Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Στο Ταμείο Νομικών οι δικαστές


Σε θερμό κλίμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχε σήμερα Δευτέρα ο πρωθυπουργός κ.Λουκάς Παπαδήμος με τους προέδρους των δικαστικών ενώσεων της χώρας.

Οι δικαστές, κατά την αποχώρησή τους, έδειξαν ικανοποίηση μετά τις δεσμεύσεις που έλαβαν  για τα ασφαλιστικά τους αλλά και την κατανόηση του Πρωθυπουργού για τις μισθολογικές περικοπές που έχουν υποστεί και αυτοί, όπως όλοι οι έλληνες εργαζόμενοι.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε οι δικαστές να υπαχθούν τελικά στο Ταμείο Νομικών και όχι στο ΙΚΑ όπως αρχικά προβλεπόταν, αφού γίνουν τις επόμενες ημέρες οι σχετικές συνεννοήσεις μεταξύ των υπουργών Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλου, Εργασίας κ. Γ. Κουτρουμάνη και Δικαιοσύνης κ. Μ. Παπαϊωάννου

Ο Πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, είπε στους δικαστές ότι δεν θα υποστούν περαιτέρω μειώσεις στα μισθολογικά τους ενώ οι δικαστές από την πλευρά τους αναφέρθηκαν στους διακριτούς ρόλους των τριών εξουσιών και την πρόθεση όλων να τους υπερασπιστούν. Σε αυτό το πλαίσιο άλλωστε, δεν έγινε καμία ιδιαίτερη συζήτηση ούτε για τα θέματα των μεγάλων δικαστικών ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη, ούτε για την υπόθεση των καταγγελιών των δύο οικονομικών εισαγγελέων - οι οποίοι σημειωτέον αυτή την ώρα βρίσκονται στον Αρειο Πάγο για να δώσουν περαιτέρω εξηγήσεις στον αντιεισαγγελέα κ. Π. Μακρή.  

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου είχαν μεταβεί: ο πρόεδρος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, ο πρόεδρος της Ενωσης Εισαγγελέων κ. Παναγιώτης Μπρακουμάτσος και οι πρόεδροι των υπολοίπων δικαστικών ενώσεων, παρουσία των υπουργών Επικρατείας κ. Γιώργου Σταυρόπουλουκαι Δικαιοσύνης κ. Μιλτιάδη Παπαϊωάννου.


http://www.tovima.gr/society/article/?aid=437913

11 σχόλια:

  1. Μακάρι να επαληθευτεί το άρθρο παρά τις φήμες που ακούγονται ότι θα κοπεί το επίδομα βιβλιοθήκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συνάδελφε κράτα πολύ μικρό καλάθι.
    Πρόκειται για υποσχέσεις ενός Πρωθυπουργού υπό "επιτροπεία" και μιας Κυβέρνησης με "ημερομηνία λήξης".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. για το ικα εγινε το αυτονοητο..

    για τους μισθους, αμα θυμηθουν τα ειδικα μισθολογια, θα μας παρει και εμας η μπαλα, ο,τι και αν λενε τωρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θετική εξέλιξη...
    Γνωρίζετε μήπως εαν θα καλυφθούν οι οργανικές θέσεις των Ειρηνοδικών και πόσοι διορισμοί θα γίνουν??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. είναι αδιανόητο να κοπεί το επίδομα βιβλιοθήκης....δουλεύουν άπειρες ώρες και τα χρήματα που παίρνουν δεν αντιστοιχούν στις ώρες εργασίας και την ευθύνη που έχουν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι πληροφορίες λένε για παράταση ισχύος του πίνακα επιτυχόντων και για διορισμό νέων ειρηνοδικών και απο τον Σεπτέμβριο μετά την μεταφορά ύλης στα Ειρηνοδικεία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΡΟΒΛΕΨΗ (με την ευχή της παταγώδους διάψευσης): Μειώσεις μισθών θα γίνουν. Το καλό σενάριο είναι περικοπή των αποδοχών μας κατά 20% (χωρίς να αποκλείεται δυσάρεστη έκπληξη της τελευταίας στιγμής).
    Δημήτρης Αντεισαγγελέας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ας έχουν υπόψη τους οι συνάδελφοι ότι το blog είναι δημόσιο και ότι μπορεί να το διαβάζει ο οποιοσδήποτε πλην των δικαστικών λειτουργών (προσωπικά το θεωρώ λάθος, αλλά δε θα υπεισέλθω στις αποφάσεις του διαχειριστή). Μεταξύ των τρίτων είναι σίγουρο 100% ότι το διαβάζουν και κυβερνητικοί παράγοντες. Όταν λοιπόν βλέπουν ότι έχουμε αποδεχθεί την περικοπή και μάλιστα μέχρι και 20%, τότε τι νομίζεται ότι θα κάνουν; Πολύ απλά θα κάνουν μια μικρότερη περικοπή και θα τη δεχθούμε όπως ο κατηγορούμενος δέχεται τα ισόβια αντί της θανατικής ποινής. Λίγο προσοχή στο τι γράφουμε και τι παραδοχές κάνουμε δε θα έβλαπτε.

    Λεωτυχίδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. μήπως θα ήθελε να μπει στον κόπο κάποιος από το "σθεναρά υπερασπίζων τα δικαιώματα και την αξιοπρέπειά μας αυτό τον καιρό" διοικητικό μας συμβούλιο, να μας ενημερώσει κι εμάς τους καημένους για "το θερμό" αυτό κλίμα της εν λόγω συνάντησης, η οποία έγινε σε καιρό ψυγολογικής και οικονομικής εξαθλίωσης των δικαστών; μήπως έχουν την καλοσύνη να μας εξηγήσουν οι αγαπητοί συνάδελφοι της ένωσής μας ποσό "θερμό" ήταν το κλίμα της συνάντησης, τη στιγμή που όλοι είμαστε εξοργισμένοι και αγανακτισμένοι με τις επικείμενες "τρελλές" στην πλειψοψηφία τους τροποποιήσεις που αφορούν στην λειτουργία-απονομή της δικαιοσύνης και στις υπηρεσιακές μας συνθήκες; μήπως θα ήθελε κάποιος από τους εκπροσώπους μας να μπει στον κόπο να μας ενημερώσει, αν στη συνάντηση αυτή,επ'ευκαιρία του "θερμού" κλίματος, αναρωτήθηκε στα σοβαρά ενώπιον όλων των παρισταμένων αν οι κύριοι που έχουν εμπνευστεί αυτές τις τροποποιήσεις και οι άλλοι κύριοι που συμφωνούν να εφαρμοστούν, νομίζουν ότι οι έλληνες δικαστές του εικοστού πρώτου αιώνα είναι οι είλωτες της αρχαίας Σπάρτης; Σε λίγες μέρες οι τροποποιήσεις αυτές θα ψηφιστούν κι εμείς ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ να δούμε-ακούσουμε την επίσημη αντίδραση των εκπροσώπων μας σε όλα αυτά τα γελοία -λαμβανομένων υπόψη των υφιστάμενων υποδομών στο χώρο μας- μέτρα που μας αφορούν...όλοι εδώ και ένα μήνα περίπου μιλάμε για το γελοίο του πράγματος και κανένας από εκείνους που μπορούν και είναι αρμόδιοι και εξουσιοδοτημένοι σχετικώς, δεν οργανώνει έναν τρόπο αντίδρασης σε όλο αυτό...ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ;;; Αλλά ξέχασα! Μπορεί και να φοβόμαστε μήπως υπάρξουν αντιδράσεις και ...διώξεις...!!! για αντισυνταγματική συμπεριφορά απέναντι σε όλα αυτά τα συνταγματικά που συμβαίνουν γύρω μας καθημερινά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. οποιαδήποτε περαιτέρω περικοπή στους μισθούς των δικαστικών λειτουργών υποβιβάζει και υποτιμά το έργο τους...την ίδια στιγμή μάλιστα που υπάλληλοι σε διάφορες θέσεις με πολύ μικρότερη ευθύνη παίρνουν πολύ περισσότερα χρήματα...είναι απαράδεκτη η εξομοίωση δικαστών και εισαγγελέων από άποψη μισθολογική με οποινδήποτε άλλον υπάλληλο, καθώς αφενός μεν παραγνωρίζει την σπουδαιότητα και τις ευθύνες του εν λόγω λειτουργήματος και αφετέρου αδιαφορεί για την τεράστια προσπάθεια των συγκεκριμένων ατόμων για να εισέλθουν στο δικαστικό σώμα....προσπάθεια που δεν συγκρίνεται με κανέναν άλλο διαγωνισμό....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Θα ήθελα απλώς να επισημάνω, ότι τη στιγμή που πεθαίνουν άνθρωποι από το κρύο, επειδή έχασαν τις στέγες τους, λιποθυμούν παιδιά εξαιτίας ελλιπούς σίτισης, έχουν αυξηθεί οι αυτοκτονίες κατά 20%, συνταξιούχοι δεν έχουν την ευχέρεια ν' αγοράσουν τα φάρμακά τους και να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους στην αξιοπρέπεια, παρότι εργάστηκαν όλη τους τη ζωή, μερικοί, δε, απ' αυτούς κάτω από ιδιαίτερα σκληρές συνθήκες, το να γίνεται συζήτηση για την περικοπή του επιδόματος βιβλιοθήκης ακούγεται προκλητικό, ειδικά στην εποχή του διαδικτύου, που βρίσκονται σχεδόν τα πάντα στις διαθέσιμες ιστοσελίδες.
    Κύριοι και κυρίες δικαστές, κάποια στιγμή θα πρέπει ν' αφουγκραστείτε την κοινωνία και να σταθείτε αλληλέγγυοι. Μόνον τότε θα τιμήσετε τον θεσμικό σας ρόλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ