Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ

Κατ' αρχήν καλό θα ήταν να διαβάσουμε όλοι την εγκύκλιο
http://apografi.gov.gr/wp-content/uploads/downloads/2011/08/4h-Egkyklios-Apografis.pdf



Περαιτέρω, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχα, με ενημέρωσαν ότι η επικαιροποίηση αφορά κάποια πρόσθετα προαιρετικά στοιχεία καθώς και τη διόρθωση λαθών.
Μετά την επιβεβαίωση των στοιχείων τους από τις Δ/νσεις Διοικητικού/ Προσωπικού που ανήκουν, οι συνάδελφοι απλά θα μπορούν να διαβάζουν τη μερίδα τους αλλά δε θα μπορούν να την ενημερώνουν. Αυτό θα γίνεται μόνον από τις Δ/νσεις. 
Ως εκ τούτου όσοι συνάδλεφοι απογράφηκαν πέρυσι και εφόσον δεν έχουν αλλάξει τα στοιχεία τους ΔΕΝ χρειάζεται να επικαιροποιήσουν τίποτα. Σε κάθε περίπτωση αυτό μπορεί να γίνει και μετά από τις Δ/νσεις Προσωπικού


Οι προθεσμίες για την υπαγωγή των υπαλλήλων στην Υπηρεσία/Φορέα, καθώς και για την επιβεβαίωση των στοιχείων απογραφής από τις Διευθύνσεις Προσωπικού παρατείνονται μία εβδομάδα, δηλαδή 16/09/11 και 27/09/11 αντίστοιχα




========================================
Το ακόλουθο mail σίγουρα το έλαβαν όσοι έδωσαν την ηλεκτρονικής τους διεύθυνση πέρυσι κατά την απογραφή




Καλημέρα σας,

Η νέα ηλεκτρονική υπηρεσία της Απογραφής είναι πλέον γεγονός.
Η νέα αυτή Ηλεκτρονική Υπηρεσία που έρχεται σε συνέχεια του έργου της απογραφής, στοχεύει, στην ανάδειξη και την καλύτερη αξιοποίηση των δυνατοτήτων των δημοσίων υπαλλήλων και στην παροχή όλων των απαραίτητων δεδομένων και εργαλείων προς τη Δημόσια Διοίκηση για την αποτελεσματικότερη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού της. Επίσης, αποτελεί μια οριζόντια δράση που μαζί με άλλες, όπως το πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ, βασίζεται στην αποδοτική και βιώσιμη αξιοποίηση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) από την Ελληνική Δημόσια Διοίκηση και Αυτοδιοίκηση.
 Α’ Φάση Απογραφής
Το διάστημα 12 Ιουλίου έως και 23 Ιουλίου 2010, πραγματοποιήθηκε η Ά Φάση της απογραφής, που περιλάμβανε την  απογραφή του πάσης φύσεως προσωπικού του δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. και των ΟΤΑ Α΄και Β΄βαθμού. Η απογραφή αυτή πραγματοποιήθηκε μέσω της ιστοσελίδας http://apografi.gov.gr.
Το σύνολο των μοναδικών απογραφέντων ήταν 768.009 άτομα.
 Β’ Φάση Απογραφής
 Η δεύτερη φάση περιλαμβάνει τα παρακάτω στάδια:
(α) την πιστοποίηση των Προϊσταμένων των Διευθύνσεων Διοικητικού ή Προσωπικού, έτσι ώστε να έχουν πρόσβαση στα στοιχεία του ανθρώπινου δυναμικού τους (βρίσκεται σε εξέλιξη
(β) την απογραφή όσων δεν απογράφησαν λόγω κωλύματος και όσων προσλήφθηκαν μετά τον Ιούλιο του 2010 και τη διόρθωση/επικαιροποίηση των στοιχείων των ήδη απογεγραμμένων (βρίσκεται σε εξέλιξη
(γ) την επιβεβαίωση των στοιχείων από τις αρμόδιες Διευθύνσεις Προσωπικού και την διασταύρωσή τους με την Ενιαία Αρχή πληρωμών
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η εφαρμογή είναι προσβάσιμη από την διεύθυνση: https://apografi.gov.gr/ap
 Πρόσβαση έχετε με 2 τρόπους:
-          Με χρήση του λογαριασμού TAXISnet (εφόσον έχετε) 
-          Σε περίπτωση που δεν έχετε λογαριασμό TAXISnet εισάγοντας στο πεδίο Username τον ΑΦΜ σας και στο πεδίο Password τον Αριθμό Ειδοποίησης του εκκαθαριστικού σημειώματος έτους 2010. Ο Αριθμός Ειδοποίησης υπάρχει στο εκκαθαριστικό σημείωμα του 2010 και αναφέρεται ως «αρ. ειδ/σης».
Στην εφαρμογή θα δείτε τα στοιχεία σας όπως τα συμπληρώσατε τον Ιούλιο και επί αυτών έχετε την δυνατότητα να κάνετε διορθώσεις. Επίσης, έχουν προστεθεί επιπλέον πεδία προς συμπλήρωση σχετικά με προτιμήσεις καθώς και η Ημερομηνία Πρόσληψης.
Μπορείτε να κάνετε αλλαγές όσες φορές επιθυμείτε μέχρι την επιβεβαίωση των στοιχείων σας από τις Διευθύνσεις Προσωπικού.
Κάθε φορά που επικαιροποιείτε τα στοιχεία σας, έχετε την δυνατότητα να εκτυπώσετε βεβαίωση με το σύνολο των πεδίων που έχετε συμπληρώσει.
Μπορείτε να επικαιροποιήσετε τα στοιχεία σας μόνο εάν έχετε ήδη απογραφεί. Εάν όχι θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον  διευθυντή Προσωπικού/Διοικητικού της υπηρεσίας σας για να σας δώσει αυτή την δυνατότητα.
Σε κάθε βήμα της εφαρμογής υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες στο παράθυρο που εμφανίζεται επιλέγοντας τον σύνδεσμο Βοήθεια, ενώ υπάρχει και pdf αρχείο (εγχειρίδιο χρήσης) με λεπτομερείς οδηγίες (http://apografi.gov.gr/manuals).
Στην ιστοσελίδα της απογραφής (http://apografi.gov.gr), μπορείτε ένα δείτε πληροφορίες για το νομικό-κανονιστικό πλαίσιο, οδηγίες χρήσης καθώς και απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις.
Μπορείτε επίσης να υποβάλετε ηλεκτρονικά αίτημα μέσω της υπηρεσίας υποβολής αιτημάτων (http://ticketing.ktpae.gr/apografi/?frm=6).
Ευχαριστούμε,
Ομάδα Διαχείρισης Έργου Απογραφής

3 σχόλια:

  1. Άλλο οι ενέργειες των διαχειριστών (γραμματέων δικαστηρίων, που έχουν κωδικούς), για τις οποίες εκδόθηκε η ανακοίνωση της ΕΔΕ (http://www.ende.gr/anakoinoseis.asp?id=51), και άλλο οι ενέργειες κάθε Δικαστή και κάθε Δικαστικού Υπαλλήλου (επιβεβαίωση και τυχόν επικαιροποίηση των ατομικών του στοιχείων).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελικά εμείς που απογραφήκαμε κανονικά πέρυσι, χρειάζεται τώρα να κάνουμε κάτι ή όχι γιατί έχω μπερδευτεί λίγο και σήμερα οι αρμόδιοι υπάλληλοι από το Πρωτοδικείο μας είπαν να μπούμε στη σχετική σελίδα να κάνουμε την επικαιροποίηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο κάθε Δικαστής και ο κάθε Δικαστικός Υπάλληλος μπαίνει στο site ατομικά και κάνει επιβεβαίωση και επικαιροποίηση των στοιχείων του μέχρι 16/9 και, στη συνέχεια, οι διαχειριστές των δικαστηρίων (γραμματείς, που έχουν πιστοποιηθεί ως διαχειριστές και έχουν σχετικούς κωδικούς) θα μπουν να επιβεβαίωσουν τα στοιχεία Δικαστών και Δικαστικών Υπαλλήλων μέχρι τις 27/9 (βλ. http://apografi.gov.gr/).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ