Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2016

Επίσκεψη της Προέδρου και της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου στον Υπουργό ΔικαιοσύνηςΗ Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, κα Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου και η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κα Ξένη Δημητρίου-Βασιλοπούλου,

επισκέφθηκαν σήμερα 4-10-2016 τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Καθηγητή κ. Νικόλαο Παρασκευόπουλο, και έθεσαν υπόψη του θέματα και ζητήματα σχετικά με τη Δικαιοσύνη, που χρήζουν άμεσης επίλυσης. Ταυτόχρονα η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, κατέθεσε προς τον κ. Υπουργό και το κάτωθι υπόμνημα με τα περιεχόμενα σ' αυτό αιτήματα.ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ταχ. Δ/νση: Λ. Αλεξάνδρας 121 Τ.Κ. 115 10 Αθήνα Πληροφορίες: Αικ. Τσιώλη-Αγγ. Νικολάου
Τηλέφωνο: 210-6419108 & 210-6419363                   
Φαξ:                    210-6433799                                 Αθήνα, 4 Οκτωβρίου 2016
E-mail: president@areiospagos.gr                     Αρ. Πρωτ. 469
Προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Καθηγητή κ. Νικ. Παρασκευόπουλο.
ΥΠΟΜΝΗΜΑ
κ. Υπουργέ,
Επ' ευκαιρία της έναρξης του νέου δικαστικού έτους (2016­2017), θέτουμε υπόψη σας ορισμένα επείγοντα θέματα - αιτήματα
και ευελπιστούμε στην άμεση ανταπόκρισή σας, όπως πάντοτε μέχρι σήμερα επράξατε. Ειδικότερα:
1)           Από τα στοιχεία της Γραμματείας του Αρείου Πάγου προκύπτει ότι κατά τα δύο επόμενα δικαστικά έτη (2016-17 και 2017-18) υπάρχει ιδιαίτερα μεγάλη επιβάρυνση τόσο στα πινάκια των πολιτικών όσο και των ποινικών υποθέσεων, εξαιτίας των αναβολών εκ της παρατεταμένης αποχής των Δικηγόρων.
Ατυχώς, κατά κακή συγκυρία, κατά το τρέχον δικαστικό έτος, τελούν σε αναρρωτική άδεια ορισμένοι εκ των μελών του Αρείου Πάγου, (2 Αντιπρόεδροι και 3 Αρεοπαγίτες). Αποτέλεσμα των κενών αυτών είναι να υπάρχει δυσλειτουργία και να προκύπτει κίνδυνος μεγάλης καθυστέρησης στην έκδοση των αποφάσεων. Καθίσταται, επομένως, αναγκαίο να αυξηθούν άμεσα, τουλάχιστον κατά τέσσερις (4) οι θέσεις των Αρεοπαγιτών, ώστε οι δύο αρχαιότεροι εκ των Αρεοπαγιτών των αντίστοιχων Τμημάτων να προεδρεύουν στα Τμήματα, των οποίων οι Αντιπρόεδροι απουσιάζουν και οι λοιποί να συμπληρώσουν τα υπάρχοντα κενά.
2)           Είναι, επίσης, απόλυτα αναγκαίο να συμπληρωθούν τα υπάρχοντα κενά των οργανικών θέσεων του πρώτου βαθμού, (σύνολο τριάντα τέσσερα -34-) με αύξηση των εισαγομένων στη Σχολή Δικαστικών Λειτουργών, στην επόμενη σειρά της Σχολής.
3)           Ομοίως, είναι απόλυτα αναγκαίο να συμπληρωθούν άμεσα τα υπάρχοντα κενά των οργανικών θέσεων των Ειρηνοδικών (σύνολο τριάντα έξη -36-), με πρόσληψη από τον πίνακα επιτυχόντων του τελευταίου διαγωνισμού, ο οποίος πρέπει να εξακολουθήσει να παραμένει σε ισχύ τουλάχιστον για τα δύο επόμενα έτη, δηλαδή μέχρι τον Δεκέμβριο του 2018.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"