Τρίτη, 14 Ιουνίου 2016

ΣΧΟΛΙΑ;;;; LAST YEAREDITORIALΌταν το 2010 ξεκίνησα το blog, θεώρησα (αφελώς) ότι μέσω των σχολίων θα δινόταν η δυνατότητα στους
συναδέλφους να έχουν μια πιο στενή και ουσιαστική επικοινωνία. Η δημοσίευση από μέρους μου των σχολίων ήταν μια επίπονη και χρονοβόρα διαδικασία, καθώς θα έπρεπε να τα αναγνώσω ΟΛΑ και να τα αξιολογήσω. Η προσπάθειά μου αυτή διήλθε από πολλά στάδια και πέρασε όλες  τις «ασθένειες» (παιδικές και εφηβικές): Από την δημοσίευση των πάντων – την αξιολόγηση των πάντων – τον αποκλεισμό μερικών – των αποκλεισμό όλων κ.τ.λ.. 
Δυστυχώς  πάντα υπήρχαν δυσαρεστημένοι 
 - Γιατί δημοσίευσες αυτό;

- Γιατί εκείνο;

- Γιατί λογοκρίνεις;

- Είσαι με την Α ομάδα

- Είσαι με τη Β ομάδα

- Κλείστο  ή θα στο κλείσουμε (πραγματικό σχόλιο, το οποίο είχε και άλλες ομορφιές)

 κ.τ.λ. κ.τ.λ.

Παρότι καλοί φίλοι και συνάδελφοι με συμβούλευαν να σταματήσω τα σχόλια, εγώ θεώρησα ότι με τον τρόπο αυτό επιτελώ έργο (είπαμε η βλακεία δεν έχει όρια). Δεν μπορούσα (ή δεν ήθελα) να αντιληφθώ ότι ορισμένοι σχολιαστές ουδόλως ενδιαφέρονταν εάν έχω ελεύθερο χρόνο για να διαβάσω αμέσως τα σχόλιά τους (θα μας δημοσιεύσεις εδώ και τώρα) ή ότι οι ίδιοι κρυπτόμενοι πίσω από το μανδύα της ανωνυμίας τους θεωρούσαν ότι μπορούν να  εξαπολύουν μύδρους, αφήνοντας την ευθύνη στο διαχειριστή.

Το παρήγορο είναι ότι αν και  δέχομαι παράπονα (το φάσμα είναι μεγάλο. Από αξιοπρεπή διαμαρτυρία μέχρι εξύβριση) από τους σχολιαστές, εντούτοις ουδέποτε  στα 5,5 χρόνια του blog   δε δέχθηκα κάποια παρέμβαση από κάποια προϊστάμενη αρχή (Άρειο Πάγο, Εφετείο κ.τ.λ.), ούτε καν ως παραίνεση, και προς τούτο εκφράζω τις ευχαριστίες μου για την ανοχή τους.

    Η φετινή εκλογική διαδικασία για το Δ.Σ. της ΕνΔΕ και τα σχόλια που κλήθηκα να διαχειριστώ, ήταν καταλυτική στη λήψη ορισμένων αποφάσεων. Εν ολίγοις, πλέον τα σχόλια διακόπτονται και με εξαίρεση ορισμένες δημοσιεύσεις (π.χ. στο διαγωνισμό της Ε.Σ.Δι. όπου οι υποψήφιοι θέλουν να έρχονται σε επικοινωνία μεταξύ τους) σε καμία άλλη ανάρτηση δε θα υπάρξει σχολιασμός.


         Σας ευχαριστώ για την κατανόησή σας και ζητώ συγνώμη εάν έθιξα κάποιους (δεν έγινε εσκεμμένα και όσοι με γνωρίζουν έστω και λίγο, ξέρουν ότι το εννοώ).

 dikastis.grΥΓ: τα σχόλια στην παρούσα ανάρτηση θα μείνουν ανοικτά μόνον για κατ΄ ιδίαν αποστολή υποδείξεων παρατηρήσεων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"