Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΜΠΑΛΝΤΑ-ΖΟΜΠΟΛΑ, Πρόεδροy Εφετών Διοικητικών Δικαστηρίων ε.τ.


-----------------------------------------------------
Στις 20 Νοεμβρίου 2018 αποχαιρετήσαμε με μεγάλη θλίψη την επίτιμη Πρόεδρο Εφετών Διοικητικών Δικαστηρίων Αικατερίνη Μπαλντά, σύζυγο του Συμβούλου Επικρατείας ε.τ. Ιωάννη Ζόμπολα και μητέρα δύο θαυμάσιων παιδιών, του Παναγιώτη και του Βαγγέλη, που αρκετοί διοικητικοί δικαστές τον γνώρισαν ως ευγενή, συνεπή και ιδιαίτερα εξυπηρετικό επαγγελματία ασφαλιστή-συνεργάτη της Εθνικής Ασφαλιστικής, με την οποία η Ένωση Διοικητικών Δικαστών έχει συνάψει ομαδικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο.


Η Αικατερίνη Μπαλντά (1949-2018) υπήρξε ευσυνείδητη και εργατική δικαστική λειτουργός και ξεχώριζε για την ορθή κρίση, τη νομική κατάρτιση, την ευφυία, την τετράγωνη λογική της και την επιεική στάση της κατά την ερμηνεία και εφαρμογή του δικαίου. Πρέπει, όμως, να εξαρθεί ιδιαίτερα η σεμνότητα, η ευπρέπεια, η αξιοπρέπεια και η εντιμότητα της εκλεκτής αυτής λειτουργού της δικαιοσύνης. Παρά το γεγονός ότι δεν είχα συνεργαστεί μαζί της, είχα πληροφορηθεί για τον πολύ σωστό τρόπο που ασκούσε τα δικαστικά της καθήκοντα και για τις άριστες σχέσεις που είχε αναπτύξει με τους συναδέλφους της στις δικαστικές συνθέσεις που συμμετείχε είτε στους βαθμούς του Πρωτοδίκη και Εφέτη είτε -και κυρίως- στους βαθμούς του Προέδρου Πρωτοδικών και Προέδρου Εφετών, που κρατούσε τα ηνία του τμήματος. Πάντα αθόρυβη και αποτελεσματική, σεμνή και εργατική, συνεργάσιμη και αποφασιστική, με ευγένεια και χωρίς ίχνος έπαρσης και αλαζονείας. Όταν μπορούσε να κάνει καλό σε κάποιον, δεν δίσταζε να το κάνει. Παραιτήθηκε από την υπηρεσία, πριν συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας της, προκειμένου να ξεκουραστεί και να απολαύσει την οικογενειακή ζωή με το σύζυγο και τα παιδιά της, τα οποία μεγάλωσε με αγάπη και φροντίδα. Αλλά, δυστυχώς, μετά από σύντομη αλλά θανάσιμη ασθένεια, η ζωή της διακόπηκε απότομα και πρόωρα στο 69ο έτος της ηλικίας της, πριν χαρεί ένα εγγονάκι από το νιόπαντρο Βαγγέλη, γεμίζοντας με πόνο και οδύνη την οικογένειά της.

Εύχομαι να είναι αιώνια η μνήμη της Κυρίας αυτής των Διοικητικών Δικαστηρίων και είθε ο χρόνος να σταλάξει γρήγορα το μέλι της παρηγοριάς στην ψυχή του συζύγου και των παιδιών της.
Θα τη θυμόμαστε όλοι με αγάπη.

Αθήνα, 25 Νοεμβρίου 2018
Αγγελική Λαϊνιώτη
Πρόεδρος Εφετών Διοικητικών Δικαστηρίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ