Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙΡΟΣ !





   Δημητρίου Ζιγκόλη
Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης
Αναπληρωματικού Μέλους του Δ.Σ. της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

                                                           Κομοτηνή, 10-9-2016


    Το «ενωτικό προεδρείο», εξέδωσε την από 7-9-2016 ανακοίνωση στην οποία αναφέρει να πεπραγμένα του από την ανάληψη των καθηκόντων του. Η ανακοίνωση μακροσκελής και εκτενέστατη. Δεν φείδεται επιθέσεων στους προκατόχους του, αλλά για την «ταμπακιέρα» ούτε λέξη !.
 Το «ενωτικό προεδρείο» επιτίθεται κατά των προκατόχων του, αλλά δεν μας λέει τι έκανε αυτό για το συνταγματικό ή ειδικό αν θέλετε μισθολόγιό μας; Όταν όλο το καλοκαίρι το Προεδρείο βρισκόταν σε διακοπές, στην επαρχία κυκλοφορούσαν φήμες και διαδόσεις για το ποσοστό των νέων περικοπών των αποδοχών μας από 1-1-2017 του τύπου ότι "αυτό ειπώθηκε στην Ευελπίδων", "εκείνο ειπώθηκε στο Εφετείο Αθηνών» κλπ. Που ήταν το "ενωτικό προεδρείο" για να ενημερώσει τους συναδέλφους; Μήπως έκανε και αυτό διακοπές όπως κατηγορεί την κ. Στενιώτη και τον κ. Βουλγαρίδη; Μάλιστα, υποψήφιος ομάδας που στηρίζει το «ενωτικό προεδρείο» προαναγγέλλει ουσιαστικά την υπαγωγή μας στο ενιαίο μισθολόγιο, αναφέροντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επί λέξει τα εξής: "Χρειάζεται προσεκτική ανάγνωση πίσω από τις γραμμές, από τις ηγεσίες των ενώσεων, και συνεργασία με ειδικούς, (δικηγόρους και εμπειρογνώμονες), ώστε να τεθούν οι στόχοι της διαπραγμάτευσης και της διεκδίκησης. Δύο σημεία. Πρώτον η αυτοτελής φορολόγηση τμήματος των αποδοχών, και δεύτερον η καθιέρωση επιδόματος ευθύνης για όλους τους δικαστές και εισαγγελείς και όχι μόνο σε προϊσταμένους,, αφού η φύση της εργασίας (ανεξάρτητη ουσιαστική δικαιοδοτική κρίση) είναι πολύ σημαντικότερη από την διεύθυνση μιας μικρής ή μεσαίας διοικητικής μονάδας, για την λειτουργία του κράτους." 
 Αυτά «συζητά» το "ενωτικό προεδρείο"; Εφαρμογή του «ενιαίου μισθολογίου» και στους Δικαστές; «Χρυσώνοντας» το χάπι  με την «καθιέρωση επιδόματος ευθύνης» σε όλους τους δικαστές (και όχι μόνο σε προϊσταμένους). Δηλαδή θα γίνει ότι γίνεται με τους Δημοσίους Υπαλλήλους με το ενιαίο μισθολόγιο, απλά όλοι οι δικαστές θα λαμβάνουν "επίδομα ευθύνης"; Όπως λ.χ. ο προϊστάμενος διεύθυνσης της Γραμματείας του Πρωτοδικείου ή της Εισαγγελίας κ.ο.κ. ;
 ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΜΕΙΛΙΚΤΟ: Θα γίνει «εξορθολογισμός» του "μισθολογίου" μας; Ναι ή όχι; Και αν ναι, πως; Θα πρέπει να περιμένουμε νέες περικοπές;
ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ, ΟΤΙ με το νέο "μεσοπρόθεσμο 2017-2020" που θα κατατεθεί περί τα τέλη Οκτωβρίου 2016, προβλέπεται ρητά και κατηγορηματικά ότι μόνο από τα "ειδικά μισθολόγια" θα πρέπει να περικοπούν 300.000.000 ευρώ.  
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ "ενωτικό προεδρείο": Γνωρίζει κάτι επ' αυτού; ΝΑΙ η ΟΧΙ!   
   Να μη νομίσει κανείς, όλα όσα αναφέρω είναι «σκόρπιες και κακόβουλες διαδόσεις του τύπου και των ΜΜΕ». Το νέο "μεσοπρόθεσμο 2017-2020" και ο εξορθολογισμός των "ειδικών μισθολογίων" αποτελούν επίσημες και νομοθετημένες δεσμεύσεις της χώρας, και όχι "κακόβουλες διαδόσεις του τύπου". Εξάλλου, είναι προτιμότερο να γνωρίζουμε ήδη "τι μας περιμένει" από 1-1-2017, παρά να βρεθούμε "προ τετελεσμένων"...
   Όσον αφορά τον χαρακτηρισμό του μισθολογίου μας ως "ειδικού" ή ως "συνταγματικού", εγώ προσωπικά δεν έχω πρόβλημα να πω ότι είναι συνταγματικό. Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι το 2010 και το 2012 το συνταγματικό μας μισθολόγιο μόνο ως συνταγματικό δεν αντιμετωπίσθηκε. Υποστήκαμε το 2010 τις υψηλότερες περικοπές των επιδομάτων μας (20% εμείς, ενώ οι Δ.Υ. 12%) και το 2012 με το Ν. 4093/2012 υποστήκαμε αληθινό τσεκούρωμα (20 με 25 % εμείς, ενώ η μνημονιακή υποχρέωση αφορούσε μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια κατά 12% "μεσοσταθμικά").
Τέλος το "ενωτικό προεδρείο", αντί να στρέφει τα βέλη του στην "αντιπολίτευση", και να «υπερηφανεύεται» για τις τετράμηνες αποχές του 2012, είναι πολύ προτιμότερο να στρέψει την προσοχή του στα θέματα που μας απασχολούν.  Και να μην εφησυχάζει κανείς σε «διαβεβαιώσεις» του τύπου,  ότι "ο εξορθολογισμός των ειδικών μισθολογίων αφορά τους ένστολους και όχι εμάς"
    Εάν λοιπόν το "ενωτικό προεδρείο" δεν έχει την δυνατότητα να προάγει θέματα ζωτικής σημασίας για τους Δικαστές και Εισαγγελείς, δεν έχει παρά να το πει. Θα ήταν πιο «ντόμπρο», να πει: "υπερτιμήσαμε τις δυνάμεις μας και δεν μπορούμε να τηρήσουμε όσα υποσχεθήκαμε", πάρα να τηρεί αυτήν την ΣΙΩΠΗ και να επιδίδεται σε επιθέσεις άλλοτε εναντίον της κ. Στενιώτη και του κ. Βουλγαρίδη και άλλοτε εναντίον του κ. Κασσαλιά. Διότι πέρα από την κ. Στενιώτη, τον κ. Βουλγαρίδη και τον κ. Κασσαλιά, υπάρχουν όλοι οι υπόλοιποι Δικαστές και Εισαγγελείς. Αν δεν μπορούν να ανταποκριθούν, υπάρχει κάτι καλύτερο: να παραιτηθούν όσο είναι ακόμη καιρός ! 


 


   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ