Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2016

ΕΣΔΙ: «Εργασιακά δικαιώματα ως ανθρώπινα δικαιώματα»Οι αιτήσεις συμμετοχής πρέπει να σταλούν μέχρι τις 21/10/2016 στο info@esdi.gr, ούτως ώστε αυτοί που θα γίνουν δεκτοί να μπορέσουν να ενημερώσουν το Συμβούλιο της Ευρώπης για το τρόπο μετακίνησής τους.


Εργασιακά Δικαιώματα 

Η Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών σε συνεργασία με το πρόγραμμα
Εκπαίδευσης Επαγγελματιών του Δικαίου στα Ανθρώπινα Δικαιώματα (Human Rights Education for Legal Professionals, HELP) και ειδικότερα στο πλαίσιο του προγράμματος «ΗΕLP in the 28», που αποτελεί συνέργεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου της Ευρώπης, διοργανώνει πιλοτικό κύκλο σπουδών εξ αποστάσεως (e-learning) στα ελληνικά, με θέμα «Εργασιακά δικαιώματα ως ανθρώπινα δικαιώματα». O κύκλος σπουδών απευθύνεται σε δικαστές του πρώτου βαθμού και κυρίως σε πρωτοδίκες, κατά προτεραιότητα δε σε πρωτοδίκες που απασχολούνται στα Τμήματα Εργατικού Δικαίου των Πρωτοδικείων της Χώρας. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν: ι. πάνω σε θέματα από το ευρωπαϊκό σύστημα προστασίας των δικαιωμάτων των εργαζομένων (που απορρέει από το Συμβούλιο της Ευρώπης και την Ευρωπαϊκή Ένωση), ιι. για τη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Ανθρωπίνων δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) και του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ), καθώς και ιιι. σχετικά με τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Κοινωνικών Δικαιωμάτων (European Committee of Social Rights, ECSR) του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Πριν από την έναρξη του κύκλου σπουδών θα πραγματοποιηθεί κατ' ιδίαν συνάντηση των συμμετεχόντων (kick-off meeting). Η συνάντηση αυτή θα λάβει χώρα στο αμφιθέατρο «Δ. Ευρυγένη» του ΚΔΕΟΔ στις 9 Νοεμβρίου 2016, ημέρα Τετάρτη. Για το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα υπάρξει ενημέρωση στο προσεχές διάστημα.
Στον κύκλο σπουδών μπορούν να λάβουν μέρος μέχρι 25 συμμετέχοντες, οι οποίοι θα είναι και οι 25 πρώτοι που θα στείλουν αίτηση, με τα ακόλουθα στοιχεία, με προτεραιότητα στους υπηρετούντες στα Τμήματα Εργατικού Δικαίου των Πρωτοδικείων της Χώρας.
Ως προς τη συμμετοχή στην κατ' ιδίαν συνάντηση της 9ης Νοεμβρίου 2016 οι συμμετέχοντες πρέπει να γνωρίζουν ότι θα τους καταβληθούν έξοδα μετάβασης μέχρι 200 ευρώ, ενώ σε περίπτωση μετακίνησης με ΙΧ θα καταβληθούν οδοιπορικά 0,25 ευρώ/χλμ με ανώτατο ποσό τα 200 ευρώ (η μετακίνηση καλύπτεται για τους συμμετέχοντες που απέχουν πάνω από 30 χλμ από τον τόπο της συνάντησης). Σε περίπτωση προτίμησης για διανυκτέρευση στη Θεσσαλονίκη, για τους συμμετέχοντες από μακριά, θα δοθεί ημερήσια αποζημίωση ύψους 175 ευρώ.
Για την καταβολή εξόδων μετακίνησης απαιτείται η αποστολή εγγράφων (π.χ. έγγραφες κάρτες επιβίβασης), που θα αποδεικνύουν τη χρήση του μεταφορικού μέσου και το ακριβές δρομολόγιο.
Ειδικότερα οι συμμετέχοντες θα πρέπει να στείλουν e-mail το αργότερο μέχρι τις 25 Οκτωβρίου σχετικά με την οργάνωση του ταξιδιού τους με τις ακόλουθες πληροφορίες:
1.  Για τα αεροπορικά ταξίδια:
Ονοματεπώνυμο του συμμετέχοντος - Air Travel Kick off Labour rights Θεσσαλονίκη. Προωθήστε το e-mail επιβεβαίωσης από την αεροπορική εταιρεία που θα περιλαμβάνει αναλυτικά το δρομολόγιο του ταξιδιού, την τιμή που καταβάλατε και την επιβεβαίωση της πληρωμής , καθώς και τον τρόπο πληρωμής.
2.   Σε περίπτωση χρήσης ιδιωτικού οχήματος:
Ονοματεπώνυμο του συμμετέχοντος - Kick off Labour rights Θεσσαλονίκη και στο κείμενο του e-mail ο συμμετέχων θα πρέπει να περιλαμβάνει όλες τις ακόλουθες πληροφορίες:
Τοποθεσία αναχώρησης: Ημερομηνία αναχώρησης: Ώρα αναχώρησης: Τόπος άφιξης: Ημερομηνία άφιξης: Ώρα άφιξης:
Τοποθεσία αναχώρησης: Ημερομηνία αναχώρησης: Ώρα αναχώρησης: Τόπος άφιξης: Ημερομηνία άφιξης: Ώρα άφιξης:
3.   Για τα ταξίδια με το τρένο ή το λεωφορείο:
Ονοματεπώνυμο του συμμετέχοντος - Travel Kick off Labour rights Θεσσαλονίκη. Προωθήστε το δρομολόγιο του ταξιδιού και την τιμή που καταβάλατε.
Στο email συμμετοχής πρέπει επίσης να αναγράφονται ονοματεπώνυμο, διεύθυνση email και ταχυδρομική διεύθυνση (οδός, αριθμός, ταχυδρομικός κώδικας, πόλη).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"