Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Συνάντηση με κ. Υπουργό Οικονομικών


 ΕΝΩΣΗ
   ΔΙΚΑΣΤΩΝ   &   ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ 
        ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
      (ΠΡΩΗΝ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ)
        ΚΤΙΡΙΟ 6 –ΓΡΑΦΕΙΟ 210                                                                                                                      ΤΗΛ: 210 88 27 380-  FAX 210 88 41 529
                Τ.Κ. 101. 71
   e- mail: endikeis@otenet.gr


                                                                      Προς τους κκ
                                                                      Συναδέλφους – Μέλη της Ένωσής μας
                                                                      Αθήνα, 5-9-2011
                                                                      Αρ. Πρωτ.: 80
       Σας γνωρίζουμε ότι σε συνέχεια των ενεργειών (κοινές συνεδριάσεις Διοικητικών Συμβουλίων , αποστολή των υπ αρ. Πρωτ. 64/1-7-2011, 71/18-7-2011 και 77/1-8-2011 εγγράφων) των Πρόεδρων των Δικαστικών Ενώσεων ,καθορίσθηκε για την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011 και ώρα 09.30 συνάντηση τους με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο (σε υλοποίηση της προφορικής από 1-8-2011 δέσμευσής του για καθορισμό της συνάντησης εντός του πρώτου δεκαημέρου του Σεπτεμβρίου), προκειμένου να συζητηθούν τα θέματα αρμοδιότητας του, που αφορούν τους Δικαστικούς Λειτουργούς.  Μετά την συνάντηση θα ακολουθήσει ενημέρωση των Διοικητικών Συμβουλίων των Δικαστικών Ενώσεων και ανάλογα με την έκβαση της συζητήσεως και των δεσμεύσεων του κ.Υπουργού, για όλα τα ζητήματα που μας απασχολούν, θα καθορισθεί η μορφή και το χρονοδιάγραμμα των αντιδράσεων μας (Σύγκληση Πανδικαστικής Συγκέντρωσης ή Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, Διακοπές Συνεδριάσεων, κλπ), ενέργειες που ,θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στους συναδέλφους, ότι αποτελούν ευθύνη του Προεδρείου και του Διοικητικού Συμβουλίου, βάσει της εντολής που έχουν λάβει από την Τακτική Γενική Συνέλευση της  11ης  Δεκεμβρίου του 2010 και της από 10 Μαρτίου 2011 Πανδικαστικής Συγκέντρωσης.
       Ως εκ τούτου και αναφορικά με πρωτοβουλία συναδέλφων (χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με το ΔΣ , οπότε θα πληροφορούνταν την επικείμενη συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών), για την σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης και τη διατύπωση σχετικού σχολίου εκ μέρους τους, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι ουδεμία αδράνεια ή ολιγωρία του Διοικητικού Συμβουλίου υπήρξε . Αντιλαμβανόμεθα την αγωνία και τις αγνές προθέσεις των συναδέλφων αυτών, των οποίων την αγωνιστικότητα και το σθένος επικροτούμε και ελπίζουμε ότι, τελικώς, δεν θα χρειαστεί να αξιοποιήσουμε, πλην όμως πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι η επιλογή του χρόνου κάποιας ενέργειας ,μπορεί να έχει ορισμένες φορές μεγαλύτερη σημασία απ’ ό,τι αρχικώς φαίνεται. Το Προεδρείο και το ΔΣ της ΕΔΕ προσπαθεί να διαχειρίζεται τα ζητήματα του κλάδου με αποφασιστικότητα αλλά και με σύνεση για να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.
       Ο ακριβής χρόνος, λοιπόν, της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, ή οποιασδήποτε άλλης ενέργειας πρέπει , στην παρούσα κρίσιμη στιγμή , να καθορισθεί συντεταγμένα από το ΔΣ.
       Σας καλούμε όλους σε εγρήγορση .
      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                          ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ                                             ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ                                                     ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΗΣ                                                                ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΦΕΤΩΝ

14 σχόλια:

  1. Δεν έχει σημασία με τίνος την πρωτοβουλία θα συγκληθεί έκτακτη γενική συνέλευση, αλλά να συγκληθεί, προκειμένου να αποφασίσουμε με ποιο τρόπο θα αντιδράσουμε στην σοβαρή απαξίωση που επιχειρείται εις βάρος του Δικαστικού Σώματος. Παρακαλούμε να ενημερωθούμε άμεσα για την εξέλιξη της συνάντησης με τον Υπουργό Οικονομικών και όχι να προσπαθούμε να μαντέψουμε τί ακριβώς αποφασίζεται για το επαγγελματικό μας μέλλον μέσω εφημερίδων ή sites

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φοβερός συγχρονισμός...Σύμπτωση θα ήταν...Τι να πει κανείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με την αναμονή και την ανοχή φτάσαμε στο σημείο να επιχειρηματολογούμε, άκουσον άκουσον, οτι δεν είμαστε δημόσιοι υπάλληλοι αλλά δημόσιοι λειτουργοί και να ζητάμε να μας το επιβεβαιώνουν και οι άλλοι, να μας εντάσσουν στο Ι.Κ.Α., να μας μειώνουν τις αποδοχές σε βαθμό, που σε λίγο θα αισθανόμαστε όχι ανάλογοι με το λειτούργημα, αλλά γραφιάδες, να παρακαλάμε να μην μας εντάξουν στο νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων κλπ. κλπ. Και δεν καταλαβαίνω κάτι: εμείς τα μέλη της Ενώσεως δεν είμαστε δικαστές με κρίση και σύνεση; τι είμαστε δηλ; μαριονέτες; Έκτακτη Γενική Συνέλευση εδώ και τώρα. Είμαστε περίεργοι να δούμε ποιος θα κόψει πρώτος το νήμα σε ένα ενδιαφέροντα αγώνα δρόμου: οι υπογραφές των μελών της Ένωσης ή το Δ.Σ.;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επαναλαμβάνω το σχόλιο που διετύπωσα και σε προηγούμενη ανάρτηση με την ελπίδα τα αξιότιμα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης να το λάβουν υπόψη τους, καθόσον πιστευω ότι τόσο ως ανώτατοι δικαστές αλλά και ως υπηρετούντες σε κατώτερους βαθμούς θα είχαν διαπιστώσει και οι ίδιοι την ανισότητα μεταξύ των συναδέλφων που έχουν κώλυμα εντοπιότητας και αυτών που υπηρετούν ελευθερα στα Πρωτοδικεία του τόπου καταγωγής τους.Τόσο στη συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό όσο και στα πλαίσια της Σύνελευσης που θα συγκληθεί πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη Σας και να υπερτονίσετε ότι πολλοί αξιόλογοι δικαστές εντάχθηκαν στο σώμα έχοντας γεννηθεί και ανατραφεί στην ένδοξη ελληνική επαρχία. Δεν ξεκίνησαν όλοι απο τα αστικά κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. πολλοί εξ ημών κατάγονται από την επαρχία. Στην επαρχία, μάλιστα έχουν δημιουργήσει οικογένεια, σύζυγο και παιδιά!! Δυστυχώς, όμως, στις περισσότερες επαρχίες προκύπτει το κώλυμα εντοπιότητας και οι συνάδελφοι αυτοί δεν μπορούν να υπηρετήσουν ποτέ στα Πρωτοδικεία αυτά. Έτσι, καταλήγουν να συντηρούν 2 κατοικίες, μία στην πολή οπου υπηρετούν και μία στην πόλη όπου δημιούργησαν οικογένεια, κι αυτό μπορεί να διαρκέσει μία ολόκληρη ζωή!! οι συνάδελφοι αυτοί δεν βρίσκονται στην ίδια μοίρα με τους υπολοίπους που ζούν στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη, κατάγονται από εκεί και ζουν με την οικογένεια τους επίσης εκεί. Και ο μισθός των 2.000 ευρώ ή των 2.500 ευρω δεν αποτελεί γι αυτούς εισόδημα πολυτελούς διαβίωσης αλλά εισόδημα κάλυψης στοιχειωδών αναγκών, συνιστάμενων σε δαπάνες κοινοχρήστων, μισθώματος, εξόδων μετακίνησης!! Επιτέλους, ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να ληφθεί μέριμνα γι αυτήν την ομάδα συναδέλφων, οι οποίοι δεν απολαμβάνουν ίση μεταχείριση σε σχέση με τους λοιπούς, τους καταγόμενους από μεγάλα αστικά κέντρα που δεν έχουν κώλυμα εντοπιότητας και υπηρετούν στο μέρος όπου διαμένουν με την οικογένεια τους. Δύο λύσεις υπάρχουν: είτε να καταργηθεί το κώλυμα εντοπιότητας, το οποίο αδικαιολογήτως παραμένει για ορισμένα, προφανώς τυχαία επιλεγέντα, Πρωτοδικεία είτε να θεσπισθεί ειδική αποζημίωση για τους συναδέλφους, των οποίων η οικογένεια(σύζυγος και τέκνα) διαμένει αποδεδειγμένα σε Νομό όπου δεν υπηρετεί ο δικαστής και στον οποίο έχει κώλυμα εντοπιότητας.Να μην ξεχνάνε ότι πολλοί συνάδελφοι γύρω μας πληρώνουν διπλά μισθώματα, διπλά κοινόχρηστα κ.τ.λ.. Δεν καταγόμαστε όλοι από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ούτε υπηρετούμε στον τόπο όπου διαμένουν οι γονείς μας, πλησίον δηλαδή της πατρικής οικίας.
    ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. απο xaralampos sebastidhs

    Σχετικά με τα σχόλια που διατυπώθηκαν από το ΔΣ της ΕΔΕ ως προς την Πρωτοβουλία που ελήφθη για σύγκληση έκτακτης ΓΣ, θεωρούμε ότι θα πρέπει να επισημάνουμε τα ακόλουθα: Η Πρωτοβουλία αυτή εκφράζει την αγωνία της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων που είδαν τα εισοδήματά τους να συρρικνώνονται δραματικά κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους και αναμένουν αγωνιωδώς το ύψος της επόμενης μείωσης. Εκφράζει όλους τους συναδέλφους που πίστεψαν στις υποσχέσεις που δόθηκαν από τις αρχές του έτους για ρύθμιση των αναδρομικών αποδοχών τους και έκδοση του «περίφημου» ομολόγου, το οποίο χάθηκε στην πορεία του χρόνου. Εκφράζει επίσης όλους τους συναδέλφους που ένιωσαν προσβεβλημένοι ως Δικαστές όταν είδαν τους νέους συναδέλφους τους να εντάσσονται στο ΙΚΑ και να απαξιώνεται συχνά το Δικαστικό Σώμα από τον τρόπο χειρισμού των υποθέσεων από την Κυβέρνηση (χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η πρόσφατη ανακοίνωση των ΔΣ των Δικαστικών Ενώσεων με ημερομηνία 20-7-2011 όπου αναφέρεται ότι «η συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης έγινε σε πολύ καλό κλίμα και ενημερώθηκε για τις πάγιες θέσεις μας στα μισθολογικά θέματα» ενώ οι ίδιες Ενώσεις δέκα ημέρες αργότερα εκφράζουν «την έκπληξη και την απογοήτευσή τους για την περικοπή κατά 15% του επιδόματος του άρθρου 30 και 33 Α3 ν. 3205/2003»). Όλο αυτό το χρονικό διάστημα αναμέναμε πρωτοβουλία από το ΔΣ της Ένωσής μας για μορφές αντιδράσεων, όπως αυτές ειδικά διατυπώθηκαν στην Τακτική Γενική Συνέλευση του περασμένου Δεκεμβρίου. Κάτι τέτοιο δεν είδαμε.
    Η μεγάλη ανταπόκριση των συναδέλφων στην Πρωτοβουλία δείχνει το ενδιαφέρον τους να συμμετέχουν ενεργά στις αποφάσεις για την βαθύτατη κρίση που διέρχεται ο δικαστικός κλάδος. Δεν έχουμε την πρόθεση να εμπλακούμε σε κανενός είδους αντιπαλότητα με το ΔΣ της Ένωσης ούτε αμφισβητούμε τις καλές προθέσεις των μελών του. Θεωρούμε ότι η σύγκληση της Έκτακτης ΓΣ είναι πλέον επιβεβλημένη ανεξάρτητα από την έκβαση της συνάντησης του ΔΣ με τον Υπουργό Οικονομικών. Τελικώς δεν καταλαβαίνουμε σε τί θα μπορούσε να βλάψει ο ανοιχτός δημοκρατικός διάλογος και η άμεση και μαζική συμμετοχή όλων των συναδέλφων στη λήψη των αποφάσεων.
    Μπροστά στην μεγάλη κρίση που μαστίζει τον κλάδο, περιχαρακώσεις και αντιπαλότητες του παρελθόντος δεν χωρούν. Στόχος όλων είναι η ενότητα που πρέπει να βασίζεται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη.
    Κωνσταντίνος Σαργιώτης - Πρόεδρος Πρωτοδικών,Χριστόφορος Σεβαστίδης - Πρόεδρος Πρωτοδικών, Χαράλαμπος Σεβαστίδης - Πρωτοδίκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επειδή ως δικαστής εχω μάθει να είμαι καχύποπτος και επειδή για την ταμπακέρα δεν βλέπω κάποια ουσιαστική πρόταση αναρωτιέμαι μήπως το κεφαλαίο "Π" της λέξης Πρωτοβουλία "δείχνει" τον τίτλο μιας ακόμη ομάδας που θα διεκδικήσει τις ψήφους μας στις επόμενες εκλογές της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και που προβάλει το αγωινιστικό συνδικαλιστικό της κουστούμι βάζοντας σε δεύτερη μοίρα το αληθινό μας συμφέρον. Και το αληθινό μας συμφέρον δεν είναι να έχουμε απλά και μόνο την ευκαιρία της εκτόνωσης ως αγανακτισμένοι της πλατείας Συντάγματος. Θα περίμενα κάτι πιο ψαγμένο. Και γι αυτούς που θα βιαστούν να σχολιάσουν την ανωνυμία έχω να σημειώσω ότι τα blogs μεταξύ άλλων λειτουργούν όπως και η ανώνυμη ψήφος.Ανώνυμος Δικαστής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ας πούμε λοιπόν οτι γίνεται η έκτακτη γ.σ. Ας πάμε τώρα στο αποτέλεσμα. Σενάριο πρώτο: Αν η έκτακτη αποφασίσει αναμονή των εξελίξεων, που δεν αποκλείεται, θα έχει συντελεστεί μία μεγάλη αποτυχία, αποτέλεσμα μηδέν, κοντολογίς μία τρύπα στο νερό. Σενάριο δεύτερο: Ας πούμε οτι αποφασίζονται δυναμικές κινητοποιήσεις, δυναμικότατες κινητοποιήσεις. Ποιος είναι αυτός που θα υποχρεώσει τους συναδέλφους σε ακραίες πράξεις, να κατέβουν από την έδρα, να μην δημοσιεύουν αποφάσεις κλπ. και από που αντλεί τη νομιμοποίηση του; Μπορεί να πράξει αυτό μία έκτακτη γενική συνέλευση ή ακόμη και το ΔΣ; Και ας πούμε οτι αυτό γίνεται. Για πόσο θα γίνεται; Για μία ημέρα; Και πολύ λέω. Δεν είμαστε παντοκρατορία. Εκτός του οτι μία δυναμική κινητοποίηση της άνω μορφής αποτελεί ουτοπία και κινείται στα σύνορα της φαντασίας προπαντός σε μέρες οικονομικής κρίσης. Κοντολογίς και πάλι μία τρύπα στο νερό. Και ενδεχομένως με αρνητικά αποτελέσματα. Σενάριο τρίτο: άσκηση πίεσης. Καθαρά επικοινωνιακή τακτική δηλ., που δημιουργεί δυσπιστία και δεν μας αρμόζει. Να δρούμε δηλ. χωρίς ουσία και μόνο για το θεαθείναι. Έκτακτη δηλ. μόνο και μόνο για να σηκώσουμε σκόνη. Οτι δηλ. εάν δεν ικανοποιήσετε τις αξιώσεις μας... ναι... θα... κατεβούμε από την έδρα ή δεν ξέρω τι άλλο... Μάλιστα. Και πιστεύτε οτι αυτά θα γίνουν; Άλλο σενάριο δεν υπάρχει. Και στο τέλος, τέλος, η αξιοπιστία και το κύρος της συνέλευσης των Δικαστών της χώρας μπαίνει στο μικροσκόπιο. Μας προβληματίζουν άραγε όλα αυτά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 'Ολα τα σενάρια σε αδιέξοδο βγάζουν, η μόνη αλήθεια αυτή είναι. Οι τρύπες στο νερό πολλές, το μη δικαίωμα στην απεργία γεγονός, οι μοχλοί πίεσης ανύπαρκτοι χωρίς πραγματική ομοψυχία. Αυτή η τελευταία δε, πολύ αφηρημένη έννοια. Κακά τα ψέμματα, διαφορετικοί άνθρωποι, με διαφορετικές προτεραιότητες και φιλοδοξίες και αντοχές ποικίλων βαθμών και αποχρώσεων.Α! Και υπάρχει και μια άλλη μαγική λεξούλα: αλληλεγγύη! Γιατί, ειλικρινά, ποιος έχει εμπιστοσύνη εκεί...ψηλά;(και δεν εννοώ τον...Ύψιστο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  9. Υπαρχει και το φορουμ για εκτενεστερη αναπτυξη των σχετικων προβληματισμων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Θα πρέπει όλοι μας να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτό που ζούμε ως Χωρα αλλα και ως κλάδος δεν είναι απο τα απλούστερα που μπορούν να συμβούν. Άρα εδω πρέπει να αφησουμε τους συνδικαλιστές μας να παίξουν σκάκι και εμείς να μην τους ζητάμε να παίξουν τάβλι. Πολυδεύκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΚΑΤΑΡΧΑΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΚΕ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ: Η ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΝΟΜΙΟ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΣΤΗ ΠΟΥ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΤΙΣ ΔΥΣΜΕΝΕΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΙΑΣ (ΩΣ ΓΝΩΣΤΟ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΙΣΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΣΟΥΣ).ΟΣΟ ΓΙΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΕΡΑΝΤΟΛΟΓΟΥΜΕ, ΤΑ ΖΗΤΟΥΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ:
    1. ΟΣΟΙ ΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΥΠΕΡ, ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΝ ΚΑΘΑΡΑ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ, ΑΦΟΥ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΟΥΝ ΑΝ ΣΥΝΑΔΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ ΜΑΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ.
    2. ΟΣΟΙ ΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ, ΕΠΙΣΗΣ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΝΑ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΕΣΑΕΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΘΕΣΜΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ ΜΑΣ.
    Υ.Γ. ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΚΑΤΙ, ΚΑΤΙ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΩ ΤΟΣΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΙΚΟΥΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΚΛΗΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κινητοποιήσεις διαρκείας π.χ. δεν ανεβαίνουμε έδρα ή δεν δημοσιεύουμε αποφάσεις. Η μόνη λύση αν γίνουν περικοπές είναι η εξής: εφόσον η κυβέρνηση μας θέλει υπαλλήλους τότε και εμείς πρέπει να ζητήσουμε τα δικαιώματά τους. Όχι να μειώσουμε την ποιότητα των αποφάσεών μας ή άλλο μέτρο που δεν συνάδει με το λειτούργημα. Αλλά κύριοι συνάδελφοι αν μας μειώσουν και άλλο τα επιδόματα ας μας δώσουν γραφείο γιατί εγώ δεν θα μπορώ να νοικιάσω σπίτι με ένα παραπάνω δωμάτιο. Ας μας δώσουν συνδρομή στη νομος και ας μας αγοράζουν κώδικες (έτσι που τους αλλάζουν κάθε λίγο και λιγάκι οι επιταχυντές της δικαιοσύνης είναι ασύμφορο) και άλλα βιβλία. Ας μας δώσουν δηλαδή τα βασικά που χαίρονται οι ευρωπαίοι συνάδελφοι αλλά και κάθε Έλληνας δημόσιος υπάλληλος. Ας δουλεύουμε με ωράριο (8ωρο-40 ώρες την εβδομάδα). Τέλος, ας μας άρουν κάθε ασυμβίβαστο με το λειτούργημα. Αν μας εξομοιώσουν μισθολογικά με τους υπαλλήλους (ή αν μας δώσουν 100-200 € παραπάνω) ας επιτραπεί και σε εμάς η εργασία τον ελεύθερο χρόνο μας. Αν κάνουν ένα ειδικό μισθολόγιο λειτουργών γιατί να διαφοροποιούμαστε από τους καθηγητές ΑΕΙ που κάνουν δικηγορία και συντάσσουν γνωμοδοτήσεις; (γνωρίζω την ύπαρξη συνταγματικής διάταξης που το απαγορεύει αλλά γνωρίζω και την ύπαρξη άλλης συνταγματικής διάταξης που ορίζει για την εύλογη αμοιβή μας - αν η κυβέρνηση έχει αναστείλει εν τοις πράγμασι την τελευταία ας πετάξει στο καλάθι των άχρηστων και την πρώτη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η συνάντηση έγινε, η ανακοίνωση βγήκε και λέει τα απολύτως τυπικά κι αναμενόμενα.
    Κανείς που να ξέρει κάτι ουσιαστικό και να θέλει να το μοιραστεί υπάρχει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αναπολώντας... για να χαλαρώσουμε λιγάκι...
    Από τη Σχολή Δικαστών, θυμάμαι, πάντοτε μας έλεγαν οτι οι αποδοχές, που θα λαμβάνεις ως δικαστής δεν θα σε κάνουν ποτέ πλούσιο. Είναι αλήθεια αυτό. Και όχι κατ΄ ανάγκη μία πικρή αλήθεια. Οι δικαστές, που υπηρέτησαν τη Δικαιοσύνη σε άλλες εποχές, σε εποχές, που εμείς ακόμη μπορεί να μην είχαμε γεννηθεί, ήταν οι υψηλόμισθοι της εποχής εκείνης; Αμφιβάλλω. Δικαστές, που σε άλλες εποχές, επέδειξαν περίσεια τόλμη και θάρρος ήταν δικαστές - πλουσιόπαιδα; Και πάλι αμφιβάλλω. Ακούσαμε ποτέ κανείς από εμάς τους νεώτερους να βγαίνει από το στόμα εκείνων των δικαστών η φράση ΄΄δεν είμαστε δημόσιοι υπάλληλοι΄΄; Ή μήπως τότε η δικαιοσύνη δεν βαλόταν από παντού; Τι γινόταν δηλ. έβλεπαν δικαστή και όλοι έλεγαν ΄΄καλώς τον κανακάρη μου΄΄; Η υποβάθμιση της Δικαιοσύνης προέρχεται από αυτούς, οι οποίοι έχουν ήδη υποβαθμίσει ακόμη πολλά άλλα και φτάσαμε να είμαστε μία χώρα από την οποία λείπουν τα χαρακτηριστικά της παραδοσιακής Ελλάδας. Μια χώρα στην οποία τα ραντεβού στα γνωστά αθηναικά και θεσσαλονικιώτικα στέκια έχουν αντικατασταθεί από τα ιντερνετ καφέ και η κλασσική φυγούρα του Έλληνα από ένα μίγμα μιμητισμού ξενόφερτων στοιχείων από χώρες πρώτυπα,βλέπετε, και από έναν τύπο γεμάτο με σκουλαρικάκια στα αφτιά, στη μύτη και στο στόμα. Όλοι αυτοί, που υποβάθμισαν τα πάντα και κατήντησαν τον Έλληνα να αισθάνεται ο τελευταίος της Ευρώπης, που έμαθαν να τον απομακρύνουν από την ιστορία του και το παρελθόν του, όλοι αυτοί υποβαθμίζουν και τη δικαιοσύνη. Τους μάθαμε πλέον. Ξεκίνησαν δειλά δειλά στην αρχή αμφισβητώντας. Και συνέχισαν ισοπεδώνοντας. Ήρθε η στιγμή να κάνουν και καμιά βόλτα στις χώρες, που αγαπούν και θαυμάζουν. Υπάρχουν όμως και εκείνοι, που παρά την απουσία τους, από χιλιόμετρα μακριά μυρίζουν άρωμα Ελλάδας και μας κάνουν να αισθανόμαστε αισιόδοξοι...και πλησιάζει η ώρα, που θα ξαναγυρίσουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ