Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ: ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟ επίδομα εστίας


REUTERS
Ως παράνομο απέρριψε σήμερα το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας το επίδομα που χορηγείται στους γονείς οι οποίοι παραμένουν στο σπίτι για να φροντίσουν τα παιδιά τους. Η απόφαση αυτή του ανώτατου δικαστικού σώματος της χώρας κατάφερε σοβαρό πλήγμα στο αδελφό κόμμα του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) της Γερμανίδας καγκελαρίου Μέρκελ στη Βαυαρία, CSU (Χριστιανοκοινωνική Ενωση), το οποίο είχε πρωτοστατήσει στην υιοθέτηση του συγκεκριμένου κοινωνικού μέτρου.

Πρόκειται για τη δεύτερη απώλεια την οποία αντιμετωπίζουν οι Βαυαροί Χριστιανοκοινωνιστές το τελευταίο διάστημα, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αντιτάχθηκε πρόσφατα στα σχέδιά τους να χρεώνουν τους ξένους οδηγούς που χρησιμοποιούν τους γερμανικούς αυτοκινητοδρόμους, για την κατασκευή των οποίων το κόμμα είχε κινητοποιηθεί ιδιαίτερα.

Περισσότεροι από 455.000 γονείς, από τους οποίους η πλειοψηφία είναι γυναίκες, διεκδικούν το επίδομα εστίας, ώστε να μπορούν να φροντίζουν τα ηλικίας ενός έως δύο ετών παιδιά τους στο σπίτι.

Ο προγενέστερος νόμος

Σύμφωνα με την προηγούμενη νομοθεσία, ο γονέας που παρέμενε στο σπίτι λάμβανε βοήθημα που ανερχόταν σε 150 ευρώ ανά τέκνο το μήνα. Η ρύθμιση για το επίδομα εστίας είχε θεσπιστεί πριν από δύο χρόνια, όταν βρισκόταν ακόμη στην εξουσία ο προηγούμενος γερμανικός κυβερνητικός σχηματισμός, στον οποίο συμμετείχε το κόμμα της Α. Μέρκελ μαζί με τους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP).
ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Έντυπη+

5 σχόλια:

  1. αντισυνταγματικο στη Γερμανια σημαινει οτι δεν το παιρνει ο δικαιουχος
    αντισυνταγματικο στο ελλαδισταν σημαινει οτι το παιρνουν και ολοι οι υπολοιποι
    καθολου παραξενο που η μια χωρα ειναι απ' τις ποιο δυνατες οικονομιες παγκοσμιες και η αλλη χρεωκοπημενη και οικονομικα και ηθικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστή η παρατήρησή σου φίλε μου. Κλασική περίπτωση η αύξηση που δόθηκε στους δικαστικούς. Επειδή παράνομα ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού πήρε μεγαλύτερη αποζημίωση από το μισθό των δικαστών, κρίθηκε ότι πρέπει να αυξηθεί ο μισθός των δικαστών αντί να μειωθεί η αποζημίωση του Προέδρου της Επιτροπής.
      Για να μη σε πάω στο διαβόητο επίδομα των 176 ευρώ, που το πήρε ο κάθε ένας.
      Θλίψη για την κατάντια της νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσία, ντροπή για τη δικαστική εξουσία.

      Διαγραφή
  2. Εφαρμογή της αρχής της ισότητας συσταλτικά. Αυτό συμβαίνει σε όλα τα προηγμένα κράτη του κόσμου. Το ίδιο συνέβαινε και στην Ελλάδα μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1990. Τότε το ΣτΕ εφάρμοζε την αρχή της ισότητας συσταλτικά, αλλά ο ΑΠ την εφάρμοζε διασταλτικά, που μεταφράζεται στο "αφού πήρε αυτός να πάρω το ίδιο και εγώ" (τσιγγάνικο επιχείρημα), αντί του "αφού πήρε αυτός αν και έπρεπε να πάρει το ίδιο και ο άλλος, τότε να σταματήσει να το παίρνει και ο πρώτος και ότι εν τω μεταξύ πήρε να το επιστρέψει". Στην πίεση της κοινωνίας για αύξηση των παροχών, επιδομάτων και άλλων περιουσιακών ωφελημάτων, το ΣτΕ υποχώρησε και άρχισε η κατρακύλα. Η Δικαιοσύνη ως σύστημα από τότε απέτυχε στο σύνολό της και τώρα ζητούμε ελεημοσύνη με το ένα χέρι και με το άλλο έχουμε υψωμένη τη γροθιά μας, υπερήφανα και μαχητικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στη Γερμανία υπάρχει συνταγματικο δικαστήριο που σημαίνει ότι νομιμοποιειται να κρίνει νόμο αντισυνταγματικο και να χάσει αυτός την ισχύ του έναντι όλων. Στην Ελλάδα για να γίνει αυτό θα πρέπει να ζητήσει κανείς την απαγόρευση καταβολής του επιδόματος στο συγκεκριμένο πρόσωπο κάτι που δεν μπορεί να γίνει γιατί δεν έχει κανείς το εννομο συμφέρον. Δεν φταίνε τα δικαστήρια αλλά όσοι κυβερνητικοι θέλουν κατά τρόπο προκλητικό να βολεψουν δικούς τους ανθρώπους ή κατηγορίες προσώπων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. έτσι ακριβως όπως οι προλαλήσαντες...την τελευταια αποφαση του ΣτΕ για τις συνταξεις ας την πληρωσουν οι ιδιοι από τις τσέπες τους (2 δισ.κενό)..μηδενικη επαφη με την δημοσιονομικη κατασταση της χωρας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ