Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Ρουπακιώτης: Μην επιδεικνύεται τη μέγιστη αυστηρότητα υπό τις παρούσες συνθήκες




Παρότρυνση προς τους δικαστικούς να αφουγκραστούν την αγωνία της ελληνικής κοινωνίας και να μην επιδεικνύουν την μέγιστη αυστηρότητα. απηύθυνε ο υπουργός Δικαιοσύνης εγκαινιάζοντας το δικαστικό μέγαρο της Βέροιας. Πρόσθεσε πάντως ότι πρέπει να είναι όρθιοι και οι άλλες εξουσίες οφείλουν να μην παρεμβαίνουν στο έργο τους.



Το νέο υπερσύγχρονο δικαστικό μέγαρο της Βέροιας, η κατασκευή του οποίου αποτέλεσε πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, εγκαινίασε την Παρασκευή το απόγευμα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Αντώνης Ρουπακιώτης.

 ΣΥΝΕΧΕΙΑ
 

http://www.skai.gr/news/greece/article/229907/roupakiotis-min-epideiknuetai-ti-megisti-austirotita-upo-tis-parouses-sunthikes-/

5 σχόλια:

  1. Ε, καμιά φορά μπερδεύεται κι ο υπουργός και θυμάται το δικηγορικό του εαυτό. Προσωπικά διαφωνώ μαζί του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο κύριος υπουργός Δικαιοσύνης καλά θα κάνει να αφουγκραστεί αυτός την κοινωνία και να υποδείξει στο κόμμα που τον πρότεινε για υπουργό και συγκυβερνά αυτή την στιγμή να μην υπερψηφίζει νόμους που αναγκάζουν τους δικαστικούς λειτουργούς να επιβάλλουν ποινές μεγαλύτερες από αυτές που η κοινή λογική προστάζει. Από την άλλη πλευρά η Ε.Δ.Ε. θα πρέπει να γνωστοποιεί καθημερινά στην κοινωνία πως ο δικαστικός λειτουργός υποχρεούται να κρίνει και να αποφασίζει με βάση τους νόμους αυτής της χώρας και όχι με βάση τις προσωπικές του απόψεις.

    Νεόπτωχος . . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η φωτογραφια ειναι χαρακτηριστικη του περιεχομενου του αρθρου, με τον Κο Υπουργο να μας κουνα το δακτυλο.
    Κατα τη σοφη λαικη ρηση: "τι εχεις Γιαννη - τι ειχα παντα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μέγιστη αυστηρότητα μέχρι αναλγησίας επιδεικνύει η Κυβέρνηση με τα αντιλαϊκά μέτρα που προωθεί. Η επιείκεια που επιδεικνύουν οι δικαστές είναι δεδομένη, όταν όμως εφαρμόζουν αντιλαϊκούς νόμους, με μεγάλη ευκολία τα πολιτικά πρόσωπα ενοχοποιούν τους δήθεν ανάλγητους και μη επιεικείς δικαστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απέχουν και διαμαρτύρονται οι δικηγόροι της Φλώρινας

    Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας συνήλθε εκτάκτως σήμερα, 25-4-2013, και αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη αποχής των Δικηγόρων της Φλώρινας από τα καθήκοντά τους για σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου 2013, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ανάλγητη και απαράδεκτη στάση του Τριμελούς
    Πλημμελειοδικείου Φλώρινας, που απέρριψε κατά τη σημερινή του συνεδρίαση αίτημα διακοπής της διεξαγόμενης δίκης, το οποίο υπεβλήθη από όλους του συμμετέχοντες στην εν λόγω δίκη δικηγόρους εξαιτίας σοβαρότατου προσωπικού κωλύματος συμμετοχής σε αυτήν δικηγόρου-μέλους του Συλλόγου μας, λόγω θανάτου συγγενούς της Α’ βαθμού και του εξ αυτού λόγου ιδιαίτερου ηθικού καθήκοντος που αγνόησε το Δικαστήριο.
    Για το Δ.Σ.
    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
    Δημήτριος Στεφανίδης Αλέξανδρος Σιάμκουρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ