Σάββατο 13 Ιουλίου 2024

ΕνΔΕ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΕΞΟΔΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΛΟΓΩ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

 


 

          

 

 

              ΕΝΩΣΗ                                                                      

   ΔΙΚΑΣΤΩΝ   &   ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ                                             

        ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

        ΚΤΙΡΙΟ 6 –ΓΡΑΦΕΙΟ 210

ΤΗΛ: 213 215 6114-  FAX 210 88 41 529

                 Τ.Κ. 101. 71

    e- mail: endikeis@otenet.gr                                                                                                                           

 

                                                         Αθήνα, 12-07-2024            

                                                                                                  Αρ.Πρωτ.:286

                                                                  

 

     

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΕΞΟΔΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΛΟΓΩ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

      Κατόπιν επικοινωνίας της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων με το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, (Διεύθυνση Οργάνωσης και Λειτουργίας Δικαιοσύνης, Τμήμα Δικαστικών Λειτουργών του Υπουργείου Δικαιοσύνης), σχετικά με τη διαδικασία, που οι συνάδελφοι πρέπει να ακολουθήσουν, για να πληρωθούν τα οδοιπορικά έξοδα για τη μετάβασή τους στη νέα τους Υπηρεσία (έξοδα προαγωγής), σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα: Σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 14 παρ. 1-5 του Ν. 4336/2015:

   «1. Δεν αναγνωρίζονται έξοδα μετάθεσης:

  α. Για τον νεοδιοριζόμενο υπάλληλο ή λειτουργό, για τη μετάβασή του από τον τόπο κατοικίας του στον τόπο διορισμού του,

  β. Για τον μετατιθέμενο με αίτησή του,

  γ. Για τον μετατιθέμενο σε συνέχεια απόσπασής του στον ίδιο τόπο, εφόσον καταβλήθηκαν τα έξοδα απόσπασης της περίπτωσης γ' της παραγράφου 2 του άρθρου 13.

   2. Για τον μετατιθέμενο, που εγκαθίσταται σε άλλο τόπο από αυτόν της μετάθεσής του, αναγνωρίζονται έξοδα μετάθεσης για τον τόπο της μετάθεσής του.

   3. Σε περίπτωση μετάθεσης αναγνωρίζεται το αντίτιμο του φθηνότερου εισιτηρίου των συγκοινωνιακών μέσων του ιδίου και των μελών της οικογένειάς του, εφόσον τον ακολουθούν, ή η χιλιομετρική αποζημίωση, η δαπάνη διοδίων και ο ναύλος οχήματος σε περίπτωση μετάβασης με ιδιωτικής χρήσης μεταφορικό μέσο. 

     Αν τα μέλη της οικογένειας του υπαλλήλου δεν συνταξιδεύουν με αυτόν, το αντίτιμο των εισιτηρίων τους βαρύνει τον οικείο φορέα, εφόσον αυτά μετακινούνται πριν από τη συμπλήρωση εξαμήνου από την ημερομηνία που μετακινήθηκε ο υπάλληλος.

   4.  Στον μετακινούμενο λόγω μετάθεσης, καταβάλλεται, με την προσκόμιση της φορτωτικής ή άλλων επίσημων παραστατικών στοιχείων, ως έξοδα μεταφοράς οικοσκευής, βασικό ποσό πεντακοσίων (500) ευρώ για μετακίνηση μέχρι εκατόν πενήντα (150) χιλιόμετρα από τον τόπο μετάθεσης. Για απόσταση μεγαλύτερη από εκατόν πενήντα (150) χιλιόμετρα προστίθενται εξήντα λεπτά του ευρώ (0,60 €) ανά χιλιόμετρο. Σε κάθε περίπτωση το συνολικό ποσό των εξόδων μεταφοράς οικοσκευής δεν μπορεί να υπερβαίνει τα χίλια (1.000) ευρώ.

    5. Στην περίπτωση μετάθεσης των δύο συζύγων στον ίδιο τόπο, τα έξοδα μετακίνησης των μελών της οικογένειας, καθώς και το ποσό της παραγράφου 4 του παρόντος άρθρου, αναγνωρίζονται για τον ένα από τους δύο συζύγους».

    Καλούνται συνεπώς, οι Δικαστικοί και Εισαγγελικοί Λειτουργοί, που πρόκειται να τοποθετηθούν λόγω προαγωγής, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται και οι Δικαστικοί και Εισαγγελικοί Πάρεδροι, (δεδομένου ότι σύμφωνα με το άρθρο 66 του ν. 4938/2022 -ΚΟΔΚΔΛ, ο βαθμός του παρέδρου αποτελεί τον πρώτο βαθμό στην ιεραρχία των δικαστικών λειτουργών) και επιθυμούν να αποζημιωθούν, όπως μεριμνήσουν για την περιέλευση σε γνώση του Τμήματος Δικαστικών Λειτουργών του Υπουργείου Δικαιοσύνης (Τμήμα Β’2) των σχετικών αιτημάτων περί της κάλυψης των εξόδων μετάθεσης τους, δια της αποστολής τους στην εξής διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail): AskB2-2@justice.gov.gr (υπόψιν Έ. Κρητικού - τηλ.: 213 130 7581). Η  αποστολή των αιτημάτων αυτών, στα οποία θα αναφέρεται η δαπάνη κατά προσέγγιση που θα υποβληθούν για τη μετάβασή τους στη νέα υπηρεσία, πρέπει να πραγματοποιηθεί μέσω των Υπηρεσιών στις οποίες οι δικαιούχοι δικαστικοί λειτουργοί υπηρετούν κατά τον παρόντα χρόνο, το αργότερο έως την Παρασκευή 19.07.2024, προκειμένου οι σχετικές εγκρίσεις που θα εκδοθούν από τη Διεύθυνση Οικονομικού του οικείου Υπουργείου να ενσωματωθούν στα αντίστοιχα Προεδρικά Διατάγματα, όταν αυτά θα σταλούν προς δημοσίευση στο Φ.Ε.Κ.

  Θερμή παράκληση δε των υπηρεσιών του Υπουργείου είναι να μην εξαντληθεί κατά το δυνατόν η παρεχόμενη προθεσμία υποβολής αιτημάτων, προκειμένου να τα επεξεργαστούν έγκαιρα.  

Η Επιτροπή Παρακολούθησης οικονομικών θεμάτων και δικαστικών διεκδικήσεων:

Μιχαήλ Τσέφας Πρόεδρος Πρωτοδικών,

Ιωάννης Ασπρογέρακας Πρόεδρος Πρωτοδικών,

Θωμάς Παπαδογρηγοράκος Πρωτοδίκης,

Αθανάσιος Θεοδοσιάδης, Πρωτοδίκης.

 

https://ende.gr/%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%bf%ce%b9%ce%bd%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%86%ce%bf%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%b1-%ce%bc%ce%b5-%ce%b5%ce%be%ce%bf%ce%b4%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%b8%ce%b5/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ