Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2015

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ (ΕΣΔΙ) ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (EJTN)
Από 24 έως 26 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής Δικαστών της Τσεχίας στην πόλη Kromeriz ο διαγωνισμός του Ευρωπαϊκού Δικτύου Δικαστικής Εκπαίδευσης (European Judicial Training Network) μεταξύ υποψηφίων δικαστών με αντικείμενο την Δικαστική Δεοντολογία. Ο διαγωνισμός διεξήχθη στην αγγλική γλώσσα και περιελάμβανε την σύνταξη γραπτής εργασίας σε θέμα που επιλέγεται από την ομάδα που συμμετέχει, την παρουσίαση της εργασίας και την υποστήριξή της στο πλαίσιο συζήτησης που ακολουθεί. 


Στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος 10 ομάδες από 9 χώρες (Αυστρία με 2 ομάδες, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, Πολωνία, Πορτογαλία). 

Την ΕΣΔΙ εκπροσώπησαν στον διαγωνισμό οι σπουδαστές της κατεύθυνσης Εισαγγελέων Δήμητρα Μπλίτσα και Ιωάννης Παπαθανασίου μαζί με τον εκπαιδευτή τους Σύμβουλο Επικρατείας Κωνσταντίνο Κουσούλη. 

Την πρώτη θέση κατέλαβε η Γαλλία και την δεύτερη θέση η Πολωνία. Οι δύο αυτές ομάδες θα μετάσχουν στον τελικό που θα γίνει το φθινόπωρο στο Βουκουρέστι. Η ελληνική ομάδα κατέλαβε την τρίτη θέση (αναπληρωματική των δύο πρώτων ομάδων) και την τέταρτη θέση κατέλαβε μία από τις ομάδες της Αυστρίας.
 
Η ελληνική ομάδα έλαβε το ειδικό βραβείο της κριτικής επιτροπής για την καλύτερη γραπτή εργασία (στη σύνταξη του γραπτού κειμένου συνέπραξε η σπουδάστρια της κατεύθυνσης δικαστών πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης Μαρία Σαλμανλή) . Το θέμα της εργασίας της ελληνικής ομάδας ήταν «Δικαστές και Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης: Διαχείριση των Κινδύνων» (“Judges and Social Media: Managing the Risks”). 


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ1                    ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ2           ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ3        ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ4

http://www.esdi.gr/a/index.php?option=com_content&task=view&id=702&Itemid=583

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"