Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

ΕΝΩΣΗ Δ.Δ.: ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ



Αθήνα, 11-4-2013
Αρ. πρωτ. 125

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ  ΕΚΤΑΚΤΗΣ  ΓΕΝΙΚΗΣ  ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Το Δ.Σ. της Ένωσης  Διοικητικών Δικαστών συγκαλεί -κατόπιν αιτήματος δικαστών κατά το άρθρο 5 του Καταστατικού – Έκτακτη  Γενική Συνέλευση που θα γίνει την Κυριακή 21 Απριλίου 2013, αντί της αρχικώς ορισθείσης στις 18 Μαϊου 2013. Η Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί  στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων των Διοικητικών Δικαστηρίων της Αθήνας με τα παρακάτω θέματα:

1.Ενημέρωση  για τα τρέχοντα θέματα. 
2.Εκτίμηση της κατάστασης στο χώρο της δικαιοσύνης. 
3.Συνέχιση ή όχι των κινητοποιήσεων, που τελούν σε αναστολή. 
4.Συμμετοχή δικαστών στα Πειθαρχικά Συμβούλια  του Ν. 4057/2012.
5.Αντιμετώπιση της προταθείσας από τη Γενική Επιτροπεία τροποποίησης του άρθρου 6 του Κ.Ο.Δ.Κ.Δ.Λ. («μετακίνηση δικαστών»).
Επισημαίνεται ότι για την επίτευξη απαρτίας  θα πρέπει να συμμετέχει  το ¼  των μελών μας, ήτοι 192  μέλη.
Η παρουσία όλων είναι επιβεβλημένη προκειμένου να ενημερωθείτε και να εκφράσετε τις απόψεις σας. 

                                                                   ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

                                             Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ
                                         Ειρήνη Γιανναδάκη                                                   Λαμπρινή Φακίτσα
                                       ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΦΕΤΩΝ ΔΔ                                                ΠΡΩΤΟΔΙΚΗΣ ΔΔ

6 σχόλια:

  1. Γιατί να πάτε σε πειθαρχικά συμβούλια και να κουραστείτε;
    Αφού υπάρχουν οι πολιτικοί δικαστές. Τα κάνουν όλα και συμφέρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η αρνηση των διοικητικων δικαστων και των δικαστων του ελεγκτικου συνεδριου να πανε στα πειθαρχικα, με αποτελεσμα να αντικαθιστανται με πολιτικους δικαστες ειναι τουλαχιστον προκλητικη..
    πολιτικοι δικαστες που απλως εξεφρασαν τι θα γινει αμα αρνηθουν να πανε, τους ειπωθηκε οτι θαντους ασκηθει πειθαρχικη αγωγη για αποταξη απ' το σωμα για αρνηση εκτελεσης καθηκοντος...
    \την ιδια ωρα οι διοικητικοι δικαστες αρνουνται χωρις καμμια συνεπεια.. οπως προσδιοριζουν τις προσφυγες σε 10-15 χρονια, χωρις καμμια συνεπεια, εκδιδουν τις αποφασεις σε 1-2 χρονια, χωρις καμμια συνεπεια, αναβαλλουν αυτεπαγγελτως τις υποθεσεις του πινακιου, οταν δικαστης της συνθεσης αρρωστησει (!!) χωρις καμμια συνεπεια, δεν συμμετεχουν σε καμια επιτροπη, χωρις καμμια συνεπεια...
    αλλα η ισοτητα στα μισθολογικα, ισοτητα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μας κάνουν υπερήφανους ,διαχρονικά οι πιλότοι μας. Δεν είπε κάτι νέο ο πρωθυπουργός, απλά το επανέλαβε με αφορμή τη νέα διάκρισή τους σε νατοϊκή άσκηση, με αφορμή την οποία τους δέχτηκε στο Μέγαρο Μαξίμου. Έχουμε όλοι ανάγκη από τέτοιες “ενέσεις” αισιοδοξίας και υπερηφάνειας.

    Κοστολογείται η υπερηφάνεια αυτή; Όχι βέβαια. Ούτε με όλο το χρυσάφι του κόσμου. Το οποίο οι νεαροί πιλότοι που έσφιξαν το πρωθυπουργικό χέρι δεν ζήτησαν και δεν ζήλεψαν ποτέ. Αυτοί από μικροί κοίταγαν ψηλά τον ουρανό,μήπως πετύχουν κάποιο αεροπλάνο να πετά για να εκστασιαστούν. Και οι άλλοι οι τυχεροί που κατάγονται από περιοχές της Ελλάδος που έχουν στρατιωτικά αεροδρόμια και ξημεροβραδιάζονταν στους φράχτες να βλέπουν απογειώσεις και προσγειώσεις και να ανατριχιάζουν.

    Δεν σκέφτηκαν ούτε λεπτό της ζωής τους τι μισθό θα παίρνουν. Ούτε όταν διάβαζαν σαν “σπασίκλες” για να περάσουν στην Ικάρων. Ούτε όταν αδέξια από τον πόθο να πετάξουν έκαναν τις πρώτες τους πτήσεις. Ούτε όταν οι σφυγμοί τους πήγαν στα ύψη στην πρώτη αποστολή στο Αιγαίο.

    Δεν τους πέρναγε ποτέ από το μυαλό ο φάκελος της μισθοδοσίας ,όταν κατέβαιναν στην Σκύρο,τη Λήμνο, τη Κρήτη, μετά από αερομαχία που είχαν κερδίσει κι ένοιωθαν Θεοί,με φουσκωμένα τα πνευμόνια από το πάθος,την ένταση αλλά και την υπερηφάνεια που ένοιωθαν και στην οποία αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός.

    Δεν τους απασχόλησε ποτέ ο μισθός στις ατελείωτες ώρες αναμονής-επιφυλακής στα ΑΘΛΙΑ καταλύματα που τους έχουμε διαθέσει για να κάνουν υπηρεσίες, μακρυά από οικογένειες και φίλους.

    Η υπερηφάνεια τους από την οποία παίρνουμε κι εμείς θάρρος όχι δεν μπορεί να κοστολογηθεί.

    Μπορεί όμως η αξιοπρέπειά τους που τα τελευταία χρόνια με τις συνεχείς άδικες και δυσανάλογες περικοπές θέλοντας και μη έχει πληγεί. Και μπορεί να μην το ομολογούν αλλά πλέον το μυαλό τους μετά από την αερομαχία και αναχαίτιση μπαίνει σε άλλη “μάχη”. Αυτή της οικονομικής επιβίωσης των οικογενειών τους. Και είναι μάχη δύσκολη.

    Σ΄ αυτή τη μάχη παλεύουν μόνοι τους ,πρέπει να το παραδεχτούμε όλοι εμείς που δηλώνουμε υπερήφανοι για τους αεροπόρους μας.

    Τα συγχαρητήρια, οι χειραψίες και δυο καλές κουβέντες είναι πάντα απαραίτητα και ορθώς έγινε ότι έγινε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου. Καιρός όμως είναι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του να βγουν κι αυτοί λίγο…στην αναχαίτιση και να σταματήσουν τις παραβιάσεις των δανειστών και της τρόϊκας σε πρώτη φάση για ανθρώπους σαν κι αυτούς που χθες πέρασαν το κατώφλι του Μαξιμου για να ακούσουν τα θερμά λόγια του πρωθυπουργού,πριν επιστρέψουν στην σκληρή καθημερινή τους μάχη. Που πλέον δεν περιορίζεται στον αέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ ανώνυμε συνάδελφε (18.4,ώρα 7.49) καλύτερα να ασχοληθείς με το πως θα βελτιώσεις τις δικές σου συνθήκες εργασίας και άσε τους διοικητικούς δικαστές να ασχοληθούν με τις δικές τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Δεν σκέφτηκαν ούτε λεπτό της ζωής τους τι μισθό θα παίρνουν. Ούτε όταν διάβαζαν σαν “σπασίκλες” για να περάσουν στην Ικάρων. Ούτε όταν αδέξια από τον πόθο να πετάξουν έκαναν τις πρώτες τους πτήσεις. Ούτε όταν οι σφυγμοί τους πήγαν στα ύψη στην πρώτη αποστολή στο Αιγαίο."

    Ούτε όταν έκαναν λευκή απεργία τον Απρίλιο του 2010. Ούτε όταν έπαιρναν τα ΕΙΚΟΝΙΚΑ φύλλα πορείας.

    Ανώνυμε 2:58, βεβαίως τιμή και δόξα στους αετούς μας. Όμως, επειδή σκόπιμα έγραψες το συγκεκριμένο σχόλιο σε αυτό το blog, σου απάντησα και εγώ με αυτόν τον τρόπο. Μη μας παραμυθιάζεις, λοιπόν. Και εμείς στην Ελλάδα ζούμε. Δεν κατεβήκαμε από το Φεγγάρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι αετοί γιατί να είναι δυσαρεστημένοι; Παίρνουν περισσότερα από τους άλλους αξιωματικούς γιατί δεν είχαν περικοπές και με το πτητικο επίδομα που το παίρνουν και όταν δεν πετάνε μάλλον από συνήθεια παίρνουν περισσότερα από τους δικαστές (παγκόσμιο μοναδικο φαινόμενο). Τι λόγο είχε η ανάρτηση εδώ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ