Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019

Εθνικό και ευρωπαϊκό νομοθετικό πλαίσιο για την Κυβερνοασφάλεια

31 Οκτωβρίου 2019: Εθνικό και ευρωπαϊκό νομοθετικό πλαίσιο για την Κυβερνοασφάλεια

 

Το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου - Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου διοργανώνει επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Εθνικό και ευρωπαϊκό νομοθετικό πλαίσιο για την Κυβερνοασφάλεια», στις 31/10/2019, ημέρα Πέμπτη, και ώρες 16:00-21:00.


ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ
Το σεμινάριο απευθύνεται κυρίως σε δικηγόρους και νομικούς συμβούλους εταιρειών που δραστηριοποιούνται είτε στο χώρο της πληροφορικής και του διαδικτύου είτε σε τομείς παροχής υπηρεσιών που καλύπτονται από την Οδηγία NIS  (2016/1148).

ΣΚΟΠΟΣ
Σκοπός του σεμιναρίου είναι η παρουσίαση και ανάλυση του νομικού πλαισίου αναφορικά με την κυβερνοασφάλεια στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ
Παρουσίαση βασικών εννοιών, πλαισίου και παραδειγμάτων για την κατανόηση της έννοιας και του πεδίου της κυβερνοασφάλειας.
Ανάλυση του τρέχοντος ευρωπαϊκού πλαισίου για την κυβερνοασφάλεια, ανάδειξη προβληματικών και προκλήσεων σχετικά με την εφαρμογή του.
Παρουσίαση του ελληνικού νομικού πλαισίου για την κυβερνοασφάλεια, εξέταση των υποχρεώσεων που απορρέουν και των κατηγοριών των υπόχρεων.
Ανάλυση της σχέσης μεταξύ του πλαισίου για την κυβερνοασφάλεια και του πλαισίου για την προστασία του απορρήτου και των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, με ιδιαίτερη έμφαση στον Γενικό Κανονισμό για την προστασία Δεδομένων.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ
Σπύρος Τάσσης
Ο κος Σπύρος Τάσσης είναι Δικηγόρος με εξειδίκευση (LLM) και μακρά πρακτική ενασχόληση με τα ζητήματα του Δικαίου της Πληροφορικής, των Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, του Διαδικτύου και των Προσωπικών Δεδομένων. Έχει εκπονήσει, με την ομάδα του, μεγάλο αριθμό έργων προετοιμασίας και συμμόρφωσης με τον GDPR και συμμετέχει σε projects πληροφορικής με σύνθετα ζητήματα κυβερνοασφάλειας, προσωπικών δεδομένων και τεχνητής νοημοσύνης ενώ έχει έντονη δραστηριότητα στον τομέα της νομικής πληροφορικής και έχει συμβουλέψει του Υπουργείο Υποδομών στην διαδικασία ενσωμάτωσης της Οδηγίας NIS. Είναι Πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και Ιδιωτικότητας (www.dataprotection.gr), co-chair του Greek Chapter της IAPP (International Association of Privacy Professionals) και συνεργάτης της Επιστημονικής Ομάδας Δικαίου Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και είναι σύμβουλος στην Επιτροπή Τηλεματικής του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Διδάσκει ως visiting lecturer τα νομικά θέματα της Πληροφορικής, του Διαδικτύου και των Προσωπικών Δεδομένων και είναι ειδικός εκπαιδευτής στα προγράμματα επιμόρφωσης του ΔΣΑ για τον GDPR. Επίσης είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του νομικού περιοδικού ΔιΜΕΕ (Δίκαιο Μέσων Ενημέρωσης και Επικοινωνιών), έχει συμμετάσχει σε συλλογικούς τόμους κι έχει δημοσιεύσει πολυάριθμες μελέτες και σχολιασμούς αναφορικά με την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, την κυβερνοασφάλεια και το δίκαιο επικοινωνιών και πληροφορικής σε διεθνή και ελληνικά περιοδικά.

Για περισσότερες πληροφορίες επί του σεμιναρίου επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 2103623506, ώρες 09:30-17:30, ή αποστείλατε e-mail στο  seminars@cecl.gr.
Παρακαλούμε δείτε τη συνημμένη ανακοίνωση του Σεμιναρίου.
Για δηλώσεις συμμετοχής, παρακαλούμε συμπληρώστε και αποστείλετε τη συνημμένη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο  seminars@cecl.gr. Παρακαλείσθε για την έγκαιρη αίτηση συμμετοχής σας, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.


https://www.cecl2.gr/index.php/el/seminaria/804-31-10-19


Συνημμένα:
 Ανακοίνωση σεμιναρίου 31.10.19 
 Φόρμα εγγραφής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ