Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019

Οι ακυρότητες της προδικασίας της ποινικής δίκης

 

 

Το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου - Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου διοργανώνει επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Οι ακυρότητες της προδικασίας της ποινικής δίκης», στις 03/10/2019, ημέρα Πέμπτη, και ώρες 16:00-21:00.

ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το σεμινάριο απευθύνεται κυρίως σε Δικαστές, Εισαγγελείς, Στρατιωτικούς Δικαστές και Εισαγγελείς, Δικηγόρους, ασκούμενους Δικηγόρους, σπουδαστές της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών, υποψήφιους για την Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών, Αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας και γενικά στο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, Λιμενικό Σώμα, Τελωνειακούς υπαλλήλους, υπαλλήλους του ΣΔΟΕ και γενικά προς τους εκτελούντες καθήκοντα ανακριτικών υπαλλήλων, προς τους έχοντες ως επιστημονικό αντικείμενο το Συνταγματικό Δίκαιο,  τα Συνταγματικά Δικαιώματα και τις Συνταγματικές Ελευθερίες, τους ενασχολούμενους με τα Δικαιώματα      του Ανθρώπου και τις παραβιάσεις τους (μέλη φορέων, μη κυβερνητικών οργανώσεων κλπ.), φοιτητές Νομικών Σχολών, φοιτητές του Παντείου Πανεπιστημίου και γενικά Σχολών με συναφές αντικείμενο, προς κάθε Νομικό αλλά και κάθε πολίτη και άνθρωπο που ενδιαφέρεται για τα Δικαιώματα και τις Ελευθερίες, που θεσπίζονται από  το Σύνταγμα, από το Ποινικό Δίκαιο και από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και το Διεθνές Σύμφωνο για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα του ΟΗΕ.

ΣΚΟΠΟΣ
Σκοπός του σεμιναρίου είναι η ουσιαστική, ενδελεχής, εμπεριστατωμένη και λειτουργική για την έμπρακτη εφαρμογή της Επιστημονική και Πρακτική γνώση, με ιδιαίτερη εστίαση στην ΠΡΑΚΤΙΚΗ πραγματικότητα του αντικειμένου.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ
Το αντικείμενο εξετάζεται με λειτουργικό συνδυασμό Επιστήμης και Πράξης – Πρακτικής Εφαρμογής.  Η σημασία των ακυροτήτων της προδικασίας της ποινικής δίκης είναι σημαίνουσα, δεδομένου και ότι συνάπτονται με τα Συνταγματικά Δικαιώματα και Ελευθερίες. Αναλύονται και αναπτύσσονται όλες οι σχετικές διατάξεις του ΝΕΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ο οποίος  πρόσφατα τέθηκε σε ισχύ, επισημαίνονται τα επιστημονικά και πρακτικά προβλήματα, θέματα και ζητήματα και οι ρυθμίσεις του Ποινικού Νόμου, οι προϋποθέσεις και οι συνέπειές τους, τόσο οι νομικές όσο και οι συνέπειες και η προβληματική της εφαρμογής σε επίπεδο πρακτικής πραγματικότητας.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ
Δρ. Γεώργιος Συλίκος
Ο Γεώργιος Συλίκος είναι Διδάκτωρ Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών, Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Νομικών, Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Επιστημόνων Ποινικολόγων, Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Νομικών, Διευθυντής του περιοδικού Επιστήμης και Πράξης του Ποινικού Δικαίου «Πράξη και Λόγος του Ποινικού Δικαίου». Έχει σημαντική Επιστημονική δραστηριότητα και πρακτική δραστηριότητα ως ενεργός Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω. Έχει συγγράψει πλήθος βιβλίων, μελετών, άρθρων, παρατηρήσεων στη Νομολογία κλπ.  και έχει διατελέσει Πρόεδρος και εισηγητής σε πλήθος επιστημονικά συνέδρια, σεμινάρια  και έχει δώσει πλήθος διαλέξεις.

Για περισσότερες πληροφορίες επί του σεμιναρίου επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 2103623506, ώρες 09:30-17:30, ή αποστείλατε e-mail στο  seminars@cecl.gr.
Παρακαλούμε δείτε τη συνημμένη ανακοίνωση του Σεμιναρίου.
Για δηλώσεις συμμετοχής, παρακαλούμε συμπληρώστε και αποστείλετε τη συνημμένη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο  seminars@cecl.gr. Παρακαλείσθε για την έγκαιρη αίτηση συμμετοχής σας, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.


https://www.cecl2.gr/index.php/el/seminaria/797-03-10-19

Συνημμένα:
 Sylikos_Seminar_Outline_03.10.2019.pdf
 Registration_Form.doc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ