Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

Euro-Expert- Έρευνα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης


Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Το το Κέντρο Κοινωνικο-Νομικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης σας καλεί όπως, στα πλαίσια του προγράμματος EURO-EXPERT (https://www.law.ox.ac.uk/research-and-subject-groups/cultural-expertise-europe-what-useful) που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαικό  Συμβούλιο Έρευνας και διεξάγεται στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. συμμετάσχετε στην πιο κάτω διαδικτυακή έρευνα που σκοπό έχει να να κατανοήσει καλύτερα τη χρήση και τον αντίκτυπο της πολιτιστικής εμπειρογνωμοσύνης σε δικαστηριακές και εξωδικαστηριακές διαφόρες σε 14 ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Η έρευνα θα διαρκέσει περίπου 10 λεπτά για να ολοκληρωθεί. Σχετικώς παρακαλούμε θερμά όπως διαθέσετε το χρόνο να συμμετάσχετε στην έρευνα.
Για να συμμετάσχετε στην έρευνα πατήστε εδώ: https://oxfordfacultyoflaw.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_bOCAQR2M8Ueb44B
Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή ανησυχία σχετικά με οποιαδήποτε πτυχή αυτού του έργου, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τη Δρ. Βενετία Αργυροπούλου (venetia.argyropoulou@csls.ox.ac.uk) ή με  την προϊστάμενη του Έργου, DrLiviaHolden (livia.holden@csls.ox.ac.uk), και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να απαντήσουμε στο ερώτημά σας.
Το έργο αυτό διεξάγεται στο Κέντρο Κοινωνικο-Νομικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και έχει αναθεωρηθεί από την Επιτροπή Ελέγχου Ηθικής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης (Έγγραφο αναφοράς: R50528 / RE002), και έλαβε πιστοποίηση δεοντολογίας.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για το χρόνο και τη συνεργασία σας.







Ενημερωτικό Δελτίο της πρώτης φάσης
Πολιτιστική εμπειρογνωμοσύνη στην Ευρώπη: Γιατί είναι χρήσιμη;
Αναφορά έγκρισης δεοντολογίας: R50528 / RE002

1.    Ποιος είναι ο σκοπός αυτής της έρευνας?
Σκοπός της παρούσας μελέτης είναι  να κατανοήσει τη χρήση και το αντίκτυπο της πολιτιστικής εμπειρογνωμοσύνης σε 14 ευρωπαϊκές χώρες: Αυστρία, Βέλγιο, Δανία, Φιλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ισπανία, Σουηδία και Ηνωμένο Βασίλειο. Η πολιτισμική εμπειρογνωμοσύνη ορίζεται για σκοπούς αυτής  της συλλογής στοιχείων ως οποιοδήποτε επιχείρημα το οποίο συνδέει την κουλτούρα με δικαιώματα σε μια επίλυση διαφοράς.

Τα δεδομένα που συλλέγονται από αυτό το έργο θα χρησιμοποιηθούν για: 1) την κατανόηση και χαρτογράφηση των διαφορών στην πολιτιστική εμπειρογνωμοσύνη, 2) τη δημιουργία μιας εργαλειοθήκης για τη μέτρηση του αντίκτυπου της πολιτιστικής εμπειρογνωμοσύνης · 3) τη δημιουργία μιας  βάσης δεδομένων ανοικτής πρόσβασης αναφορικά με την πολιτιστική εμπειρογνωμοσύνη · 4) το σχεδιασμό  διδακτικού και μαθησιακού υλικού για την πολιτιστική εμπειρογνωμοσύνη · και 5) τη διαμόρφωση κατευθυντήριων γραμμών για τη χάραξη πολιτικής που περιλαμβάνουν δοκιμασμένες λύσεις για μια βιώσιμη συμμετοχικότητα στην Ευρώπη.

2.    Γιατί έχω κληθεί να συμμετάσχω?
Έχετε προσκληθεί επειδή είστε χρήστης ή δικαιούχος διαδικασίας που περιλαμβάνει πολιτιστική εμπειρογνωμοσύνη σε μία από τις 14 χώρες όπου διεξάγεται έρευνα.

Δεν θα είστε σε θέση να λάβετε μέρος εάν: είστε κάτω από την ηλικία των 16 ετών, ασθενής NHS (π.χ. προσληφθήκατε μέσω ενός νοσοκομείου NHS ή άλλου σώματος του NHS), μαθητής σχολείου, μιλάτε μια γλώσσα που δεν είναι γνωστή στους ερευνητές και για την οποία το έργο δεν μπορεί να παρέχει υπηρεσία διερμηνείας, είστε πρόσωπο που ανήκει σε ευάλωτες ομάδες / ενήλικες σε κίνδυνο για τους οποίους οι ειδικές συνθήκες της έρευνας είναι τέτοιες που δεν είναι δυνατόν να διασφαλιστούν επαρκείς προφυλάξεις.


3.    Πρέπειναλάβωμέρος;
Όχι, η συμμετοχή σας είναι εθελοντική. Μπορείτε να αποσύρετε την συμμετοχή σας οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια του ερωτηματολογίου για οποιονδήποτε λόγο, προτού υποβάλετε τις απαντήσεις σας κλείνοντας το πρόγραμμα περιήγησης. Μπορείτε να κάνετε ερωτήσεις σχετικά με την έρευνα πριν αποφασίσετε αν θα συμμετάσχετε.

4.    Τι θα συμβεί σε μένα εάν συμμετάσχω στην έρευνα;
Εάν επιθυμείτε  να λάβετε μέρος σε αυτή τη φάση της έρευνας, θα σας δοθεί ένας υπερσύνδεσμος (link) για την έρευνα. Το πρώτο ερώτημα της έρευνας θα διασφαλίσει ότι καταλαβαίνετε το περιεχόμενό της και το σκοπό της και ότι συμφωνείτε να συμμετάσχετε. Τα υπόλοιπα ερωτήματα θα αφορούν την εμπειρία σας με την πολιτιστική εμπειρία και την κατανόησή σας  για τη χρήση και τον αντίκτυπό της. Αυτή η έρευνα θα διαρκέσει περίπου 10 λεπτά.

5.    Υπάρχει κάποιος  πιθανός κίνδυνος από τη συμμετοχή;
Οι ερευνητές δεν προβλέπουν πιθανούς κινδύνους  από τη συμμετοχή σας. Οι συμμετέχοντες μπορούν να κάνουν διαλείμματα αν το επιθυμούν και επίσης να αποφύγουν να απαντήσουν σε συγκεκριμένες ερωτήσεις.

6.    Υπάρχουν οφέλη από τη συμμετοχή?
Δεν θα υπάρξει κανένα άμεσο όφελος από τη συμμετοχή σας σε αυτή την έρευνα..

7.    Πώς θα χρησιμοποιηθούν τα δεδομένα σας;
Οι απαντήσεις σας είναι εντελώς ανώνυμες, και θα χρησιμοποιήσουμε κάθε εύλογη προσπάθεια για να τις διατηρήσουμε εμπιστευτικές. Η διεύθυνση IP σας δεν θα αποθηκευτεί. Τα δεδομένα της έρευνας θα αποθηκεύονται για τουλάχιστον τρία έτη μετά τη δημοσίευση ή τη δημόσια αποδέσμευση.    

8.    Θα δημοσιευθεί η έρευνα;
Η έρευνα μπορεί να δημοσιευθεί σε ακαδημαϊκά περιοδικά, βιβλία και ιστότοπους και να παρουσιαστεί σε ακαδημαϊκά συνέδρια. Θα την χρησιμοποιήσουμε επίσης για να ενημερώνουμε την ανάπτυξη ενός κιτ εργαλείων και πόρων διδασκαλίας. Τα παραδοτέα δεν θα περιλαμβάνουν προσωπικά δεδομένα εκτός εάν οι ερωτώμενοι επιθυμούν και / ή συμφωνούν ρητά.

9.    Ποιος οργανώνει και χρηματοδοτεί την έρευνα;
Το πρόγραμμα αυτό  διεξάγεται στο Κέντρο Κοινωνικο-Νομικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας (ERC), το οποίο ιδρύθηκε το 2007 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ως δημόσιο φορέας που χρηματοδοτεί επιστημονική και τεχνολογική έρευνα στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα.

10.  Ποιος αξιολόγησε τη μελέτη αυτή;
Η μελέτη αυτή έχει αξιολογηθεί  από την Επιτροπή Δεοντολογίας της Πανεπιστημίου της Οξφόρδης (Αριθμός Αναφοράς: R50528 / RE002), καθώς και από την Επιτροπή Δεοντολογίας του Διεθνούς Ινστιτούτου Κοινωνιολογίας του Οντάτη (Oñati), την Επιτροπή Ηθικής του Πανεπιστημίου της Πάντοβα, την επιτροπή δεοντολογίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας και από το INSERM (InstitutdelaSanté etdelaRechercheMedicale).

11.  Σε ποιον μπορώ να απευθυνθώ εάν έχω κάποια ανησυχία για τη μελέτη ή θα ήθελα να παραπονεθώ;
Εάν έχετε κάποια ανησυχία σχετικά με οποιαδήποτε πτυχή αυτού του έργου, παρακαλείσθε να μιλήσετε με τον ερευνητή [όνομα και λεπτομέρειες του συλλέκτη δεδομένων χώρας] ή τον επιβλέποντα τους, Δρ. LiviaHolden, livia.holden@csls.ox.ac.uk, οι οποίοι θα καταβάλουν τις καλύτερες προσπάθειες τους για να απαντήσουν στο ερώτημά σας. Ο ερευνητής θα αναγνωρίσει την ανησυχία σας εντός 10 εργάσιμων ημερών και θα σας δώσει μια ένδειξη για το πώς σκοπεύει να αντιμετωπίσει αυτήν την ανησυχία. Αν παραμείνετε δυσαρεστημένοι ή επιθυμείτε να κάνετε επίσημη καταγγελία, επικοινωνήστε με  τον αρμόδιο πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας της Έρευνας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ο οποίος θα επιδιώξει να επιλύσει το ζήτημα με ταχύτατο τρόπο:.
Πρόεδρος, ΕπιτροπήΔιατμηματικής Έρευνας  Κοινωνικής Επιστήμης και Ανθρωπιστικών Επιστημών . Email: ethics@socsci.ox.ac.uk; Διεύθυνση: Ερευνητικές Υπηρεσίες, Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, WellingtonSquare, OxfordOX1 2JD;

12.  Προστασία δεδομένων
Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης είναι ο υπεύθυνος επεξεργασίας δεδομένων σε σχέση με τα προσωπικά σας δεδομένα και ως εκ τούτου θα καθορίσει πώς χρησιμοποιούνται τα προσωπικά σας δεδομένα στη μελέτη. Το Πανεπιστήμιο θα επεξεργαστεί τα προσωπικά σας δεδομένα για τους σκοπούς της έρευνας που περιγράφεται παραπάνω. Η έρευνα είναι έργο που εκτελούμε για το δημόσιο συμφέρον. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματά σας όσον αφορά τα προσωπικά σας δεδομένα είναι διαθέσιμες από τη διεύθυνση http://www.admin.ox.ac.uk/councilsec/compliance/gdpr/individualrights/.

13.  Περαιτέρω Πληροφορίες και Στοιχεία Επικοινωνίας
Εάν θέλετε να συζητήσετε την έρευνα με κάποιον εκ των προτέρων (ή εάν έχετε ερωτήσεις αργότερα), παρακαλούμε επικοινωνήστε με:
Δρ. LiviaHolden
Κέντρο Κοινωνικο-Νομικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης
Manor Road Building
Manor Road
Oxford
OX1 3UQ
Tel: +44 1865 284245

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ