Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

ΟΙ ΝΕΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ - ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΙ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ (ΙΟΥΛΙΟΣ 2013)

2-8-2013

Κατηγορία: Δελτία Τύπου, Αρχική Σελίδα | Ημ/νία Δημοσίευσης : 2/8/2013
Το Υπουργικό Συμβούλιο, με ομόφωνη απόφασή του, επέλεξε τη νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης, ύστερα από σχετική εισήγηση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χαράλαμπου Αθανασίου.
Το Υπουργικό Συμβούλιο, με ομόφωνη απόφασή του, επέλεξε σήμερα τη νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης, ύστερα από σχετική εισήγηση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χαράλαμπου Αθανασίου.

Η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου στηρίχθηκε στην επετηρίδα, το ήθος και στην επιστημονική κατάρτιση των επιλεγέντων.

* Για τη θέση του Προέδρου του Αρείου Πάγου επελέγη ο Αντιπρόεδρος Α.Π.
κ. Μιχαήλ Θεοχαρίδης.

* Για τη θέση του Πρόεδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας επελέγη ο Αντιπρόεδρος του ΣτΕ  κ. Σωτήρης Ρίζος.

* Για τη θέση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου επελέγη η Αντεισαγγελέας Α.Π.  κ. Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Παράλληλα προήχθησαν:

Στο βαθμό του Αντιπρόεδρου του Αρείου Πάγου οι Αρεοπαγίτες κ. κ. Ιωάννης Σίδερης, Δήμητρα Παπαντωνοπούλου, Νικόλαος Λεοντής, Αντώνιος Αθηναίος, Γρηγόριος Κουτσόπουλος και Σπυρίδων Μιτσιάλης.
Στο βαθμό του Αντιπρόεδρου του ΣτΕ ο Σύμβουλος του ΣτΕ κ. Νικόλαος Ρόζος. Στο βαθμό του Αντιπροέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου ο Σύμβουλος του Ε.Σ. κ. Ευάγγελος Νταής.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χαράλαμπος Αθανασίου δήλωσε: « Είμαι πεπεισμένος ότι οι επιλεγέντες με το ήθος, τις διοικητικές ικανότητες και την επιστημονική τους κατάρτιση θα υπηρετήσουν επάξια τη Δικαιοσύνη της χώρας μας, όπως έπραξαν μέχρι σήμερα και θα συμβάλλουν αποφασιστικά στην προάσπιση των θεσμών, καθώς και στην επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης, που αποτελεί απαίτηση των πολιτών και προϋπόθεση ανάπτυξης της πατρίδας μας».



1-8-2013
Ο κ. Μιχαήλ Θεοχαρίδης πρόεδρος στον ΑΠ και ο κ. Σωτήρης Ρίζος πρόεδρος στο ΣτΕ


 Ο αρχαιότερος αντιπρόεδρος κ. Μιχαήλ Θεοχαρίδης που αποχωρεί   από το δικαστικό σώμα το 2014 είναι ο νέος πρόεδρος του  Αρείου Πάγου. Στο Συμβούλιο της Επικρατείας νέος πρόεδρος  τοποθετήθηκε ο αρχαιότερος αντιπρόεδρος κ. Σωτήρης Ρίζος, ο  οποίος θα αποχωρήσει από το δικαστικό σώμα το 2015. Στην  εισαγγελία του Αρείου Πάγου για πρώτη φορά αναλαμβάνει τα  ηνία της εισαγγελίας γυναίκα. Πρόκειται για την κ. Ευτέρπη  Κουτζαμάνη η οποία τοποθετείται στην ανώτατη εισαγγελική θέση. Οι σχετικές αποφάσεις ελήφθησαν στη σημερινή  συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, υπό τον πρωθυπουργό  Αντώνη Σαμάρα και κατόπιν εισήγησης του υπουργού  Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπου Αθανασίου και ανακοινώθηκαν.  Η Κουτζαμάνη – εισαγγελέας και στη δίκη σε δεύτερο βαθμό για  την υπόθεση της «17 Νοέμβρη» - είναι σήμερα αρχαιότερη  αντεισαγγελέας του Α.Π και εκτελεί καθήκοντα εισαγγελέα του  Ανωτάτου Δικαστηρίου από την αρχές Ιουνίου. Και αυτό διότι  βάση της σειράς αρχαιότητας διαδέχθηκε τον κ. Ι. Τέντε που  αποχώρησε από την θέση του για να αναλάβει καθήκοντα  εθνικού  συντονιστή κατά της διαφθοράς.  Τα ονόματα των νέων προέδρων του ΣτΕ και του Αρείου Πάγου  όπως και αυτό της κ. Κουτζαμάνη «κλείδωσαν» σε συνάντηση που είχαν το μεσημέρι της Πέμπτης ο πρωθυπουργός Αντώνης  Σαμαράς, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου και ο  αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Ε. Βενιζέλος.  Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κ. Αθανασίου τόνισε στην  σχετική εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο πως οι επιλογές  των συγκεκριμένων προσώπων στην ηγεσία της Δικαιοσύνης,  έγιναν με βάση την αρχαιότητα, το ήθος και την επιστημονική κατάρτιση. Η συγκεκριμένες επιλογές επιβεβαιώνουν πλήρως το σχετικό ρεπορτάζ του «Πρώτου Θέματος». 
Στον Άρειο Πάγο στις θέσεις των αντιπροέδρων του Ανωτάτου  Δικαστηρίου, προάγονται οι αρεοπαγίτες κ.κ. Ιωάννης Σίδερης,  Νικόλαος Λεοντής, Αντώνιος Αθηναίος, Γρηγόριος  Κουτσόπουλος, Δήμητρα Παπαντωνοπούλου. και Σπύρος  Μητσιάλης. Αντιπρόεδρος του ΣτΕ τοποθετήθηκε ο κ. Νικόλαος  Ρόζος. Πρόεδρος στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους  τοποθετήθηκε κατόπιν εισήγησης του υπουργού Οικονομικών ο Γ. Στουρνάρα, ο κ. Ι. Σακελαρίου, ενώ στο Ελεγκτικό Συνέδριο ο έως σήμερα αντιπρόεδρος του κ. Ευάγγελος Νταής. http://www.protothema.gr/greece/article/299391/i-e-koutzamani-i-proti-gunaika-eisaggeleas-tou-areiou-pagou-/

1 σχόλιο:

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ