Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Αποτελεσματικότητα της Δικαιοσύνης (CEPEJ) 25 Οκτωβρίου 2019, Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικαιοσύνης




Στις 25 Οκτωβρίου κάθε έτους στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Δικαιοσύνης διοργανώνονται εκδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη για τους ευρωπαίους πολίτες, τους φοιτητές και τους επαγγελματίες του νομικού κλάδου, προκειμένου να φέρουν τη δικαιοσύνη πιο κοντά στους πολίτες, να τους ενημερώσουν για τα δικαιώματά τους και να προωθήσουν το έργο του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μέσω εικονικών δικών, ενημερωτικών συναντήσεων, εκπαίδευσης και σεμιναρίων.

 Το 2018, διοργανώθηκαν 41 εκδηλώσεις σε εθνικό επίπεδο σε 17 ευρωπαϊκές χώρες, όπως στο Βέλγιο, την Εσθονία, τις Κάτω Χώρες και το Αζερμπαϊτζάν. Στις χώρες αυτές συμβολαιογράφοι, δικηγόροι, δικαστικοί υπάλληλοι και πρόεδροι δικαστηρίων προσφέρθηκαν να παράσχουν ενημέρωση σχετικά με τα ατομικά δικαιώματα. Διοργανώθηκαν επίσης εκπομπές από εθνικά τηλεοπτικά κανάλια, ενημερωτικές συνεδρίες σε κοινωνικά δίκτυα, καθώς και συνέδρια και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις για επαγγελματίες του νομικού κλάδου και φοιτητές. Η Επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Αποτελεσματικότητα της Δικαιοσύνης (CEPEJ) χαιρετίζει τη δέσμευση των επαγγελματιών του δικαίου να διευκολύνουν την πρόσβαση στη δικαιοσύνη.
 Η κύρια εκδήλωση της CEPEJ στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Δικαιοσύνης το 2019 θα λάβει χώρα στο Όσλο (Νορβηγία), στις 25 Οκτωβρίου, με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων του βραβείου της Κρυστάλλινης Ζυγαριάς της Δικαιοσύνης

…………………………………………………………………………………………
Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Αποτελεσματικότητα της Δικαιοσύνης (CEPEJ)

Προκήρυξη του Βραβείου "Η Κρυστάλλινη Ζυγαριά της Δικαιοσύνης για νέους" (“Junior Crystal Scales of Justice Prize”- Edition 2020)

Προκηρύχθηκε για πρώτη φορά  το Βραβείο "Η Κρυστάλλινη Ζυγαριά της Δικαιοσύνης για νέους" - έκδοση 2020, το οποίο οργανώνεται από κοινού από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή γα την Αποτελεσματικότητα της Δικαιοσύνης  (CEPEJ) του Συμβουλίου της Ευρώπης  και από τη Νομική Σχολή του Στρασβούργου.


Το Βραβείο αυτό συμπληρώνει το υφιστάμενο «Βραβείο της Κρυστάλλινης Ζυγαριάς της Δικαιοσύνης» (“Crystal Scales Justice Prize”) και είναι ανοιxτό σε σπουδαστές που ετοιμάζουν μεταπτυχιακό (πρώτο ή δεύτερο έτος) σε  νομική σχολή ενός από τα κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης ή ενός κράτους με καθεστώς παρατηρητή στην CEPEJ. Το Βραβείο θα προκηρύσσεται κάθε δύο χρόνια, εναλλασσόμενο με το «Βραβείο της Κρυστάλλινης Ζυγαριάς της Δικαιοσύνης».


Για την έκδοση του 2020 οι συμμετέχουσες ομάδες φοιτητών πρέπει να υποστηρίξουν ένα από τα βραβευμένα προγράμματα του «Βραβείου της Κρυστάλλινης Ζυγαριάς της Δικαιοσύνης» του έτους 2019.

Ειδικότερα,  πρέπει μέσω νομικής ανάλυσης και έρευνας να επισημάνουν τις καινοτόμες πτυχές του προγράμματος και να μελετήσουν τη δυνατότητα μεταφορά του σε άλλο πλαίσιο ή σε κάποιο άλλο κράτος (βλέπε συνημμένα σχετικό κανονισμό  και αφίσα).


Όλες οι σχετικές πληροφορίες βρίσκονται  στην ιστοσελίδα:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ