Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

ΕΠΙΣΤΟΛΗ Ευσταθίου Βεργώνη προς τον Πρόεδρο του ΔΣ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων


ΕΠΙΣΤΟΛΗ





Ευσταθίου Βεργώνη, Αντεισαγγελέα Εφετών, μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕνΔΕ





Προς τον Πρόεδρο του ΔΣ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων



25-4-2020

Κ. Πρόεδρε,

Μετά από πολλά τηλεφωνήματα διαμαρτυρίας Εισαγγελικών Λειτουργών όλων των βαθμών, μελών της ένωσής μας, αλλά και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Εισαγγελέων, πληροφορήθηκα ότι με ανάρτησή σας στην σελίδα της Ένωσης, ανακοινώσατε ότι επικοινωνήσατε με κυβερνητικούς παράγοντες, τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης και τον ΓΓ του Υπουργείου Δικαιοσύνης, θέτοντας ως επείγον αίτημα της Ένωσής μας, και μάλιστα στην παρούσα κρισιμότατη συγκυρία, την αντίθεσή της στην νομοθέτηση της ανακατανομής των θέσεων Εισαγγελέων και Αντεισαγγελέων Εφετών με την δημιουργία 22 νέων θέσεων Εισαγγελέων Εφετών με αντίστοιχη μείωση των θέσεων Αντεισαγγελέων Εφετών.

Αντίθετα στην σημερινή πρωτόγνωρη συγκυρία δεν ασχοληθήκατε καθόλου με το πλέον επείγον θέμα για την Δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της, το οποίο είναι η ομαλή και ασφαλής επάνοδος της λειτουργίας των Δικαστηρίων. Ασχοληθήκατε μόνον με θέματα, πάνω στα οποία επιθυμείτε να δομήσετε την τακτική σας στην επικείμενη εκλογική διαδικασία της Ένωσης. Εντυπωσιάζει μάλιστα και ο ατελέσφορος τρόπος, αφού δεν έχετε επιτύχει να θέσετε οποιοδήποτε ζήτημα στον έχοντα την νομοθετική πρωτοβουλία Υπουργό.

Η νομοθετική αυτή ρύθμιση υπήρξε ομόφωνο αίτημα του ΔΣ της ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδας, εδώ και καιρό, ενώ με αυτό είχαμε συνταχθεί όλοι οι εισαγγελικοί λειτουργοί όλων των βαθμών. Το θέμα δεν είχε συζητηθεί ποτέ σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσής μας, ενώ είχαμε λάβει γνώση στην συνάντηση του διοικητικού μας Συμβουλίου με τον μόνο αρμόδιο, ως έχοντα την νομοθετική πρωτοβουλία, Υπουργό Δικαιοσύνης, στην συνάντησή του με το Διοικητικό Συμβούλιο, μετά από απόφαση του συμβουλίου, στην οποία είχατε αρνηθεί να παρευρεθείτε.

Αποτελεί επομένως δυσάρεστη έκπληξη για το σύνολο των Εισαγγελέων της χώρας, η προσπάθειά σας να εμφανίσετε την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων να αντιτίθεται με την ρύθμιση αυτή που είναι ευεργετική για την υπηρεσιακή εξέλιξη των εισαγγελικών λειτουργών. Και μάλιστα χωρίς να ζητηθεί η γνώμη του Διοικητικού Συμβουλίου, με διατύπωση αυτής με ηλεκτρονική αλληλογραφία. Άλλωστε την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των μελών του ΔΣ με τον τρόπο αυτό την αποκλείσατε από τα τέλη Μαρτίου με αντιδημοκρατικό τρόπο.

Ως μοναδικός Εισαγγελέας, συμμετέχων στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας, και εκφράζοντας την άποψη του συνόλου των Εισαγγελικών λειτουργών, εκφράζω την έντονη διαμαρτυρία μου για την ενέργειά σας αυτή και ζητώ την άμεση διατύπωση γνώμης του Διοικητικού Συμβουλίου με την μέθοδο της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ