Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ


Διαβλέποντας την ολοένα και πιο δυσμενή θέση στην οποία περιέρχεται το σύνολο του Δικαστικού Σώματος, τις φωνές διαμαρτυρίας που ακούγονται από πολλούς συναδέλφους
και οι οποίες δεν βρίσκουν απήχηση πουθενά, αλλά και την αδράνεια του ΔΣ της Ένωσής μας να συγκαλέσει έκτακτη ΓΣ προς αντιμετώπιση της κατάστασης που τείνει να παγιωθεί, ελήφθη σχετική πρωτοβουλία από συναδέλφους στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης για την συλλογή υπογραφών και την υποβολή αιτήματος βάσει του άρθρου 6 παρ. 2 του Κανονισμού της Ένωσής μας για σύγκληση Έκτακτης ΓΣ. Επειδή για το σκοπό αυτό και βάσει του παραπάνω άρθρου του καταστατικού απαιτείται υπογραφή από το 1/10 των μελών της Ένωσης, παρακαλούνται οι συνάδελφοι όλων των Δικαστηρίων της Χώρας, που επιθυμούν να συνυπογράψουν το αίτημα, να αποστείλουν υπογεγραμμένο το παρακάτω επισυναπτόμενο κείμενο (με αναφορά του ονοματεπωνύμου και της ιδιότητάς τους) στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης (στην αίθουσα Δικαστών, γραφείο 232), το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011. Για τους συναδέλφους του Εφετείου, Πρωτοδικείου και Ειρηνοδικείου Αθηνών, θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση και κατάσταση στον πίνακα ανακοινώσεων της Αίθουσας Δικαστών του Πρωτοδικείου. 


Κωνσταντίνος Σαργιώτης - Πρόεδρος Πρωτοδικών,
Χριστόφορος Σεβαστίδης - Πρόεδρος Πρωτοδικών, 
Χαράλαμπος Σεβαστίδης - Πρωτοδίκης

                        --------------------------------------------------------------


ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ

           
            Κατ' εφαρμογή του άρθρου 6 παρ. 2 του Καταστατικού της Ένωσης ζητούμε την σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης εντός του μηνός Σεπτεμβρίου 2011, προκειμένου να συζητηθούν μορφές αντιδράσεων του κλάδου για τα ακόλουθα θέματα:
1)      για τις ήδη υφιστάμενες μειώσεις των αποδοχών μας και τον κίνδυνο για περαιτέρω συρρίκνωση των επιδομάτων, ενόψει της επικείμενης αναμόρφωσης του μισθολογίου μας
2)      για την άμεση κατάργηση του νόμου που εντάσσει τους νέους συναδέλφους στο ΙΚΑ
3)       για την άμεση εξόφληση των οφειλόμενων αναδρομικών αποδοχών μας
4)      για άμεση προκήρυξη διαγωνισμού στην Ε.Σ.Δι. και την εισαγωγή μεγάλου αριθμού σπουδαστών ώστε να καλυφθούν τα τεράστια οργανικά κενά που υπάρχουν σε όλες τις βαθμίδες της Δικαιοσύνης.

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ              ΒΑΘΜΟΣ  - ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ                  ΥΠΟΓΡΑΦΗ




ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ Γ.Σ.
Όσοι συνάδελφοι δεν πρόλαβαν και επιθυμούν να υπογράψουν στις καταστάσεις για σύγκληση έκτακτης ΓΣ της ΕΔΕ ενημερώνονται, ότι η  συλ- λογή υπογραφών θα συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα μέχρι 16 Σεπτεμβρίου. Ειδικότερα για τοΠρωτοδικείο ΑΘηνών η σχετική κατάσταση βρίσκεται στο κτ. 6 στο Γραφείο Μελών της Διοίκησης. Τα λοιπά Δικαστήρια μπορούν να στέλνουν τις καταστάσεις που συγκέντρωσαν είτε ταχυδρομικά είτε με FAX στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης.

11 σχόλια:

  1. Προτείνω στο υπ' αριθμ. 4 στοιχείο να συμπεριληφθεί αίτημα για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων των Ειρηνοδικών, οι οποίοι Ειρηνοδίκες, μετά την έκδοση των Νόμων 3869/2010, 3904/2010 και 3994/2011, έχουν επωμισθεί τεράστιο όγκο εργασίας. Οι επικείμενες (πότε τελικά θα γίνουν;)80 προσλήψεις νέων Ειρηνοδικών, δεν επαρκούν αφενός μεν για την κάλυψη των κενών, τα οποία είναι αριθμητικά πολύ περισσότερα, αφετέρου δε για την εύρρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία των Ειρηνοδικείων - Πταισματοδικείων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολλά συγχαρητήρια στους συναδέλφους για την πρωτοβουλία!!! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΟΛΟΙ!!! Και επίσης να προστεθεί το δίκαιο αίτημα των Ειρηνοδικών περί αύξησης των θέσεών τους εν όψει της νέας δικαστηριακής ύλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητοί συνάδελφοι, παρόλο που είμαι υπέρ μίας τέτοιας κίνησης, θα ήθελα να θέσω υπόψη σας τα εξής: 1)Το θέμα της απλής μείωσης των αποδοχών δεν καλύπτει ευθέως και το αν, με αυτόν τον τρόπο, υφίσταται αθέμιτη παρέμβαση στην ανεξαρτησία της δικαστικής εξουσίας. 2) Σχετικό είναι και το θέμα με το ΙΚΑ: ενόψει της δημιουργίας του ΕΟΠΥ, θα συγχωνευθούν πολλά ταμεία, μεταξύ των οποίων, το ΙΚΑ και ο ΟΠΑΔ. Συνεπώς,έχω την εντύπωση ότι πρόκειται για προ-απαξίωση με στόχευση τη δικαστική εξουσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μέχρι την 9η Σεπτεμβρίου δεν θα έχει εκδοθεί στο ΦΕΚ το ΠΔ διορισμού των νέων παρέδρων, ούτε θα προλάβουν να εγγραφούν στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.Υπάρχουν νέοι πάρεδροι που θα θελαν να συμμετάσχουν σε αυτήν την ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ και ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΑ κίνηση, αλλά δυστυχώς μέχρι την 9η Σεπτεμβρίου οι πάρεδροι απλώς θα αναμένουν τον διορισμό τους...............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι καλό να ξυπνάμει από το λήθαργο...είναι, όμως και λίγο αργά...εφόσον η δυσμενής οικονομικής κατάσταση τείνει να παγιωθεί...ωστόσο, κατ' επιταγή του ελπιδοφόρου "ποτέ δεν είναι αργά", η κίνηση θα είναι σημαντική. Όλοι οι συνάδελφοι θα πρέπει να υπογράψουμε, αν υποθέσουμε ότι στο χώρο μας υπάρχει αξιοπρέπεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συγχαίρω τους αξιότιμους κυρίους συναδέλφους για την πρωτοβουλία που ανέλαβαν!Αποπνέετε αισιοδοξία ότι τελικά στο δικαστικό σώμα υπάρχουν γενναίοι και θαραλλέοι άνθρωποι! Σας παρακαλώ πολύ, να μην ξεχάσετε στην έκτακτη γενική συνέλευση, η οποία είναι βέβαιο ότι θα συγκληθεί, να τονίσετε ότι πολλοί αξιόλογοι δικαστές εντάχθηκαν στο σώμα έχοντας γεννηθεί και ανατραφεί στην ένδοξη ελληνική επαρχία. Δεν ξεκίνησαν όλοι απο τα αστικά κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. πολλοί εξ ημών κατάγονται από την επαρχία. Στην επαρχία, μάλιστα έχουν δημιουργήσει οικογένεια, σύζυγο και παιδιά!! Δυστυχώς, όμως, στις περισσότερες επαρχίες προκύπτει το κώλυμα εντοπιότητας και οι συνάδελφοι αυτοί δεν μπορούν να υπηρετήσουν ποτέ στα Πρωτοδικεία αυτά. Έτσι, καταλήγουν να συντηρούν 2 κατοικίες, μία στην πολή οπου υπηρετούν και μία στην πόλη όπου δημιούργησαν οικογένεια, κι αυτό μπορεί να διαρκέσει μία ολόκληρη ζωή!! οι συνάδελφοι αυτοί δεν βρίσκονται στην ίδια μοίρα με τους υπολοίπους που ζούν στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη, κατάγονται από εκεί και ζουν με την οικογένεια τους επίσης εκεί. Και ο μισθός των 2.000 ευρώ ή των 2.500 ευρω δεν αποτελεί γι αυτούς εισόδημα πολυτελούς διαβίωσης αλλά εισόδημα κάλυψης στοιχειωδών αναγκών, συνιστάμενων σε δαπάνες κοινοχρήστων, μισθώματος, εξόδων μετακίνησης!! Επιτέλους, ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να ληφθεί μέριμνα γι αυτήν την ομάδα συναδέλφων, οι οποίοι δεν απολαμβάνουν ίση μεταχείριση σε σχέση με τους λοιπούς, τους καταγόμενους από μεγάλα αστικά κέντρα που δεν έχουν κώλυμα εντοπιότητας και υπηρετούν στο μέρος όπου διαμένουν με την οικογένεια τους. Επίσης, θα ήταν φρόνιμο οι συνάδελφοι που συντηρούν μία και μόνο στέγη, εντός του Νομού όπου υπηρετούν να είναι προσεκτικοί όταν διατυπώνουν κριτική και σχόλια σε σχέση με το μισθό και τις ανάγκες διαβίωσης των δικαστών και να μην ξεχνάνε ότι πολλοί συνάδελφοι γύρω μας πληρώνουν διπλά μισθώματα, διπλά κοινόχρηστα κ.τ.λ.. Δεν καταγόμαστε όλοι από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ούτε υπηρετούμε στον τόπο όπου διαμένουν οι γονείς μας, πλησίον δηλαδή της πατρικής οικίας.
    ευχαριστώ
    Τ.Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Υπομονή. Όταν βουλιάξει το καράβι θα βουλιάξουμε όλοι μαζύ. Τότε θα αναγκαστούμε να κολυμπήσουμε για να σωθούμε. Πάντως για να μην βουλιάξει το καράβι χρειάζεται καλό καπετάνιο που να μπορεί να καθοδηγήσει το πλήρωμα και τους επιβάτες του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. από

    xaralampos sebastidhs

    Ενημερώνονται οι συνάδ
    ελφοι, που επιθυμούν να προσυπογράψουν την αίτηση για σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της Ένωσής μας και βρίσκονται στην Αθήνα, ότι η αίτηση θα βρίσκεται στο κτίριο 6, 1ος όροφος, γραφείο μελών Διοίκησης Πρωτοδικείου Αθηνών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συγχαρητήρια συνάδελφοι για την πρωτοβουλία σας. Διάβασα την ανακοίνωση με ημερομηνία 5-9-11 του Προέδρου της Ένωσης κ οφείλω ν'αναφέρω ότι η τακτική γενική συνέλευση έχει εξουσιοδοτήσει τον ίδιο (κ Αθανασίου) και το Προεδρείο να προβεί σε ενέργειες...και όχι σε αδράνεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συμφωνώ, συνάδελφε. Aφού το Προεδρείο της Ένωσης αδρανεί κάποιος πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία....Επίσης, συμφωνώ και με το συνάδελφο που αναφέρει ότι το καράβι χρειάζεται καλό καπετάνιο. Επειδή όμως δεν μπορούμε να αλλάξουμε καράβι, μήπως πρέπει να αλλάξουμε καπετάνιο και να δώσουμε ευκαιρίες και σε νέους ανθρώπους, περισσότερο δυναμικούς, με σύγχρονες ιδέες και με σθένος. Αν κρίνω από την πρωτοβουλία των συναδέλφων υπάρχουν και πολλοί άλλοι τέτοιοι συνάδελφοι, απλά δεν τους επιτρέπουν να αναδειχθούν......για να μην χάσουν κάποιοι τα πρωτεία, ίσως και καμία θέση σε κάποια ανεξάρτητη αρχή (π.χ. Επιτροπή Ανταγωνισμού) μετά τη συνταξιοδότηση.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μπράβο συνάδελφοι, εύχομαι να μην ατονίσει η πρωτοβουλία σας......και να μην ενδώσουν οι συνάδελφοι σε πιέσεις που μαθαίνω ότι ασκούνται.....κυρίως στο Πρωτοδικείο Αθηνών....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ