Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Ρύθμιση θεμάτων ανάθεσης έρευνας σε τρίτους στο πλαίσιο είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο.

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β΄ 2055/15-9-2011 η 1195 ΠΟΛ

"Ρύθμιση θεμάτων ανάθεσης έρευνας σε τρίτους στο πλαίσιο είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς
το Δημόσιο."


==================
Την ανωτέρω ρύθμιση την αναφέρω μόνον και μόνον εξαιτίας μιας συζήτησης που είχα σήμερα το απόγευμα με ένα φίλο μου, σύμφωνα με τον οποίο το ίδιο θα πρέπει να γίνει και στο χώρο της δικαιοσύνης

"όπως προσλαμβάνει τρίτους για να κάνουν τη δουλειά των εφοριακών, έτσι να προσλάβει δικηγόρους να δικάζουν και να γράφουν αποφάσεις κατ' αποκοπή."

Προσπάθησα να του εξηγήσω ότι δεν είναι το ίδιο και ότι και στην περίπτωση της ανωτέρω διάταξης τον πρώτο και τελευταίο λόγο έχει το Δημόσιο. Εξάλλου απαγορεύεται και από το Σύνταγμα να παραχωρηθεί η  δικαστική εξουσία σε τρίτους.

"Ε τότε ας αλλάξουμε το Σύνταγμα. Άλλωστε εσύ τόσο καιρό δεν παραπονιέσαι ότι δεν έχετε άτομα στο Σώμα και ότι αυτός είναι ο λόγος της καθυστέρησης;" ήταν η απάντηση που μου δόθηκε με αφοπλιστική ειλικρίνεια.

Δεν τον κάκισα διότι δεν φταίει (άλλωστε δεν είναι νομικός). Αντιθέτως μου επαναβεβαιώθηκε η αντίληψη που είχα για το  πως σκέφτεται ο μέσος Έλληνας σήμερα για το λειτούργημά μας.
Ότι είμαστε υπάλληλοι που εκδίδουν αποφάσεις και που μπορούν να υποκατασταθούν ανά πάσα στιγμή, αρκεί να παράγεται έργο

1 σχόλιο:

  1. μόλις γνωστοποιήθηκε στο ευρύ κοινό το γεγονός ότι ο κος Ψωμιάδης(Μάκης) βασικός κατηγορούμενος για το θέμα των ΄στημένων αγώνων΄αφέθηκε ελευθερος λόγω διαφωνίας ανακριτή-εισαγγελέα, μου τηλεφώνησε(πάραυτα) φίλος(εκτός χώρου-αλλά μορφωμένος πολύ) και με ρώτησε το εξής: 'τι κάνετε? μας δουλεύετε? κοροϊδευόμαστε?' προσπάθησα να του εξηγήσω ότι η ως άνω εξέλιξη έχει προβλεφθεί από τον ίδιο το νομοθέτη, ότι είναι δικαίωμα και υποχρέωση του εκάστοτε δικαστικου-εισαγγελικού λειτουργού να εκφράσει την άποψη του και να υποστηρίξει τη γνώμη του, ότι ουδείς υποτάσσεται στον άλλον, ότι είμαστε ελευθεροι και ανεξάρτητοι στην κρίση μας, ότι ουδείς δικάζει με βάση τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και για να χαϊδέψει αυτιά, ότι δεν ορίζει τις αποφάσεις το λαϊκό αίσθημα, και άλλα τέτοια παρόμοια...τελικά δεν πείσθηκε, είχε διάθεση ειρωνείας, με ΄κατηγορούσε΄για υποκρισία, και τελικά κατά τα δικά του λεγόμενα όλα τα θάβουμε, όλα τα κουκουλώνουμε, και υπηρετούμε κυβερνήσεις.....κατέληξε λέγοντας ότι μας έχουν στο ΄καναβάτσο΄και εκεί θα εξακολουθήσουν να μας έχουν....... ΄ Τα ανωτέρω απηχούν την αντίληψη και την άποψη των περισσοτέρων και αυτό με λυπεί...........κάτι πρέπει να αλλάξει, κάπως πρέπει να υπερασπιστούμε το κύρος μας και το κύρος του Θεσμού...στη συνέλευση που θα συγκληθεί πρέπει να θιγούν και τα ανωτέρω προβλήματα, διότι και εμείς σε αυτήν την κοινωνία ζούμε, και στο τέλος θα εισπράττουμε μόνο την κατακραυγή του κόσμου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ