Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Δήλωση Υπουργού Δικαιοσύνης, για την αποστολή φακέλου, ο οποίος περιείχε εκρηκτικό μηχανισμό, με παραλήπτη ειδικό Εφέτη ανακριτή

Δελτίο Τύπου

Κατηγορία: Δελτία Τύπου, Αρχική Σελίδα | Ημ/νία Δημοσίευσης : 2/9/2013
Δήλωση Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χαράλαμπου Αθανασίου για την αποστολή φακέλου, ο οποίος περιείχε εκρηκτικό μηχανισμό, με παραλήπτη ειδικό Εφέτη ανακριτή 

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, με αφορμή την αποστολή φακέλου, ο οποίος περιείχε εκρηκτικό μηχανισμό, με παραλήπτη ειδικό Εφέτη ανακριτή δήλωσε:

«Οι Έλληνες δικαστικοί λειτουργοί έχουν αποδείξει ότι ασκούν με σθένος, υπευθυνότητα και αντικειμενικότητα τα καθήκοντά τους. Πράξεις βίας εναντίον τους που αποσκοπούν στον εκφοβισμό τους και την κάμψη του φρονήματός τους δεν τους πτοούν και θα πρέπει να καταδικάζονται από το σύνολο της κοινωνίας».

ΥΠΔΙΚ

3 σχόλια:

  1. Να σταματήσουν οι δηλώσεις και να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα. Όταν κάτι δεν μας αφορά άμεσα, κάνουμε διαρκώς ανούσιες δηλώσεις. Ο επόμενος όμως εκρηκτικός μηχανισμός μπορεί να έχει παραλήπτη οποιονδήποτε από μας. Και, ό μη γένοιτο, μπορεί να εκραγεί, όπως έγινε παλιά στα χέρια δικαστικής υπαλλήλου του Πρωτοδικείου Ορεστιάδας. Και τότε να δούμε ποιά αξία έχουν οι δηλώσεις, οι τηλεοπτικές εμφανίσεις και οι συνεντεύξεις τους...Η δικαιοσύνη και οι λειτουργοί της πρέπει επιτέλους να προστατευθούν αποτελεσματικά. έλεος πια με τις χαζοδηλώσεις τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το Υπουργειο Δικαιοσυνης, αντι για τετοιες τυπικες ανακοινωσεις, καλα θα κανει να σκεφτει καλα την πληρη καταργηση του θεσμου του ανακριτη-πρωτοδικη, μοναδικη ελληνικη πρωτοτυπια σε ολον τον παγκοσμιο νομικο κοσμο ετσι οπως ειναι οργανωμενη.
    σε ολον τον κοσμο την ανακριση την εενργει η εισαγγελια μεσω της αστυνομιας (η οπια ερευνα και τα εγκλήματα λογω της φυσης της), η οποια εισαγγελια ειναι αρμοδια να εισαγαγει ή μη την υποθεση ενωπιον του δικαστηριου. η παρεμβαση του δικαστη περιοριζεται μονο σε θεματα προσωρινης κρατησης!!
    λες και στην Ελλαδα ο ανακριτης εχει δυνατοτητα μεσα απ' το γραφειο του και με μια γραμματεα, να ανακαλυψει τους δραστες ενος εγκληματος ή τις πτυχες μιας υποθεσης!! η ανακριση εχει καταντησει μια χρονοβορα διαδικασια, οπου επαναλαμβανονται οι μαρτυρικες καταθεσεις της αστυνομικης προανακρισης ή της προκαταρκτικης, παραγγελονται οι διενεργειες πραγματογνωμοσυνης ή αλλες ενεργειες απο τριτα προσωπα (δηλαδη οχι καποια ουσιαστικη κριση), και απολογειται ο κατηγορουμενος.. πιο γελοιο γινεται το εργο του ανακριτη σε μυνησεις για απατες και υπεξαιρεσεις απο πολιτες, οπου πιστευει ή οχι την υποθεση, ειναι αναγκασμενος με βαση τη μυνηση-που αποκολουθει κατα κανονα και η ποινικη διωξη- να συνταξει και το κατηγορητηριο!!!
    μετα, αφου εχει σχηματισει μια καποια γνωμη για την υποθεση, απαγορευεται να την εκφρασει, αλλα την υποθεση για την παραπομπη ή μη πρεπει να την παρει ενας εισαγγελεας και 3 αλλοι δικαστες σε πρωτο βαθμο, και 3 αλλοι σε δευτερο!! ήδη στην προδικασια εχουν ασχοληθει κατ'΄ελαχιστο 7 δικαστικοι λειτουργοι, και αν υπολογισει κανεις και τα βουλευματα επι προσφυγων, επι εξακολουθησεων, επι αιτησεων αντικαταστασης, επι αρσης απορρητου, κτλ, μπορει να φτασουν και τους 20-25!!! και ολα αυτα χωρις να εχει φτασει η υποθεση στο ακροατηριο!!
    πραγματικη μοναδικη ελληνικη πατεντα, καθυστερησης της ολης διαδικασιας!!
    και φυσικα οταν εχεις τοσους πολλους υποψηφιους στοχους ποιον να πρωτοπροστατεψεις σε μια υποθεση τρομοκρατιας..
    κανενας δικαστικος λειτουργος δεν θα επρεπε να εμπλεκεται σε καμμια υποθεση, παρα μονο οταν ερθει η ωρα της εκδικασης της..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χλιαρή. Και στην ουσία τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ