Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Και εγένετο ΔΙΑΣΚΕΨΗ (έτσι παιδιά;)


Από πολύ καιρό σκεπτόμουν τι θα μπορούσα να κάνω με μηνύματα αναγνωστών  του BLOG "ΔΙΚΑΣΤΗΣ" τα οποία αν και ενδιαφέροντα, δεν τα δημοσίευα καθώς δεν συμβάδιζαν με τον προσανατολισμό της ιστοσελίδας. Πρώτο και κύριο μέλημα του «ΔΙΚΑΣΤΗ» http://dikastis.blogspot.com/ ήταν (και είναι) η δημοσίευση ειδήσεων και κειμένων, τα οποία θα είχαν άμεση σχέση με τα νομικά και το δικαστικό  κλάδο. Έτσι, οτιδήποτε άλλο εκτός αυτού του πλαισίου ήταν εκ των πραγμάτων απορριπτέο.  
Για το λόγο αυτό αποφάσισα να δημιουργήσω το BLOG «ΔΙΑΣΚΕΨΗ» http://diaskepsi.blogspot.com/, το ύφος του οποίου θα είναι πιο χαλαρό και θα μπορεί να δημοσιεύσει ειδήσεις ποικίλου περιεχομένου.
Με λίγα λόγια, ο μεν «ΔΙΚΑΣΤΗΣ» θα έχει το ύφος της έδρας, η δε «ΔΙΑΣΚΕΨΗ» το ύφος της… διάσκεψης (τι άλλο).
Έτσι, αν υπάρχει καμία πληροφορία για κανένα καλό θέατρο, κανένα εστιατόριο, ταξίδια, κοινωνικά σχόλια (κοινώς κουτσομπολιά, αλλά με το μαλακό και με μέτρο), το blog «ΔΙΑΣΚΕΨΗ» θα τις υποδέχεται με χαρά και θα τις δημοσιεύει.
Αυτά τα ολίγα για αρχή.

4 σχόλια:

  1. Ας με συγχωρήσουν οι Πρόεδροι για το "έτσι παιδιά" του τίτλου , αλλά αποτελεί τη φράση κλειδί για τη διάσκεψη επί της έδρας.
    Ακόμα και εγώ όταν προήδρευα σε 3μελή αυτόφωρα τη χρησιμοποιούσα, επηρεασμένος ήδη από την παρεδρία μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιάννης Ευαγγελάτος18 Φεβρουαρίου 2011 στις 7:44 μ.μ.

    Νιώθω τυχερός που σε μια από τις ατέρμονες περιηγήσεις μου στο διαδίκτυο ανάκαλυψα το blog "ΔΙΚΑΣΤΗΣ",το οποίο γίνεται συνεχώς και καλύτερο!Χρέος μου ήταν να κάνω γνωστή την ύπαρξή του σε όσους περισσότερους συναδέλφους μπορούσα και καλώ όλους να κάνουν το ίδιο. Το blog αυτό μπορεί να αποτελέσει χρήσιμο "εργαλείο" για τη δουλειά μας, αφού διαπιστώνω ότι ο δημιουργός του-τον οποίον δε γνωρίζω προσωπικά-έχει πολλές "φρέσκιες" ιδέες και διαθέτει όρεξη και κέφι να προσφέρει, ενημερώνοντάς μας καθημερινά με χρήσιμες πληροφορίες. Ωστόσο, ως προς τη δημιουργία της "ΔΙΑΣΚΕΨΗΣ" είμαι επιφυλακτικός για δύο λόγους: 1)Η διάσκεψη ως γνωστόν είναι μυστική, ενώ το διαδίκτυο είναι κοινός τόπος....Δηλαδή κάποιες φόρές ισχύει το ρητό: "τα εν οίκω μη εν δήμω"... 2)Ο Βασίλειος Νικόπουλος γράφει στο βιβλίο του "Δικαστικά απομνημονεύματα" για τη διάσκεψη: "Η ιερότερη στιγμή για το δικαστή είναι αυτή της διασκέψεως. Τότε καλείται ο δικαστής να λειτουργήσει. Να σκεφθεί δηλαδή κατά το νόμο και τη συνείδησή του, ελεύθερα, αδογμάτιστα, ανεπηρέαστα και τελικώς να ψηφίσει. Η ώρα της ψήφου είναι η κορύφωση της δικαστικής λειτουργίας. Είναι η ώρα του δικαστή!Πρέπει όλοι μας να σεβόμαστε αυτή τη μεγάλη όσο και φοβερή στιγμή!". Μήπως τελικά το όνομα του νεοσύστατου blog δεν ταιριάζει με το περιεχόμενό του,δηλαδή με ένα πιο χαλαρό ύφος που δύσκολα μπορεί να ελεχθεί, δημιουργώντας λανθασμένες εντυπώσεις στον πολύ κόσμο που δεν ξέρει πως γίνονται οι διασκέψεις;Εκφράζω απλά κάποιες ανησυχίες μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πιθανόν να έχεις δίκαιο. Όταν επέλεγα τον τίτλο, περισσότερο χαριτολογούσα παρά ήθελα να θίξω το θεσμό της διάσκεψης.
    Σε κάθε περίπτωση, αν υπάρχει κάποια καλύτερη ιδέα είμαι πρόθυμος να την ασπαστώ.
    Μάλιστα καλώ όλους τους αναγνώστες να μου στείλουν ιδέες για το όνομα του νέου Blog.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιάννης Ευαγγελάτος19 Φεβρουαρίου 2011 στις 10:03 π.μ.

    Πολύ δημοκρατικός είστε κύριε συνάδελφε!Το όνομα του blog είναι αποκλειστικό προνόμιο του δημιουργού του.Δε χρειάζεται να κάνουμε διάσκεψη για τη "βάφτισή" του...Απλά διατύπωσα κάποιες επιφυλάξεις μου, χωρίς να θέλω να κάνω ουσιαστική παρέμβαση. Άλλωστε, τα μέχρι τώρα δείγματα αυτού του blog εμπνέουν εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του "ΔΙΚΑΣΤΗ" και στην ορθή του κρίση. Στην κρίση σας, λοιπόν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ