε σ'αυτόν και οχι ν'αποφεύγουμε να σκεφτόμαστε γι αυτόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. H ομάδα με τους πιό πειθαρχημένους ψηφοφόρους τα τελευταία χρόνια ήταν η ομάδα Μανωλίδη.Στις εκλογές αυτές οι "οκτάδες" της ομάδας Μανωλίδη ήταν περισσότερες από της ομάδας Θάνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συνάδελφε της 20/6 12.40 η αποχή από τις εθνικές εκλογές δεν έλυσε κανένα πρόβλημα της χώρας. Ετσι και η αποχή από τις εκλογές της Ένωσής μας δεν θα σταματήσει την επερχόμενη μείωση των αποδοχών μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σας πείραξε ότι η ομάδα Θάνου δεν ψήφισε τον Μανωλίδη γιά γγ,αλλά δεν σας πείραξε ότι η ομάδα Μανωλίδη δεν ψήφισε την Θάνου γιά πρόεδρο,αλλά και κανέναν άλλο γιά τις υπόλοιπες θέσεις.Όσον αφορά τις αρχές και θέσεις,από όσο ξέρω, ουδέποτε τέθηκαν ως προυπόθεση γιά ενωτικό προεδρείο από κανέναν στο ΔΣ.Απλώς η ομάδα Μανωλίδη διεκδικούσε την θέση του προέδρου και επειδή δεν έγινε αυτό απείχε από όλα τα υπόλοιπα...Με τις υγείες μας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το κείμενο μας αφήνει έκπληκτους, σχεδόν εμβρόντητους. Οι δύο "ομάδες" είναι - και - φανατικές και έχουν δυστυχώς βαθιές και αξεπέραστες διαφορές μεταξύ τους. Και ειλικρινά δεν καταλαβαίνουμε - εύκολα τουλάχιστον - για ποιό λόγο... Η ενότητα αποδείχθηκε μύθος, όνειρο για ρομαντικούς. Πρέπει όμως να συνειδητοποιήσουν όλοι όσοι εκλέχθηκαν ότι δεν τους νομιμοποιούμε να συμπεριφέρονται με τρόπο που μόνο βλάπτει την Ενωσή μας και δίνει προς τα έξω την εικόνα ότι είμαστε διχασμένοι. Μετά από αυτά πρέπει αμέσως να συγκληθεί έκτακτη γενική συνέλευση για να αλλάξει το καταστατικό και ο τρόπος ανάδειξης των εκπροσώπων μας. Οι αδελφοί Σεβαστίδη πρέπει να αναλάβουν αμέσως πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση. Είναι κρίμα να εμμένουμε σε πρακτικές του παρελθόντος...Δεν μας βαοήθησαν και τα προβλήματα είναι για όλους μας τα ίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Oι αδελφοί Σεβαστίδη είναι βέβαιο ότι δεν θα αναλάβουν πλέον καμία πρωτοβουλία. Αυτό που ήθελαν το πέτυχαν...Κανέναν δεν εντυπωσίασε ότι ο ένας εξ αυτών ανέλαβε την θέση του Α' αντιπροέδρου; Δεν υπήρχαν περισσότερο έμπειροι και ικανοί σύμβουλοι; Άντε παιδιά και βουλευτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. H απλή αναλογική είναι το εκλογικό σύστημα που θα εμποδίσει να μιλούν για ενότητα και να σφάζονται με τον φερετζέ του ενιαίου ψηφοδελτίου. Αφού υπάρχουν ομάδες πρέπει κάθε μιά να έχει ό,τι της αναλογεί από την εκφρασμένη βούληση των συναδέλφων.Τώρα όμως έχουμε ήδη ένα νεοεκλεγέν ΔΣ που πρέπει όλοι να βοηθήσουμε να έχει μία επιτυχημένη θητεία. Η επόμενη ή μεθεπόμενη τακτική Γ.Σ πρέπει να είναι καταστατική και ας αποφασίσουν οι συνάδελφοι τι εκλογικό σύστημα επιθυμούν, αφού ακούσουν και σκεφθούν τα επιχειρήματα της κάθε άποψης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Υπάρχει το δόγμα της ενότητας πάση θυσία. Υπάρχει το δόγμα της διατήρησης των απόψεων του καθενός. Τέλος υπάρχει το δόγμα της στείρας αντίρρησης. Πριν βιαστούμε να δώσουμε ταμπέλες σε συναδέλφους που δεν έχουν δείξει δείγματα αρνητικής γραφής ας περιμένουμε να δούμε τη στάση τους .Μπορεί να είναι και καλό για ένα προεδρείο σχετικής πλειοψηφίας. Οψόμεθα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. μαλλον παντως η ειδηση της ημερας ειναι η απογοητευση απ΄ τη μη υπουργοποιηση αθανασιου. .και ολοι περιμεναμε μια χαλαρωση του 4055...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ας θυμηθούν κάποιοι τι έκανε η κ. Θάνου και η τότε ομάδα της μόλις πριν 8 μήνες στην έκτακτη γενική συνελευση . Γιατι βγήκε δημόσια και αμφισβήτησε τον αγώνα μας και τις αποφάσεις μας. Και ποιος μας λέει ότι δεν θα γίνει αύριοτο ίδιο ; Το ενωτικο προεδρειο μήπως ήταν ένα τρικ να εξοδουτεροθουν όλοι και να ελέγχονται αντί να ελέγχουν; Και απ´ ότι φαίνεται κάποιοι τσίμπησαν πολυ πολυ εύκολα και ο οποίος κατάλαβε κατάλαβε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Από σεβασμό στο ηθικό ανάστημα και το εκτόπισμα του νομικού κ. Γ. Ευστρατιάδη, εξετάζω με μεγάλη προσοχή τα όσα υποστηρίζει, θεωρώντας τα καταρχήν βάσιμα και "φιλτράροντάς" τα στη συνέχεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Γιατι κάποιοι στοχοποιουν τον Γ.Ευστρατιαδη; Υπάρχουν πέντε υπογραφές . Ας σκεφτούμε πρώτα γιατι δεν είναι έξι ή οκτώ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ας σταματήσουμε πιά την προεδρολογία και την διαπίστωση για την άνύπαρκτη ενότητα. Η ενότητα δεν είναι αυτοσκοπός αλλά εργαλείο για αποτελεσματικότερη λειτουργία του ΔΣ. Ας ευχηθούμε λοιπόν να έχουμε ένα λειτουργικό και αποτελεσματικό ΔΣ και στην πορεία του να συνεργάζονται οι σύμβουλοι και να μην αλληλουπονομεύονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ