Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019

ΝΕΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ (8-7-2019)

ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Κωνσταντίνος ΤΣΙΑΡΑΣ


ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ
Δημήτρης ΚΡΑΝΗΣ




Ο Κώστας Τσιάρας γεννήθηκε στις 2 Ιουλίου 1966 στην Καρδίτσα. Είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και διδάκτωρ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται ως ιατρός μικροβιολόγος βιοπαθολόγος. Κατά τη διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων, ήταν μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΣΕΠΦΥ) Καρδίτσας, καθώς και πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Καρδίτσας. Επίσης, είναι ιδρυτικό μέλος του Ινστιτούτου Μελετών Καρδίτσας και του Συνδέσμου Ελληνοαμερικανικής Φιλίας Καρδίτσας.

Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Καρδίτσας στις εκλογές του 2004 και επανεκλέγεται σε όλες τις επόμενες εκλογές αναμετρήσεις. Έχει διατελέσει υπεύθυνος του τομέα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αναπληρωτής υπεύθυνος του τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη και γραμματέας του τομέα Αγροτικού της Νέας Δημοκρατίας. Κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής του θητείας διετέλεσε πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας με το Κοινοβούλιο του Αζερμπαϊτζάν και μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου.

Στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά ορίστηκε υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας από την έναρξή της μέχρι τις 24 Ιουνίου 2013. Αργότερα, διετέλεσε Πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων μέχρι τον Ιανουάριο του 2015.

Τον Ιανουάριο του 2016 προτάθηκε για τη θέση του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας από τον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη.
Είναι παντρεμένος με τη μοριακή βιολόγο Αγγελική Στεργιούλη και έχει ένα γιο και δύο κόρες.





Ο Δημήτριος Κράνης είναι δικαστικός λειτουργός με το βαθμό του Αρεοπαγίτη,τον οποίο κατέχει από τον Αύγουστο του 2009.Προηγουμένως υπηρέτησε ως Πάρεδρος στο Πρωτοδικείο Πειραιώς (1978-1979),ως Πρωτοδίκης στα Πρωτοδικεία Χαλκιδικής (1979-1981), Θεσσαλονίκης (1981-1983), Χαλκίδας (1983-1986) και Αθηνών (1986-1992), ως Πρόεδρος Πρωτοδικών στα Πρωτοδικεία Καρδίτσας (1992-1993) και Αθηνών (1993-1998), ως Εφέτης στα Εφετεία Αθηνών (1998-1999) και Πειραιώς (2000-2006) και ως Πρόεδρος Εφετών στο Εφετείο Ναυπλίου (2006-2008), ενώ με το βαθμό του Προέδρου Εφετών και ακολούθως με το βαθμό του Αρεοπαγίτη διετέλεσε με απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου Πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Πρωτοδικείου Αθηνών από το Σεπτέμβριο του 2008 έως τον Απρίλιο του 2010, οπότε και ανέλαβα τα καθήκοντα της οργανικής μου θέσης ως Αρεοπαγίτης. Ήδη από 26.5.2016 και για μια τριετία τοποθετήθηκε με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης και αφού προηγουμένως επιλέχθηκε με απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου, Γενικός Διευθυντής της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών (ΕΣΔι), στην οποία από το έτος 2006 διδάσκει θέματα δικονομικού κυρίως ενδιαφέροντος.
Εκτός από το πτυχίο του Νομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Δημήτριος Κράνης είναι πτυχιούχος και του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Δημοσίου Δικαίου της αυτής Σχολής, ενώ τη διετία 1981-1983 μετεκπαιδεύτηκε σε θέματα Ιδιωτικού και Δημόσιου Δικαίου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου LUDWIG MAXIMILIANS στο Μόναχο της Γερμανίας και είναι κάτοχος αντίστοιχου μεταπτυχιακού τίτλου, αναγνωρισμένου από το ΔΙΚΑΤΣΑ, με θέμα της μεταπτυχιακής του εργασίας: “Die Gesetzgebung in der Verfassungsmässigen Ordnung des Grundgeseztes” [(η νομοθεσία στην πολιτειακή έννομη τάξη του Γερμανικού Βασικού Νόμου (Συντάγματος)].Έχει εισηγηθεί επανειλημμένως δικονομικά κυρίως θέματα σε επιστημονικές εκδηλώσεις της ως άνω Σχολής (ΕΣΔι) και σε συνέδρια, συμπόσια ή ημερίδες Δικηγορικών Συλλόγων και λοιπών επιστημονικών φορέων, όπως της Ένωσης Ελλήνων Δικονομολόγων,της οποίας είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και της Ένωσης Αστικολόγων, ενώ με αφορμή τις τροποποιήσεις που επέφερε στον ΚΠολΔ ο ν. 4335/2015 εισηγήθηκε σχετικά θέματα σε πολλές ημερίδες ή διημερίδες Δικηγορικών Συλλόγων και της ΕΝΟΒΕ. Έχει συμβάλλει στο συλλογικό έργο των Κεραμέα/Κονδύλη/Νίκα με γενικό τίτλο «Ερμηνεία του ΚΠολΔ», στο οποίο επεξεργάσθηκε τη θεωρητική και νομολογιακή ανάλυση των άρθρων που αφορούν τα ασφαλιστικά μέτρα, ενώ το έτος 2013 εκδόθηκε από τον οίκο “ΣΑΚΚΟΥΛΑ” το βιβλίο του με τίτλο «Προσωρινή Διαταγή, Ανάκληση και Μετενέργεια των Ασφαλιστικών Μέτρων».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ