Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Δυνατότητα «ψηφιακής διαθήκης» των λογαριασμών σας στην Google

Με τη νέα υπηρεσία της Google ο χρήστης μπορεί να ενημερώσει την εταιρεία λογισμικού για το τι μέλλει γενέσθαι με τα προσωπικά του δεδομένα αφού εγκαταλείψει το μάταιο τούτο κόσμο ή όταν δεν επιθυμεί πλέον να διαθέτει διαδικτυακό λογαριασμό.



 



Όλες τις λεπτομέρειες που επιτρέπουν στους χρήστες της να συντάξουν την «ψηφιακή διαθήκη» των λογαριασμών τους, ανακοίνωσε η Google σύμφωνα με την εξειδικευμένη σε θέματα τεχνολογίας διαδικτυακή πύλη cnet.com.

Όποιος επιθυμεί να κλείσει για πάντα το λογαριασμό του στην Google ή όποιος επιθυμεί όποτε «αποχαιρετήσει τα εγκόσμια» να κλείσει οριστικά ο λογαριασμός του, δεν έχει παρά να ακολουθήσει κάποια απλά βήματα.

Με τη νέα υπηρεσία της Google για Διαχείριση Ανενεργών Λογαριασμών (Inactive Account Manager), ο χρήστης μπορεί να ενημερώσει την εταιρεία λογισμικού για το τι μέλλει γενέσθαι με τα προσωπικά του δεδομένα αφού εγκαταλείψει το μάταιο τούτο κόσμο ή όταν δεν επιθυμεί πλέον να διαθέτει διαδικτυακό λογαριασμό. 


«Λίγοι από εμάς σκεφτόμαστε συχνά το θάνατο, ειδικά τον δικό μας. Ωστόσο, το να σχεδιάζουμε τι θα συμβεί όταν θα έχουμε φύγει είναι σημαντικό για τους ανθρώπους που θα μείνουν πίσω. Σήμερα, ξεκινάμε μια νέα εφαρμογή που εξασφαλίζει ότι ο χρήστης μπορεί με ασφάλεια να διαχειριστεί τα προσωπικά του δεδομένα όταν κλείνει ο λογαριασμός του» ανέφερε μεταξύ άλλων ο διευθυντής Ηλεκτρονικής Παραγωγής της Google, Αντρέας Τερκ.

Οδηγίες σχετικά με το πού θα καταλήξουν τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το προφίλ στο Google +, οι αναρτήσεις στα μπλογκ, τα βίντεο στο YouTube και άλλα δεδομένα του κάθε χρήστη, είναι πλέον διαθέσιμες στον καθένα, προκειμένου εκείνος να καθορίσει τη μοίρα των προσωπικών του αρχείων.

Η εφαρμογή επιτρέπει στο χρήστη να επιλέξει ο ίδιος το πότε η Google θα διαγράψει οριστικά τα δεδομένα του. Οι επιλογές ποικίλουν από τρεις έως και 12 μήνες. 

Πηγή: http://www.skai.gr/news/technology/article/229082/dunatotita-psifiakis-diathikis-ton-logariasmon-sas-stin-google/#ixzz2QBRuzT1M


3 σχόλια:

  1. Να χορηγήσω κληρονομητήριο ποιος θα έχει δικαιώματα επί των άυλων google και social media accounts και ας πεθάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σιγά που θα χορηγήσεις ΕΣΥ κληρονομητήριο!
    Ειρηνοδίκης είσαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κατ' ακριβολογιαν, το κληρονομητήριο το εκδίδει ο γραμματέας, κατόπιν εκδόσεως σχετικής διάταξης του ειρηνοδίκη, αφού προηγηθούν οι απαραίτητες δημοσιευσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ