Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Παραίτηση του Αντιπροέδρου της ΕΔΕ κ. Β.Μπάση


Με μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε τη διπλή παραίτηση του συναδέλφου Προέδρου Εφετών κ. Βασίλειου Μπάση από τη θέση του Αντιπροέδρου και στη συνέχεια από απλό μέλος του Δ.Σ. της ΕΔΕ. Με άκρα μυστικοπάθεια η παραίτηση αυτή που έλαβε χώρα πριν 2 εβδομάδες περίπου κρατήθηκε κρυφή έναντι των λοιπών μελών του Δ.Σ. από το (εναπομείναν) προεδρείο. Την αποδοκιμασία μας σε τέτοιες μεθοδεύσεις εκφράσαμε σήμερα τηλεφωνικά στη Γενική Γραμματέα της ΕΔΕ κα Μαργαρίτα Στενιώτη.

Η Ένωση αυτή τη στιγμή όχι απλά είναι ακέφαλη, αλλά δεν γνωρίζουμε ούτε από ποιον κατευθύνεται ούτε ποιος συντονίζει το έργο της. Τις καταγγελίες για αδιαφάνεια στη λειτουργία της δεν τις κάνουμε πλέον μόνο εμείς, αλλά διατυπώνονται με ευθύ τρόπο από τον ίδιο τον κ. Μπάση, που υπενθυμίζουμε ότι ανήκε στην πλειοψηφούσα ομάδα του Δ.Σ.
Οι αιτήσεις μας για σύγκλιση Δ.Σ. που θα εξέλεγε νέο Πρόεδρο και θα έπαιρνε θέση στο τότε Σχέδιο του ΚΠολΔ, αγνοήθηκαν επιδεικτικά. Οι συνάδελφοι μπορούν εύκολα να βγάλουν εύκολα συμπεράσματα και να αντιληφθούν καλύτερα τις μέχρι σήμερα θέσεις και αιτιάσεις μας.
Τα Μέλη του Δ.Σ. της Ε.Δ.Ε.
Χριστόφορος Σεβαστίδης, Δ.Ν.-Πρόεδρος Πρωτοδικών
Χαράλαμπος Σεβαστίδης, Πρόεδρος Πρωτοδικών

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΟΥ Κ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ  ΜΠΑΣΗ

Αριθ. Πρωτ. 301/9.7.2015
ΔΗΛΩΣΗ
Προς
τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων
     Για λόγους δεοντολογίας σας δηλώνω ότι παραιτούμαι από τη θέση του Αντιπροέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και παραμένω ως απλό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου αυτής.
Αθήνα, 9-7-2015
Ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων
Βασίλειος Μπάσης
Πρόεδρος Εφετών
Αριθ. Πρωτ. 302/13.7.2015
ΔΗΛΩΣΗ
Προς
τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων
     Σε συνέχεια της υπ” αριθμ. πρωτ. 301/9-7-2015 δήλωσής μου, σας δηλώνω ότι, εξαιτίας αντικαταστατικών ενεργειών μελών του Δ.Σ. και σιωπηρήςαποδοχής τους από άλλα μέλη αυτού, που συμμετείχαν με ή και απέστειλαν γραπτές τοποθετήσεις στην έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της 2-7-2015, η οποία συνεκλήθη, εν αγνοία μου ως Α΄ Αντιπροέδρου τότε του Δ.Σ., με το υπ” αριθμ. 53/2-7-2015 έγγραφο «Εκ της Ενώσεως», για να συζητηθεί το από 1-7-2015 γραπτό αίτημα του μέλους του Δ.Σ. Παναγιώτη Λυμπερόπουλου «περί των θεμάτων του δημοψηφίσματος», έχοντας προηγηθεί η αποστολή στα Γραφεία της Ένωσης, (όπως ενημερώθηκα τηλεφωνικά το πρωί της 2-7-2015 προσκληθείς να προσέλθω περί ώρα 17.30 μ.μ. της ίδιας ημέρας), της από 1-7-2015 δήλωσης περί παραίτησης της κ. Θάνου-Χριστοφίλου από τη θέση της Προέδρου του Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, δηλαδή ενεργειών που αντίκεινται στο άρθρο 15 παρ. 1 εδ. α΄ του Καταστατικού του Σωματείου, αφού ορίζεται σ” αυτό ότι «Το Διοικητικό Συμβούλιο συνεδριάζει … και έκτακτα όποτε κρίνει σκόπιμο ο Πρόεδρος του Δ.Σ. ή το ζητήσουν έγγραφα το λιγότερο πέντε (5) μέλη αυτού», παραιτούμαι και από απλό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων
Αθήνα, 13-7-2015
Το μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων
Βασίλειος Μπάσης
Πρόεδρος Εφετών

2 σχόλια:

  1. Προτείνω έκτακτη γενική συνέλευση για διάλυση της ένωσης. Οταν ωριμάσουν οι συνθήκες και αποφασίσουμε ότι η ένωση πρέπει να μας ενώνει και όχι να μας χωρίζει γιατί έρχονται πολύ δύσκολοι καιροί με δραματικές μειώσεις μισθών και αύξηση δουλειάς, τότε το ξανασκεφτόμαστε. Αλλά χρειάζεται αλλαγή αντίληψης : Η ένωση δεν μπορεί να είναι εφαλτήριο για θεσούλες ή θεσάρες που έτσι κι αλλιώς κάποια στιγμή τις χάνουμε γιατί γερνάμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς και με όλα τα ζητήματα της δικαιοσύνης ανοικτά, διαπιστώνουμε ότι οι δικαστικές ενώσεις, λαλίστατες κατά τα άλλα στο παρελθόν , σιγούν σε τέτοιο βαθμό , που έχουμε λησμονήσει την ύπαρξή τους.Υπάρχει επιτέλους κάποιος πρόεδρος δικαστικής ένωσης , ή μέλος προεδρείου, που να μην προσδοκά κάτι, για τον εαυτούλη του βέβαια από την πολιτική εξουσία; Αναζητούνται εναγωνίως από το σώμα , οι άνθρωποι εκείνοι που μόνο τους μέλημα θα είναι η ενασχόληση με τα ζητήματα που απασχολούν τους δικαστές και τη δικαιοσύνη.

      Διαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ